Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przerażona mama

Mój synek miał dzisiaj prawdopodobnie napad padaczkowy jestem przerażona

Polecane posty

Gość przerażona mama

Synek skończył 12m dotąd rozwijał się prawidłowo, nie miał żadnych drgawek i innych objawów padaczkowych. W tej chwili jest chory ma zapalenie oskrzeli . Dzisiaj rano myślałam że zakrztusił, się śliną ale po chwili zaczął mieć drgawki lewej połowy ciała a potem całego, był przy tym przytomny ale nie było z nim kontaktu> Gdy do niego mówiłam wpatrywał się w jeden punkt. Jestem przerażona. Już umówiłam się do neurologa. Czy to mogło być cos innego niż padaczka? Czy może takie drgawki mogą mieć związek z zapaleniem oskrzeli?

Gość gość
To mógł być mały atak padaczki

Gość gość
gorączkował wysoko? czy kiedykolwiek miał gorączkę wcześniej?

Gość gość
a czy po tym ataku drgawek byl bardzo zmeczony? zasnął?

Gość przerazona mama
Teraz już nie gorączkuje tem spadał do 37,5, więc wiem że to raczej nie drgawki gorączkowe. mam nadzieje że to się nie powtórzy, choć w wiem że to mało prawdopodobne, płakać mi się chce

Gość gość
Było zadzwonić na pogotowie, to już by miał tk głowy, na co czekasz?

Gość gość
a skad wiesz, ze to nie drgawki gorączkowe, podczas spadku gorączki miał atak czy wcześniej, jak rosła temperatura?

Gość gość
Idź do lekarza i zapytaj go skąd się bierze padaczka? Ciekawa jestem co ci powie

Gość gość
jeżeli to atak padaczkowy to niestety na tk wyszloby cos tylko po ataku, szkoda ze nie zadzwonilas po pogotowie.

Gość przerażona mama
atak miał jak spadła mu tem, trwało to chwilkę,

Gość gość
u mnie w rodzinie wlsnie 7letnia dziewczynka tez miala atak piewrszy raz, przyjechalo pogotowie i zabrali do szpitala na badania. dziwne,ze ty tak nie zrobilas? a kiedy masz ta wizyte? moze lepiej zadzwon, po co czekac. to male dziecko. albo idz do rodzinnego po skierowanie do szpitala,zrobia wszystkie badania.

Gość gość
dzisiaj mam wizytę u rodzinnego, u neurologa za 2 dni, byłam przestraszona , jak pisałam trwało to chwilkę i co z tą7 letnią dziewczynką zdiagnozowali ją w szpitalu w tej chwili synek zachowuje się normalnie

Gość przerazona mama
wylądowałam z małym w szpitalu, nie z powodu tych drgawek, ale dostał zapalenia płuc, mimo ze nie miał temperatury, Oczywiście zgłosiłam że syn miał taki atak zrobiono mu eeg, usg przez ciemiączko, które nie wykazały niczego czyli padaczki, wiem że czasem mogą te badania wyjść dobrze a padaczkę można mieć więc dalej się martwię, wyszło natomiast że syn ma anemię, lekarze podejrzewają że był to bezdech afektywny z powikłaniami

Gość gość
ta 7 letnia dziewczynka wyszla juz ze szpitala, badania wyszly ok. lekarze nie wiedza co to bylo.

Gość gość
Trzymaj się kochana.

Gość przerażona mama
Troszkę się uspokoiłam, ale wiem że przy zaprzeczeniu padaczki powinien być zrobiony tomograf, lekarz jednak mówi że skoro eeg wyszło ok, i usg a był to pierwszy taki atak to nie ma potrzeby robić rezonansu. Do tego tłumaczył mi że przy anemii + zapalenie płuc najbardziej prawdopodobny jest bezdech i może być on z drgawkami przy tego typu schorzeniach. Ciąża przebiegała książkowo, i nikt w rodzinie na padaczkę nie choruje. Mimo to się martwię, do tego to zapalenie płuc, chociaż antybiotyk zaczął działać

Gość gość
Jestem zszokowana, ze nie zadzwonilas na pogotowie. Zycze zdrowia dla dziecka.

Gość gość
niemowlaki mają niedojrzały układ nierwowy

Gość gość
Moja siostra ma epilepsje pamietam jej napady, miała 2 latka, padała na podłoge sztywno, czepała się, wtedy trzeba dziecko mocno trzymac zeby sie nie udezryło i sprawdzic w buzi jezyk zeby sie udusiła, czy zadławiła nim. Tera siostra ma juz 19 lat bierze leki, nie ma juz napadów, ale mówiła ze ona nie czuła przy tym bólu, ze wiedziłą co sie z nia dzieje była swiadoma ale ze nie umiała przy ataku nam nic powiedziec, zebysmy sie nie martwiły.

Gość gość
moja córa jak była noworodkirm też miała taki atak, dziś ma 16 lat jak na razie(odpukać) nie powtórzył się

Gość gość
mój synek ma epilepsję, została wykryta już m 1 mis, niestey ma te z porazenie mózgowe, przyczyna niedotlenie