Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćKM

Tapeta czy farba

Polecane posty

Gość gośćKM

Mąż się upiera przy malowaniu, a ja bym wolała chyba tapete ale bez wzorów i w przedpokoju i w sypialni. Co jest bardziej pratktycznei lepsze?

Gość gość
Czy ktoś może się wypowiedzieć?

Gość gość
U mnie jest dokładnie odwrotni ja wole malowanie gdyż jest bardziej praktyczne gdyż teraz są dobre farby i wystarczją na naprawdę długo a tapeta się szybko brudzi.

Gość gość
Farba.

Gość Eludyta
Można to bardzo fajnie połączyć razem :) Wiadomo liczy się pomysł i dopracowanie wszystkiego tak aby było spójne i ciekawie zaaranżowane. Takimi fototapetami- http://produkcjafototapet.pl/ można optycznie zmienić przestrzeń i zakryć niedoskonałości, które czasami napotkamy przy remoncie :p

Gość elfana
Co do tego typu rozwiązań jak fototapety, bardzo ciekawe też są nadruki na szkle- http://www.druknaszkle.pl/ Znajoma za ich pomocą np. optycznie zmieniła swoją małą łazienkę, że ciężko ją po remoncie można było poznać. Rewelacyjna sprawa :)

Gość gość
Na pewno będzie lepsza farba, ponieważ ściana będzie oddychała. Zamiast tapety można sobie zaserwować sobie możliwość namalować sobie jakiś obraz na ścianie i dodać na www.utalentowani.pl :)

Gość Sunsin
Moim zdaniem farba + kamień dekoracyjny + fototapeta i można zrobić naprawdę genialne rzeczy w tych miejscach, a jak dokładnie się za to zabrać no cóż możliwości jest naprawdę wiele zobacz sobie na przykładową ofertę - http://www.dekowizja.pl/fototapety-26-Do-Kuchni-i-Jadalni.html to są tylko fototapety do kuchni więc jest z czego wybierać.

Gość Notsu
A nie chciałabyś fototapety? Wprowadziłaby do wnętrza nieco nowoczesności. Ja, kupuję je zawsze w tym sklepie - http://www.viewgo.pl/ i jeszcze nigdy się nie zawiodłam :-).

Gość Kryfi
Ja też uważam, że fototapeta jest świetnym wyborem. Firma, którą wymienił Notsu cieszy się fajną opinią, więc może rzeczywiście byłoby warto? ;-)

Szukasz oryginalnej tapety do swojego salonu? Proponuję kawiarnię wieczorem. Przedstawia ona stolik wraz z krzesłami w blasku księżyca i gwiazd. Jest przepiękna. Produkt dostępny jest w sklepie internetowym CoZaCena – www.cozacena.pl w niskiej cenie. Polecam.

Gość gość
A może fototapeta ??? Mi się podobają fototapety z tej strony www.krainafototapet.pl. Ja zakupiłam kilka motywów do mieszkania wiec już nie mogę się doczekać kiedy maż sie za to weźmie.

Gość gość
W swoim zainwestowalismy w tapete z wlokna szklanego- trzyma 30 lat + dobra, zmywalna farbe. Tylko 2-3% oddychania odbywa sie przez sciany, mozna to pominac.

Gość gość
Zależy jaka tapeta ale większość, to proste wzory, preferuje trochę starszy sposób robiłem już parę razy, jest to szablon, teraz nie robią w sklepach wymarła ta dziedzina jak i sztukateria, ale można, zrobić samemu, 1, 2, lub wielo kolorowy, arkusz kartonu wycinanie wzory, i ile ma być kolorów tyle szablonów, malujemy pokostem, aby podczas malowania papier się nie zamoczyłi nie podarł, na rogach szablonu dziórki, aby 2 szablon kolor tak samo przyłożyć, czy 3 przykładamy szablon i malujemy wałkiem. Efekt lepszy od tapety i do tego nierówności ściany no problem. Wzór jaki chcemy a nie jaki jesteśmy zmuszeni. Każdy kto wejdzie nie rozróżni od tapety, wygląda lepiej, no i żadnych łączeń nie widać z bliska, jak i charakterystyczne tapet materiał.

Gość gość
Ten link wyżej tapety przy tym sposobie się chowa. Fakt jest, z tym zabawy, łatwiej niż kłaść tapetę i przebierać o wiele łatwiej.

Gość gość
Jak dobrze się to zrobi razem z paskiem czyli sznurek, sucha farba naciągają i strzelamy, potem malujemy cieniutkim pędzelkiem, taki sposób malowania tylko mistrzowie umieją, a ta metoda jest coraz mniej znana.

Gość fintessss
Ja bardzo lubie tapety z odpwiednią fakturą, w każdym pokoju mam jakies aplikacje i jest to ładne i spójde...warto zaiinwestwać w cos, co moze wyróóżnic reklame, wiecej informacji na temat ceny znalazłam tutaj vivus. pl/moje-finanse/jest-okazja-jest-pozyczka/ile-kosztuje-polozenie-tapety-w-pokoju-o-powierzchni-20-m2/

Gość gość
zależy do jakiego stylu, nie tak łatwo ocenić.

Gość marawstala
Można łączyć : )

Gość gość
Teraz jest znowu moda na tapety i fototapety i dobrze bo to fajna ozdoba mieszkania. My wybraliśmy sobie fototapetę i super się sprawdza. Bardzo dobry wybór zaleźliśmy w Lux-Tap. Najlepsze, że można tam stworzyć swój własny projekt - mają na stronie edytor graficzny http://luxtap.pl/szukaj/ dzięki temu można mieć swoją oryginalną fototapetę.

Gość gość
Podoba mi się fototapeta którą przysłali mi ze sklepu fototap.pl. Dobry materiał nie niszczy się nie pęka i tak samo jeśli chodzi o standard samego nadruku zdjęcia to jestem pozytywnie zaskoczony. Kolory bardzo naturalne a akurat fotografia przedstawia ocean i błękit jest jakby żywcem przeniesiony z Pacyfiku. Super!

Gość Krzysztof

Ja również  kupiłem kilka razy w fototap.pl juz dwa pokoje zrobiłem w fototapety od nich.