Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MizantropiaOdraza1994

Zauważyłam że mam snobistyczne podejście jeśli chodzi o piwo

Polecane posty

Gdy ktoś mi mówi że lubi piwo, i jako przykład lubianych podaje jakieś najpopularniejsze koncernówki w rodzaju Tyskiego, Żywca itp to w głębi duszy przeżywam szok, że w 2016 są wciąż ludzie, którzy piją tylko najbardziej popularne koncernówki i się tym chwalą :classic_cool: No i wtedy ja musze zaznaczyć że ja lubie najbardziej np. koźlaki, lub piwa z manufaktury piwnej z browaru jabłonowo, albo z browaru z lwówka ślaskiego, i że lubie próbować różne mniej znane piwa, nawet regionalne i rzemieślnicze. Oczywiście robie to w sposób kulturalny i nie arogancki, ale musze zawsze powiedzieć jak to ja nie jestem obeznana, co to ja nie pije i w ogóle so hipsta :classic_cool: a wy się czasem snobujecie czymkolwiek?

Gość gość
tylko jeżeli chodzi o piwo? :P

Gość gość
Alkoholiczka

Gość gość
ja się snobuję podróżami i mam się czym pochwalić, niezły wynik, tym, bardziej, że znam osoby, które nawet w Ostrawie na piwie nie były

Gość prawictwo pospolite 152
nie lubie piwa , wolę wódke piwo ma dużo kalorii i brzuch po nim rośnie

Gość gość
Podróże to też, ale bardzo mi pochlebia, kiedy mnie podziwiają na nartach albo na desce, dzisiaj tak było :-)

21:37 Chodzi o to, że niby snobuje się też muzyką? :P Niee, raczej lubie dyskutować na temat muzyki i bronić swoich racji, nie uważam się za lepsza bo słucham black metalu :P Czasami czuje że mam lepszy gust od ludzi którzy uwazają Nightwish za największe osiągnięcie muzyki metalowej, ale nie uważam że słuchanie metalu/rocka czyni jakąś osobe lepszą od osób o innych gustach muzycznych.

Gość gość
Tak, uważasz się za lepszą, bo słuchasz czegoś tam i pijesz coś tam. Już to nudne jest.

Gość gość
są też takie opinie ,ze metal to muzyka zapuszczonych gości którzy się nie myją

Gość gość
o metalach mówi się brudasy nox , jak odnosisz sie do tej opini ? Jest krzywdząca ?

Gość gość
gość dziś tylko jeżeli chodzi o piwo? jezyk.gif --- to samo mialem pisac :D 🖐️ czego ty nie robisz (sluchajac muzyki, czytajac, ogladajac, myslac) nie zajezdza snobizmem???? :D

Gość gość
nie podoba mi się Nightwish, nic na to nie poradzę. Dwie piosenki jeszcze z Tarią mi nie przeszkadzały, poza tym nie odczuwam psychicznej potrzeby słuchania tego zespołu

Gość gość
mnie się znobizm kojarzy z kompleksami (największy snob jakiego znam pochodzi z gatunku 'udowadniam światu, że jestem coś wart") więc unikam tego jak ognia.

Gość gość
Ktoś pomylił z Noxelią, zabawne:-)

Gość gość
Snobizm ma rożne oblicza. Dla niektórych to drogie ciuchy i kosmetyki renomowanych firm, wszystko, co nie jest firmowe i rasowe to nic nie warte dla tego rodzaju snobów.

Gość gość
lubie różne piwa, ale perłą nigdy nie pogardzę

Gość gość
czy ze snobizmu mężczyźni bywają w agencjach towarzyskich? Potem jest czym się pochwalić przed kumplami