Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Tyłozgięcie macicy w ciąży

Polecane posty

Gość gość

Jestem w 6 tc. Ostatnie kilka dni mialam jednorazowe, lekkie, brązowe plamienia. Pojechalam do lekarza, a on powiedzial, ze to przez to, ze mam tyłozgięcie macicy. I trzeba czekac, aż ona się naprostuje, a póki co brązowe plamienia mogą się zdarzać. Wiem, ze powinnam słuchać lekarza, ale mimo wszystko mam jakies wątpliwości. Czy któraś miala podobna sytuacje?

Gość gość
Up

Gość gość
Mam tyłozgięcie, w ciąży macica wyprostowała się ok 15 tc, plamnień nie miałam.

Gość gość
Tez miałam tylozgiecie, naprostowalo się , nie bylo problemów. Plamienie i dziwną wydzielinę mialam. Urodziłam naturalnie, po połogu macica wróciła do tylozgiecia, widać taka jej uroda.

Gość gość
10.52 nawet nie wiesz jak mnie pocieszyłaś :) u mnie to plamienie jest raz dziennie takie lekkie jasne brązowe najczęściej przy wypróżnianiu. Niby lekarz mowil, zeby nie panikować, bo te plamienia stad wynikają, ale ja i tak sue martwię jakos. Powiedziałam mu, ze moze progesteron brać, a on : No można, nie zaszkodzi... I zapisał mi jedna tabletkę dopochwowo na noc. Brać? Czy jutro zbadać progesteron najpierw? Kurczę niby lekarz sie zna, a ja szukam problemów :( nawet rodzinie jeszcze nie powiedziałam...

Gość gość
Wypowie się ktos jeszcze?

Gość gość
Up

Gość gość
Globulki jak przepisał lekarz to pewnie lepiej jego posłuchaj i dawaj znać jak się czujesz . Bede zaglądać. Pisałam o 10:52. Nie stresuj się na zapas

Gość gość
U mnie z poczatku były ale taki lekko brunatny śluz i to może raz na tydzień i wogóle zapomniałam o tym lekarzowi powiedzieć. A teraz od miesiąca sie nic nie pojawia. Bierz ten progesteron. To może też być przyczyna

Gość gość
Autorko to czy sie wyprostuje zależy od stopnia tego tyłozgięcia, te co tu piszą że im się wyprostowało zapewne miały tyłopochylenie (ma je co 5 kobieta), które łatwiej się prostuje,ale nazwa tyłopochylenie rzadko jest stosowana i nawet lekarze mówią tyłozgięcie. Natomiast prawdziwe tyłozgięcie to poważniejsza sprawa, ja miałam takie tyłozgięcie macicy i niestety nie wyprostowała sie do końca ciąży, na skutek tyłozgięcia dziecko było żle ułożone i prawie się nie ruszało (w ostatnich 3 miesiącach było widać na usg, że główka jest pod moja kością ogonową twarzą do tej kości a powinna być twarzą do brzucha), nie było to wskazaniem do cc (w innych krajach jest) więc poszłam na cc prywatnie. Ginekolog mi mówił, ze pacjentki co miały tyłopochylenie które sie wyprostowało, później łagodniej przechodzą okres. Ja mam okresy tak samo hardkorowe jak przed cc. Jakbyś miała pytania to pisz.

Gość gość
To ja pisałam wyzej, dodam jeszcze, że plamien nie miałam ale miałam niskie stężenie progesteronu, więc brałam duphaston profilaktycznie na podtrzymanie do 19 tc. Większość by miała plamienia przy takim niskim progesteronie, ale ja mam wysokie płytki i "gęstą" krew, dlatego plamienia nie było.

Gość gość
Tak więc idż do lab nawet prywatnie i zbadaj sobie progesteron, jak będzie poniżej 50 to powinnaś brać luteinę lub duphaston.

Gość gość
i co autorko? uwielbiam, jak ktoś napisze elaborat, a autorka nawet nie podziękuje :) uroki kafe :)