Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy znacie skuteczne sprawdzone sposoby na szybkie wywolanie porodu?

Polecane posty

Gość gość

Moze jakies same testowalyscie?

Mi położna poradzila aby masowac sutki tak jakby dziecko ssalo pierś. W trakcie masażu zaczal mi twardniec brzuch i dostałam skurczy od których urodziłam na drugi dzień.

Gość gość
Nie wiem na ile to pomogło, ale ja stosowałam: seks, zbieganie po schodach i ćwiczenia na piłce. Na schodach odeszły mi wody, po czym od razu dostałam regularnych skurczy- urodziłam 7 godz później.

Gość gość
Chodzenie po schodach. Urodzilam po 4h od odejscia wod, 10min.skurczy Partych

Gość gość
seks, sprzątanie, spacery oczywiście ze sprzątaniem nie przesadz!!

Gość gość
Mi po mocniejszym masażu sutków (hartowaniu ) odeszły wody, 38 tydz jeszcze nie chciałam rodzić. nie wiem czy to było przyczyną, a położna mi zleciła hartowanie masaż gąbką żeby nie pedały przy karmieniu

Gość gość
U mnie 39 tydzień i póki co nic się nie rusza a juz bym chciała moja córeczkę przytulic :)

Gość gość
Oksytocyna zdecydowanie

Gość gość
rozsyp zapałki na podłodze i zbieraj w kucki ;)

Gość gość
Masaż sutków i seks- urodziłam na drugi dzień.

Gość gość
U mnie seksu to nie ma od 2ch miesięcy, bo partner stwierdził, ze mniej atrakcyjna jestem w ciąży. Ale sprzątam normalnie i nie leze caly dzien na kanapie, chodzę na spacery a zaraz się biorę za mycie okien :))

Gość gość
Jezeli nie ma przeciwskazan medycznych (zagrozenie ciazy) to porzadny seks - oczywiscie w odppwiednich pozycjach (bo ma byc dluzszy). Rytmiczne ruchy (jezeli trzeba to dluzej), skurcze, to wszystko dobrze dziala jezeli - patrz poczatek. Poza tym szczesliwa i odprezona, rozladowana kobieta rodzi szybciej.

Gość gość
"partner stwierdził, ze mniej atrakcyjna " i takiemu c*****i urodzisz dziecko, współczuję....

Gość gość
Zmień firanki tylko nie stawaj na czymś wysokim, a na stabilnym stołeczku, najlepiej z asekuracją innej osoby. Moja mama mnie tak wywołała na świat. Słyszałam też o naparze z liści malin, że podobno pomaga w takiej sytuacji. Ja mam jeszcze dwa miesiące ale jak już nadejdzie czas i nic się nie zadzieje to wypróbuję te sposoby.

Gość gość
Wiem, tez mnie to zabolało :( niestety teraz wiem, ze jakby mnie jakas choroba dopadla czy wypadek, to nie mogę na niego liczyć... A sam wiecznie dłubie w nosie, żeby zolte od fajek i nie zawsze wieczorem bierze prysznic :O Zazdroszczę babeczkom, ktorym faceci pomagają w ciąży, bo mój wychodzi z założenia ze po 10 godz. Pracy to nie zmyje nawet talerza po sobie a ja w domu siedzę to nic ze mnie plecy bola mogę przy zlewie stać... Ehhh... Ale nie o tym miało być tym razem

Gość gość
Na dziecko sie cieszę, a jemu juz zapowiedzialam, ze wiecej dzieci nie zamierzam mieć, bo nie podoba mi sie jego stosunek do mnie...

Gość gość
a nie ma na imię krystian?

Moja koleżanka w 41 tygodniu wypila 2 łyżki stołowe olejku rycynowego. U niej zadzialalo bo tego samego dnia urodziła. Ale ile w tym zasługi olejku tego nikt nie wie. Słyszałam o tym różne opinie, ze jedne panie polecają inne natomiast odradzaja. Nigdy nie słyszałam opinii lekarza i sama tez nie próbowałam. W moim przypadku jak pisałam wyżej pomógł masaż. Bieganie po schodach nie ruszyło mnie ani trochę. Oblecialam chyba cały szpital i nic. Mało tego nawet wypróbowałam metodę mojego ginekologa czyli tzw 8na8. Wejść na ósme piętro pieszo i zejść. Chodzi w tym o wysiłek i zwiększona grawitacje. Niestety tak to już jest ze końcowka ciągnie się dłużej niż całe 9 miesięcy ;) życzę pomyślnego i szybkiego rozwiązania.

Gość gość
ja byłam w 37tc jak trafiłam na oddział bo nie czułam ruchów dziecka, polezalam 3 dni i mialam wyjsc w poniedziałek, przez te dni w szpitalu nie uzywałam windy bo nie lubię, wszystko było ok wiec chodziłam schodami na 4 pietro po pare razy na dzien, urodziłam w niedziele w nocy :D nie wyszłam w niedziele ale w srode juz z bobasem :) lekarz powiedzial ze w 100% mi to przyspieszylo porod bo tak to mialam tylko malenkie rozwarcie ale spokojnie bym dotrzymala do terminu

Gość gość
Moja zona dwa dni przed terminem pierwszego porodu czula sie po poludniu "dziwnie" jak sama mowila. Wieczorem miala niesamowita ochote na porzadny seks, ktory byl taki, jakiego chciala. Rano pojechalismy na porodowke, a w poludnie urodzil sie syn. Dziewczyna byla jednak bardzo wysportowana (gimnastyka na przyrzadach) i gimnastykowala sie tez intensywnie prawie do konca ciazy.

Gość gość
Nie, nie Krystian ;)

Gość gość
Komus pomogl masaz brodawek wywolac porod?

Gość gość
Nie wiem czy pomógł czy i bez niego porod by się zaczął ale zgralo się to w jednym czasie

17.19 w moim przypadku tak było. Położna kazała masowac 15 min jedna brodawke potem druga i około 30 min przerwy. W trakcie masażu pierwszej brodawki poczułam twardnienie brzucha. Ale ze wtedy przyjechał mąż (a byłam juz w szpitalu 8 dni po terminie ) to poszliśmy na spacer wkoło szpitala. Było lato i bardzo ciepło. Wtedy zaczęły mi sie skurcze co 2 min. Poszliśmy do położnej i ktg rzeczywiście wykazało akcje skurczowa ale ze to był wieczór to pogoniły mnie spać aby nabrać sil. Mialam w nocy skurcze co 15-20 min ale takie znosne jak przy bolesnej miesiaczce. Urodziłam o 13. Wiec w moim przypadku zadziałało.

Gość gość
No to musze wyprobowac :)

Gość gość
tylko LAKTATOR lub/i masaż sutków - potwierdzone naukowo!

Gość gość
te wszytkie bieganie po schodach to nie wierzę , ja w ciaży wykonywałam remont w domu , malowałam, myłam okna, oczywiście wszystko wolniej i ostrozniej żeby krzywdy sobie nie zrobić a nie tam szybciej urodzić. W dzień porodu kończyłam malowanie w domu, jeszcze farbe na włosach miałam. ale to napewno nie pomogło. urodziłam trzy dni przed planowanym