Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Prezerwatywy

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny, co sądzicie o prezerwatywach? Czy dla was to skuteczna metoda antykoncepcji?

Gość gość
To jak pocałunek przez szybę

Gość gość
nie skuteczna antykoncepcja

Gość gość
A ja zadam trochę inne pytanie...co sądzicie o damskich prezerwatywach?

Gość gość
Są mniej skuteczne od męskich

Gość gość
nawet nie wiedziałam ze są damskie prezerwatywy. Jak to w ogóle wygląda?

Gość gość
wlasnie ze prezerwatywa damska jest bardziej skuteczna , tylko musi byc prawidlowo zalozona

Gość gość
Ja wolę tabletki, nie rozpraszaja w trakcie zbliżenia, nie musze myślec, żeby partner załozył ja odpowiednio wczesnie i czy nie peknie przypadkowo. Tabletki są wygodne. Nie wpływają na moje zdrowie, bo stosuje osłone do antykoncepcji Harmonellę, która chroni przed skutkami ubocznymi antykoncepcji.

Gość gość
harmonella to placebo. Obecnie jest wiele metod niehormonalnych, które są równie skuteczne co tabletki.

Gość gość
Wiadomo że podobnie jak ja wolę sex bez prezerwatywy. Gdyż odczucia i przyjemność jest dużo większa, ale czasem kupujemy prezerwatywy w Sex Shopie takie specjalne z wypustkami czy innymi dodatkami, wówczas sex jest bardzo przyjemny jak i odczucia.

Gość gość
yhy....ciekawe które

Gość gość
A mnie śmieszą kobiety, co sie tak boją tabletek jak diabła. Ja zaczęłam brać tabletki jak miałam 17 lat, pamiętam, że przez pierwsze dwa miesiące strasznie mi się spać chciało i wysypało mnie na twarzy, potem wszystko minęło, skóra zrobiła się bez pryszczy. Teraz minęło już 8 lat i wciąż biorę tabletki, robię badania co pół roku. Żadnego dziecka, żadnych dolegliwości. Nie mam zamiaru rezygnować z tabletek, nieważne czy mam faceta czy nie. Czuję się świetnie i w końcu nie mam bóli przy okresie.

Gość gość
ja się boję tabletek jak diabła i co nam zrobić?? czego używać?gumy pękają!!!ratunku

Gość gość
może kapturek naszyjkowy? to też metoda mechaniczna. Z tego co wiem bardzo dobry jest femcap.

Napisałaś, że boisz się tabletek jak diabła i nie wiesz co zrobić, a prezerwatywy pękają. Pamiętaj, że prezerwatywy i tabletki, choć najbardziej popularne, wcale nie są jedynymi dostępnymi metodami. Skonsultuj się z ginekologiem, zapytaj o antykoncepcję, powiedz jakie masz oczekiwania i obawy – lekarz zbada Cię, zapyta o prowadzony styl życia, przebyte choroby, przyjmowane leki i na pewno razem wybierzecie metodę, która będzie dla Ciebie najlepsza.