Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

podpowiedzcie mi jak szybko wyrobić sb wize do USA

Polecane posty

Gość gość

mam skonczone 21 lat, moim marzeniem jest tam jechac w lato, chcialabym juz podjąć jakies kroki w tym kierunki i uzyskać ją jak najszybciej, którym sposobem moge ja uzyskać nie tracąc czasu? Bardzo mi zależy. Może jest jakiś szybszy pomysł na jej zdobycie?

Gość gość
upppp

Gość gość
trzeba zainwestować w stanach milion dolarów, wtedy się dostaje wizę.

Gość gość
dzięki ! właśnie o takie informacje mi chodzilo :D jakie są jeszcze sposoby?

Gość gość
UP

Gość gość
Żeby dostać wizę do USA, musisz urzędasom w amerykańskiej ambasadzie udowodnić, że żyje ci się w Polsce dobrze, masz do czego wrócić i nie masz zamiaru tam zostać. A nawet jeśli dostaniesz wizę, to na lotnisku jakiś nadgorliwy urzędnik imigracyjny może nie wpuścić cię na teren USA i wsadzi do następnego samolotu do Warszawy.

Gość gość
trzeba zainwestować w stanach milion dolarów, wtedy się dostaje wizę. xxxxx Jeśli zainwestujesz tam milion dolarów (np. kupisz nieruchomość), to dostajesz tzw. zieloną kartę, czyli prawo stałego pobytu.

Gość gość
Praca na stałe w pl , i dom bez kredytu w tedy będą wiedzieć ze masz kasę :-)

Gość gość
Jeśli jesteś studentką, możesz wziąć udział w programie "Work&Travel". Trochę to kosztuje, ale kwestie organizacyjne masz z głowy, zarobisz i pozwiedzasz.

Gość gość
ślub z obywatelem/obywatelką

Gość gość
Prawie cała UE może jeździć do USA bez wiz w celach turystycznych na okres do 3 m-cy, a Polacy dalej muszą żebrać i nie mają gwarancji, że do USA pojadą. Takich mamy sojuszników za Oceanem. I nie rozumiem po co nasze władze rozmawiają o kwestii wiz z prezydentem, skoro od Kongresu takie kwestie zależą. Tam by trzeba lobbować. A nasza "wspaniała" amerykańska Polonia też palcem nie kiwnie. Tak w ogóle, USA to jeden wielki syf, drożyzna, patologia, terror ze strony mniejszości (zwłaszcza czarnych i środowisk LGBT) i rozwarstwienie społeczne jak w Rosji, Brazylii albo w krajach III świata.

Gość gość
ślub z obywatelem/obywatelką xxx To już nie jest takie proste jak kiedyś, bo za dużo ludzi wzięło fikcyjne śluby albo udawało narzeczonych, żeby dostać się do Stanów. Nie wiemy też, czy autor/ka chce tam zostać na stałe, czy tylko na wakacje pojechać, więc po co od razu takie drastyczne kroki? ;)

Gość gość
Nie ma "szybkich" sposobów na otrzymanie wizy, bo dokładnie prześwietlają twój stan majątkowy i ewentualną kryminalną przeszłość.