Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy warto sluchac porad super niani?

Polecane posty

Gość gość

jak myślicie?:)

Gość gośćania
tak ma wiele trafnych interwencji wiadomo, że to program telewizyjny wiec nagrywany jest wielokrotnie , a fragmenty gdy coś się udało pewnie powtarzane, ale sam pomysł i sposób w jaki rozmawia z dzieciakami jak dla mnie ma sens:)

Gość gość
pytam w innym sensie bo jej z wychowaniem poszło niezbyt:o właśnie chodzi o afere, o ktorej całą Polska słyszała a widze, ze niania wciaż zawodowo działa

Gość gośćania
ja nic nie słyszałam o co chodzi?:)

Gość gość
Był zatrzymany za pobicie i probe gwałtu na kolezance

Gość gość
Widocznie nie sadzała go na karnym jeżyku i takie to dało efekty. Teraz już wie, że popełniła błąd i uczy innych rodziców, aby go nie powtarzali.

Gość gość
Przecież to nie sa jakieś jej wymyślone porady, tylko zaczerpięte z psychologii rozwojowej, jest warunkowanie, wygaszanie itp.Jeśli ktoś nie rozumie jak działają te metody, dlaczego je stosować, to i tak nic nie uzyska.Jej syn, cóż to całkiem inna sprawa, zazwyczaj najwiecej błędów wychowawczysz popełniają rodzice wobec własnych dzieci, bo kochają je bezwarunkowo.Jak to mówią nie widzisz swojego pod nosem, ale widzisz cudze pod lasem.

Gość deal999
"Super Niania" to kolejna postać wykreowana by przynosić zyski twórcom programu. Trudno oczekiwać by "aktorka" która dostaje scenariusz z tekstem do odegrania była doskonałym wzorem do naśladowania.Rzeczywiście porady mogą pochodzić z dobrych źródeł, ale trzeba się zastanowić czy każda metoda jest dobra. Do każdego dziecka trzeba podejść indywidualnie, uwzględnić jego uczucia, emocje i w tedy dobrać odpowiednią metodę wychowawczą. Ja osobiście uważam, że najlepszą pomocą są poradniki i książki pedagogiczno- psychologiczne oparte na doświadczeniach jak np. książka "Wychowanie bez porażek" Thomas'a Gordon'a ujawnia zasady rozwiązywania problemów które poparte zostały konkretnymi sytuacjami z życia. Zachęcam do przeczytania

Gość gość
Zaciekawiła mnie twoja opinia deal999. Niestety nie zgadzam się ze stwierdzeniem że,, super niania,, to tylko aktorstwo. Ktoś taki musi posiadać odpowiednią wiedzę, by umieć się odnaleźć w danej sytuacji i odpowiednio zareagować. Poza tym powinna dawać przykład innym. Jak można zaufać radą "Super Niani" skoro w swoim życiu nie umie ich zastosować. Tym bardziej, że wielokrotnie krytykowała innych rodziców oraz ich metody wychowywania dzieci.

Gość gość
Ale wy naprawde jestescie glupie co ma piernik do wiatraka.Wychowywanie dziecka jest wazne ale nie da wam zadnej pewnosci ,ze wasze dziecko nie bedzie cpalo,pilo i g****ilo.Dzieci super wychowane z najlepszych domow moga sie stoczyc. A dzieci z patologicznyc rodzin moga wyjsc na ludzi.Na to jakim czlowiekiem doroslym bedzie nasze dziecko mamy wpyw my,otoczenie i przede wszystkim samo dziecko .I co z tego ,ze jej syn jest oskarzany o przemoc to wcale nie oznacza ,ze nie byl on dobrze wychowywany,widocznie taki jest i nic tego nie zmieni.Nie zmienimy przeciez czlowieka ,mozemy tylko sie starac i liczyc na to ,ze nasze dziecko bedzie dobrym czlowiekiem

Gość deal999
To prawda, że w późniejszych latach nie mamy wpływu na to jak dziecko pokieruje swoim życiem, ale gdy zapewnimy dzieciom jak najwczesniej wszechstronny i harmonijny rozwój to jest większa szansa,że będą podejmować mądre decyzje. Warto wiedzieć że wychowanie polega na wywołaniu zamierzonych zmian w osobowości dziecka, a proces ten jest długotrwały i bardzo trudny. Częstym błędem popełnianym przez rodziców jest to ,że w pierwszych latach zycia dziecko traktują go w sposób szczególnie przesadny, wydają polecenia i rozkazy i nie słuchają.

Gość gość
Ja się zgadzam z powyższą wypowiedzią. Sama niedawno zostałam mamą i wiem ze nie ma co liczyć na szczęście tylko trzeba brać sprawy w swoje ręce. Chętnie zapoznam się z tą lekturą, o której pisaliście o "wychowaniu bez porażek", bo jestem ciekawa rad zawartych w niej. Wiedzy nigdy za dużo