Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

swiadectwo zdolnosci do zawarcia malrzenstwa

Polecane posty

Gość gość

Z gory przepraszam za bledy. Mam pytanie no raczej nadzieje ze ktos moze nam podpowiedziec cos. Bylismy wczoraj w konsultacie w koloni. Ja mieszkam na stalw od 24lat w niemczech. Obywatelstwo niemieckie. Rodzice w tamtych latach bylo to mozliwe zatrzymali i nie zrzekli sie z polskiego. Wiec mam dwa. Super sprawa. Moj przyszly maz jest polakiem mieszkajacym tu. Konsultat wymaga oddemnie wyrobienia polskich papierow.dokumentow i jakis nip. Jest to glupota to juz wiemy ze chcam aby koszta powstaly. Albo sie mam z polski zrzeknonc. Nastepna glupota. Przez konsultat niedostaniemy wiec tego swiadectwa dla mojego partnera. A do polski narazie niema wogule mozliwosci aby osobiscie jechac ponad 1000km po jeden papier. Wiec moje pytanie. Jak to zrobic?zeby poprostu urzad stanu cywilnego wydal ten papier?czy moze jego mama odebrac go osobiscie? Czy sam jakies prawa na to?prosze pomozcie. Tu nawet bez klopotow slubu niemozna wziasc bo kazdy kamien kladzie na drodze. Osobiscie przez konsultat a kurde jak nic niefunkcjonuje to co?akt zupelnego odpisu urodzenia nie problem ale te swiadectwo to jak by z zlota bylo.

Gość gość
Moze kiedys bedzie dziecko. Ja mam juz dwie coreczki. A czemu?co to ma do rzeczy?