Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wysłane ponad 100 aplikacji o prace Londyn

Polecane posty

Gość gość

W przeciągu 40 dni wysłane ponad 130 aplikacji o prace w Londynie i tylko 10-15 odpowiedzi... Mieliście kiedyś tak? W Londynie na każda jena pozycje aplikuje 100+ osób ...

Gość gość
Twój zawód?

Gość gość
nauczycielka feminizmu i gender. a co?

Gość gość
Accounts assistant, ostatni rok nauki, posiadam doświadczenie, angielski biegły

Gość gość
Bo tak jest i takie sa teraz realia. Nawet dla fizola na wozek w magazynie, z jezykiem i doswiadczeniem. Poza tym NMW. Wiem ze tak jest, bo sam aktualnie szukam pracy w Londynie.

Gość gość
Olac Londyn w Holandi można zarobic

Gość gość
a musi byc koniecznie londyn? moze Bristol? albo Plymouth, Cardiff albo i blzej niech bedzie Oxford... pchacie sie do tego londynu jakby tam manna z nieba miala leciec, a potem narzekacie, ze brak pracy (bo szczerze mowiac, z takim zawodem ksiegowego, to zdecydowanie wola swoich brac niz przyjezdnych...), ze mieszkanie drogie, ze zycie drogie :O

Gość gość
Dokładnie ! A w Londynie nie ma szans za NMW wyżyć

Gość gość
do gościa 23 59 to jak Polacy w Londynie sobie radzą, jakie maja prace, zawody... skoro ten zawód nie, tamten nie... wola swoich itd.

Gość gość
lepiej, ze ma taki zawód niż gdyby nie miał/a żadnego i szukał/a pracy razem z milionami innych osób jako sprzątacz, kelner/a, sprzedawca itd.

Gość gość
jak sobie radza? no, radza, jak masz doswiadczenie to szybciej cie wezma, nawet w tak popularnych zawodach jak ksiegowa, ale sadzisz, ze w UK nie ma szkol wyzszych ksztalcacych w ksiegowosci??? a jak maja przed soba CV kogos po uniwerku w UK, a jakiejs laski z Polski, Litwy czy SLowacji to wybiora swoja, to oczywiste :O zeby za granica miec dobry start i dobre zycie od razu to nalezy miec albo doswiadczenie + referencje na to, ze jestes dobry, albo zawod, ktory jest potrzebny (np. branza IT, medycyna, a z fizycznych kierowca TIRa, czy specjalisci w budowlance czy hutnictwie+doswiadczenie oczywiscie), jezeli nie masz to albo zaciskasz pasa i na szybko idziesz do byle jakiej pracy (chocby i kelnerka, czesty zawod wsrod studentow jakiegokolwiek kierunku) i mozolnie i cierpliwie szukasz wsrod swoich zainteresowan, albo zmieniasz miasto ewentualnie w najgorszym przypadku kraj :O

Gość gość
0020 I umieć każdy język. Nie ma co dobra rada.

Gość gość
jest ciezko

Gość gość
nie, dla specjalisty, dobrego w swoim zawodzie jezyk nie jest az takim wymogiem :O

Gość gość
Nawet do głupich prac za najniższą typu Starbucks, Costa, HM, Primark, gdzie bardzo często dają Ci tylko 15-20 godzin tygodniowo albo nawet i mniej musisz mieć doświadczenie z UK 1-3 lata, 2-3 referencje od poprzednich pracodawców itd itp, a aplikujących mnoooostwo wiec ta prace ciężko dostać Kto nie wierzy niech otworzy stronę z aplikacja do tych miejsc i sam się przekona

Gość okulary bo ślepy
robi dię hoojowizna niestety, idą cieżkie czasy, a jeszcze referendum w czerwcu i wypad z EU, to dopiero będzie zadyma

