Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ugotowanie rosołu kosztuje mnie ponad 40 zł

Polecane posty

Gość gość

jak gotujecie rosół ? wychodzi was taniej? wołowina 20 zł, kurczak 10 zł, włoszczyzna 5 zł, makaron 5 zł do tego gaz i przyprawy, stwierdzam ,że ugotowanie dobrego rosołu sporo kosztuje

Gość gość
Rosół gotuje się na kurczaku, to co ty robisz to jakaś profanacja :O

Gość gaajowy
wołowina? Wystarczy kostkę rosołową wołową. Plus trochę podrobów. Dużo taniej

Gość gość
od zawsze rosół gotuje się z wołowiną,na samym kurczaku jest mdły

Gość gość
dziwi mnie ta wołowina ale poza tym to z takiej ilości mięcha jest cały kocioł jadła a nie zupa dla np 4 osobowej rodziny:P Ja nie mam doświadczenia w żywieniu zbiorowym i nie powiem ci czy to drogo czy tanio:o

Gość gość
zawsze sie mieszka kurczaka z wolowina, gdzie wy zyjecie? w biedawiosce, gdzie zal kasy na wolowe???????

Gość gość
no jasne,że rosół gotuje się na wołowinie ja gotuje tylko na wołowinie, czasami włoże ze 3 skrzydełka, znam takich co gotują na korpusie za 2 zł to jest dopiero syf

Gość gość
Kurczak do odzysku, włoszczyznę utylizuję w sałatce jarzynowej. Przesadzasz. No i ta wołowina. Nawet jak ją dorzucisz, to da się przecież wyciągnąć i zeżreć jako dodatkowe jedzonko

Gość gość1234789
rosołowe (ok.5zł), woda, kostka rosołowa (ok 2zł) włoszczyzna (2,50) makaron (3zł) koszt rosołu: ok 13 zł +gaz

Gość gość
wiesz co jest w takiej kostce rosołowej? na pewno z wołowiną nie ma nic wspólnego

Gość gość
tego rosołu to starczy przynajmniej na 3 dni dla 4 osobowej rodziny (no chyba że bardzo dużo jedzą) więc wcale tak dużo nie wychodzi na osobę.

Gość gość
dużo mięcha? za 20 zł to mam trochę ponad pół kilo wołowiny,to jest dużo mięsa na rosół? poza tym rosół ma być tłusty a nie woda

Gość gość
Porcja rosolowa 7 zl, wloszczyzna 5 zl, por 3 zl, natka pietruszki 3 zl - i tak drogo :s

Gość gość
no właśnie normalny garnek wychodzi a nie jakiś sagan

Gość gość
z porcji rosołowej to łój wychodzi nie rosół, najlepszy jest właśnie rosół wołowy

Gość gość
tego rosołu jest dużo lub jest luksusowy:p u mnie nikt zbytnio nie przepada za rosołem a jeśli już go robie to na jeden dzień po misce dla każdego i wychodzi mnie sporo taniej

Gość gość
19.57 a marchewka,seler i pietruszka?

Gość gość
autorko powiedz lepiej ile porcji tego rosołu ci wychodzi i ile kosztuje w przeliczeniu na porcje:P

Gość gość
nie jest dużo,normalnie na dwa dni, uważam,że rosół powinien być dobry,aromatyczny z dużą ilością mięsa i warzyw, wtedy nie muszę dawać żadnych syfiastych kostek rosołowych bo smak tworzy się z mięsa i warzyw, w mojej rodzinie rosół zawsze gotowało się na bogato,babcia dodawała jeszcze kawałek kaczki

najlepszy rosół jak sememu złapie sie koguta i na kłudkę :D potem skubanie patroszymy i do gara mmmm wczoraj taki mialem palce lizac :P

Gość gość
od 6 do 8 talerzy rosołu wychodzi, mięso i warzywa używam później na pierogi albo krokiety

Gość gość
ta, na kurczaku to można krupnik ugotować, rosół powinien być z wołowiną, ci co jej nie wkładają to dlatego,że właśnie jest droga

Gość gość
można ugotować na kości wołowej, są też w biedronce porcje rosołowe wołowe za 14 zł kg i masz taniej

Gość gość
ludzie żrą samą wieprzowinę i kurczaki na antybiotykach bo są najtańsze, wołowinę rzadko widzą na oczy, o cielęcinie, gęsinie, kaczkach to już nawet nie wspomnę