Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość SyliwaFluss

boje się że mogę zachorować

Polecane posty

Gość SyliwaFluss

W mojej rodzinie były przypadki nowotworów. Można w jakiś sposób sprawdzić czy ma się tez takie predyspozycje ? jesli tak to co robić, jak zapobiegać?

Gość gość
są testy genetyczne, w której grupie ryzyka jesteś czy coś takiego. Poszukaj w necie. Nie wiem czy da się w jakiś sposób zapobiec temu, może częste badania. Ale co jest nam pisane to będzie. Kto u ciebie chorował na raka? Wygrał walkę?

Gość SyliwaFluss
No właśnie jak szukam to są oznaczenia markerów nowotworowych, czyli że pokazują że rak już jest... ale poszukam jeszcze. U mnie chorowali dziadkowie i ciocia, niestety nie udało im się wygrać, bo było to za późno wykryte...

Gość gość
Przykro mi kochana. Ale twoi rodzice są zdrowi to może i ciebie ominie to świństwo

Gość gość
U mnie właśnie jest to samo jest plaga jelita grubego..a ja , że jestem młoda i juz mam tego typu problemy boje się, że może mnie to kiedyś dopaść. .

Gość gość
rak jelita grubego powstaje z jedzenia pieczywa, pieczonej mąki, tak wiec nie jedz pieczonej mąki to nie zachoruejsz na raka, proste

Gość gość
Tak dla poczytania, może kogoś zaciekawi, bo mnie zainteresowało: Wszystkie dolegliwości ciała fizycznego, są skutkiem braku harmonii ciał subtelnych. Jeśli często opanowuje człowieka nienawiść, smutek, żal, zazdrość i inne negatywne myśli, uczucia, czy emocje, to za każdym razem, coraz bardziej niszczy swoje ciała subtelne. Po pewnym czasie te zanieczyszczone energie, znajdujące się w ciałach subtelnych, schodzą na ciało fizyczne, poprzez różne dolegliwości. Nieprawidłowe działania, myśli, negatywne emocje i uczucia, powodują dolegliwości i tylko sam człowiek jest za nie odpowiedzialny. Duża różnorodność dolegliwości, spowodowana jest przez różne przyczyny, jakie człowiek wywoła. Inne dolegliwości odczuwa kiedy, nie może komuś wybaczyć, inne kiedy jest ciągle pełni zazdrości, a jeszcze inne kiedy na przykład. źle się odżywia. Najistotniejsze w tym wszystkim jest to, że to sam człowiek tworzy je sobie i sam jest za nie odpowiedzialny. Również i sam może się ich skutecznie pozbyć. Powinien to jednak chcieć zrobić sam. Nie jest to proste, ale do wykonania. Jeśli ma dolegliwości małe dziecko, oznacza to że rodzic powinien popracować nad sobą. Zaczerpnięte z bloga: http://przygoda-z-duchowoscia.blog.pl/

Gość gość
wiem ze medgenetix robi przeróżne testy, nie wiem ile kosztują ale słyszałam że są bardzo dobre i wiarygodne :)

Gość gość
wiesz może gdzie można zamówić testz z tego medgenetix?

Gość Agusiakmama
Taki pełny panel nowotworowy to trochę w tym medgenetix kosztuje http://sklep1344314.home.pl/pl/p/Panel-nowotworowy-172-PLUS-/196 ale faktycznie wykrywa sporo mutacji i można podjąć wcześnie leczenie, albo ustrzec się przed wieloma chorobami. Poza tym można sobie rozłożyć na raty spłatę go - co jest też dobrą i wygodną opcją

Gość Marinta
W takim wypadku chyba najlepiej wybrać się na badania genetyczne. Możecie zajrzeć do zdrowegeny.pl, gdzie tego typu badania pod względem zmian genetycznych wykonują. Takie badania są wykonywane także przez nfs, jednak kolejki są długie, a zakres badań ograniczony. Takie badania z pewnością pomogą ci określić ryzyko zachorowania.

Gość JolkaI
Dokładnie - przez takie strony jak np. zdrowegeny.pl o wiele szybciej człowiek może się dowiedzieć w jakiej grupie ryzyka jest i w ogóle zacząć działać w tym kierunku, aby nie dopuścić do rozwoju choroby.