Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mryla

Uraz pochwy po stosunku

Polecane posty

Gość Mryla

Mam następujące pytanie: jakie znacie metody na zaleczenie przetarć pochwy po stosunku? Problem ten dotyka mnie niesety ostatnio nagminnie. Obecnie od "urazu" minął dzień, a mnie ciągle coś tam piecze i pobolewa poza tym pojawiła się gęsta, biała "serowa" wydzielina.

Gość gość
zapisz się do wenerologa najlepiej

Gość gość
Ta wydzielina to stan zapalny, dlatego też piecze. Idź do ginekologa to coś ci przepisze. Miałam kiedyś podobnie i po lekach przeszło

Gość gość
Możliwe też zakażenie grzybicze. Ginekolog i leki.

Gość gość
nie ma mowy o grzybicy i chorobach wnerycznych.... ;/ miłe jesteście.... chodzi poporostu o przetarcia, i szukam rady na to

Gość gość
"ciągle coś tam piecze i pobolewa poza tym pojawiła się gęsta, biała "serowa" wydzielina." To są objawy grzybicy po prostu. Urazy po stosunku to własnie problem pojawiający się przy grzybicy/ Idź do ginekologa.

Gość gość
Wybierz się do ginekologa, prawdopodobnie masz grzybicę pochwy. Sama tego nie wyleczysz, z tego co wiem lekarz rodzinny również może wypisać receptę na globulki przeciwgrzybiczne (nystatyna). Tu możesz na ten temat doczytać: http://www.provag.info/infekcje_pochwy

Gość Migea
Jeśli to masz nagminnie to najlepiej przelecz sie globulkami Hydrovag. Zawieraja one kwas hialuronowy, który powleka błony śluzowe pochwy, uelastycznia je przez co są mniej podatne na otarcia i powstawanie ran. Poza tym przyspiesza gojenie ran, przywraca naturalne nawilżenie.

Gość paulaala
Spróbuj używać jakieś środki nawilżające, które możecie stosować podczas stosunku, ale na co dzień zakładaj globulki przywracające nawilżenie pochwy to nie będzie dochodzić do urazów.