Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Annovey

Moje dziecko jest niezwykłe!

Polecane posty

Gość Annovey

Ja mam 38 lat, mam córeczkę w wieku 10-ciu lat. Pisze ona książki, wiersze. One są wprost doskonałe, nie tylko ja tak twierdzę. Brzmią, jakby pisane były przez trzydziestolatkę, a nie niespełna nastolatkę. Nie popełnia żadnych błędów ortograficznych i stylistycznych, nawet przy bardzo trudnym tekście. Pięknie śpiewa, mimo, że nigdy wcześniej się tego nie uczyła. Pisze także teksty piosenek. Uwielbia obowiązki domowe, jej pokój i cały dom wygląda perfekcyjnie, chętnie prasuje, odkurza i wyciera kurze. Jedyne, za czym nie przepada, to zmywanie naczyń. Idealnie się uczy, jest bardzo mądra. Nigdy nie miała oceny gorszej niż czwórka. Jest bardzo wysoka, najwyższa w klasie, przez co wygląda jak dorosła kobieta nie tylko psychicznie, ale i fizycznie (piersi ma już bardzo rozwinięte). Jej cechami są nieśmiałość, powaga, przyjacielskość. Jest bardzo miła, dobra, przesadnie wręcz uczciwa i obowiązkowa. Kocha przyrodę i z chęcią sprawiłaby, że cały jej dzień składał się ze spacerów. Jest jedynie nielubiana w szkole... bardzo. Perfidne dzieci zazdroszczą jej, mówią że jest brzydka i jest kujonem. Kiedyś nawet bili ją (przypominam: biły ją dziewięcioletnie dziewczyny, i to po policzkach i chorych kolanach!) Jest odtrącana, z tego powodu nie lubi szkoły. Ale ciągle się nie poddaje. Ona jest niezwykła. Chcę więc zapytać - jak postępować z takim dzieckiem? Wiem, że Roksana (tak ma na imię) nie jest pospolita, więc nie jestem pewna, czy postępować z nią tak, jak z innymi, normalnymi dziećmi. Poradzicie mi coś? Byłabym wdzięczna.

Gość gość
Lej ją kijem od szczotki, prewencyjnie.

Gość gość Andrzej
Zapomnialas dopisa, ze nie ma kolegow przez jej zachowanie.

Gość gość
Kajetan P. też był takim wspaniałym dzieckiem

Gość gość
prowoooo

Gość Annovey
Przepraszam bardzo, ale jeśli macie to tak komentować, to już lepiej zostawcie swoje zdanie dla siebie.

Gość gość
Gratuluję córki, uważam że jej problemy z rówieśnikami są spowodowane tym że dzieci nie lubią kolegów które są inne od wszystkich dlatego indywidualisci w wieku szkolnym są nie lubiani ale to się kiedyś na pewno zmieni już w szkole średniej

Gość gość
Dziecko rozwija się nieharmonijnie, w pewnych aspektach rozwinięta ponad wiek metrykalny, w innych jak widać zatrzymała się w rozwoju na etapie kilkulatka, kiedy to umiejętności społeczne dopiero się kształtują.

Gość gość
zespol aspergera

Gość gość
fajna dziewczyna, niech się nie poddaje i trwa przy swoim :-) A tak swoją drogą zastanawiałem się ostatnio czy sam nie mam zespołu Aspargera, bo jestem odludkiem i co najmniej dziwnym ;-)

• NAJŚWIEŻSZE

• 3
      Hej