Gość gość
jestem w UK od 2 miesiecy i mam nadzieje, ze wypadna z Unii, moga nas deportiwac, mnie to wsyztsko jedno, w innym kraju tez sobie poradze, ale tym tepym brytolom, ktorym placa minimalna rosla od czasu otwarcia rynku pracy zaraz po wyjsciu sie wszystko pokaze :O mysla sobie ze Unia potrzebuje ich bardziej niz my UK :D porownuja sie do szwajcarii, norwegii albo chin hahaha :D :D :D jak beda za 4 lata albo juz 3 (2 maja na same wyjscie) wrocic to mam nadzieje, ze UE zrobi referendum czy tych idiotow przyjmowac z powrotem :O

Gość gość
uważasz, że będą deportowali ludzi którzy pracują, spłacają kredyty mieszkaniowe czy pożyczki? i kto za nich pójdzie do pracy? kto będzie spłacał dom czy pożyczkę w banku?

Gość gość
uważasz, że dzieci ze szkół powyrzucają?

Gość gość
ktos doradza przeprowadzkę z londka do oksfordu? chyba na łeb upadł. koszty życia w OX są większe niż w LON bo "londynczyk" ma wyższą minimalną a tutaj (piszę z OX) dla imigrantów jest tylko praca za NMW i to najczęściej part time job. a ja za pokój płacę 450 i to jest podobno "tanio"... :O

Gość gość
Heh, ale w Londynie tez najniższa jest taka sama jak wszędzie - 6.70 za godzinę brutto i bardzo dużo prac jest tylko na pól etatu ! Londyńska minimalna jest wyższa tylko w teorii - tzw london living wage, które wynosi prawie 10 f/godz brutto, ale jest to tylko stawka sugerowana, wiec to od woli pracodawcy zależy czy będzie ja płacił, a najczęściej nie płacą i masz 6.70 a za to w Londynie wyżyć i to jeszcze z pół etatu no powodzenia, bo nawet na pokój nie starczy Najtańsze pokoje klitki są po 500-550 mc minimum, można za mniej, ale wtedy ledwo Ci się łózko zmieści i mała szafa albo będziesz mieszkać z 10 innymi ludźmi w domu albo w 8 strefie i płacić krocie za dojazdy Zerknij np na indeed, większość ofert to 6,70-7 f godz i 8-20 godzin tygodniowo Powodzenia...

Gość gość
ale wiesz co widzialem rowniez sporo ofert do rpacy za grancia na gowork

Gość gość
Widziec to sobie mogles. Zloz podanie to zobaczysz jak sie do ciebie ktos odezwie :D Nie nadarzysz odbierac telefonow ;)

Gość gośćengland
Do autora/autorki posta - konczysz aat level 4 w Londynie?

Gość gość
Tak, koncze w tym roku AAT. Skad to pytanie?

Gość gośćengland
Pytam bo mozesz mi troche doradzic? Ja mieszkam w innych rejonach uk,samo poludnie. Pracuje na caly etat (nocki) nie mam w uk rodziny wiec nie moge sobie pozwolic na 3lata studii z ksiegowosci dlatego prawie juz zdecydowalam sie na roczny jurs uwienczony certyfikatem na open uni,studiujesz przez internet. Zaczelam sie jednak troche wahac bo z jednej strony taki kurs accountancy przez neta moze byc srednio respektowany przez pracodawcow,wiec zaczwlam zasyanawiac sie nad aat 2-4 w collegu (w Polsce zrobilam 2,5 roku z management,mialam troche ksiegowosci). Ciekawi mnie jedna sprawa - znalazlam polaka,doradce zawodowego w moim miescie i powiedzial mi on ze roczny certyfikat z open uni klasyfikuje mnie wyzej niz ksiegowego po 4levelu aat - ci srednio wydaje mi sie prawda bo na stronie collegu z mojego moasta byla wzmianka ze aat level2 daje Ci certyfikat. Na co wychodzi ze accounting na open uni to nic innego jak aat level2.. ktory nawiasem kosztuje o wiele mniej za rok (accounting na open uni to okolo £3.000

Gość gość
Yyy open university?