Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

prosze o pomoc urzad pracy a odmowa

Polecane posty

Gość gość

Dzis dzwonila do mnie Pani z urzedu, ze mam przyjsc na gielde pracy bo maja oferte dla mojego zawodu - krawcowa. jednak jest to oferta w miescie obok czyli 35 km stad. Ja odmowilam, powiedzialam, ze szukam czegos na miejscu. Tym bardziej, ze mam dziecko i nie moge tracic tyle na dojazdy. Czy teraz moge stracic status bezrobotnej?

Gość laura_1988
po trzeciej odmowie

Gość gość
przy 3ciej bylo kiedys, teraz nie wiem jak jest.

Gość gość
mozesz

Gość gość
wszedzie jest, ze jesli odmowie bez uzasadnionej przyczyny moga mnie wykreslic. Czy jesli urzad proponuje mi prace w innym miescie nie w tym w ktorym jestem zajerestrowana a ja odmowie ze wzgledu na odleglosc , to ma prawo do wyrzucenia mnie? Dostalam propozycje do miasta obok , okolo 35 km.

Gość gość
moze ktos jeszcze doradzi, prosze

Gość gość
A nie lepiej zapytać w UP?

Gość gość
Ja też odmawiałam ze względu na dojazdy. Nie wyrzucili mnie.

Gość gość
jak sie rejestrowałas to podawałaś jakiej pracy szukasz ?? bo ja tak na miejscu , jednozmianowa , płaca minimala 2000 zł

Gość gość
Powiedz, że nie dasz rady z dojazdami, bo masz małe dziecko i trzeba je odebrać ze żłobka czy przedszkola. Mi chcieli raz dać ofertę na przedstawiciela handlowego, też miałam dziecko w przedszkolu i powiedziałam babie z pośredniaka, że jak mnie wyślą z pracy na drugi koniec województwa (przedstawiciele w tej firmie jeździli po całym woj.) to przyprowadzę dziecko do urzędu, żeby ona się nim zajęła... zrobiła krzywą minę, ale podpisała-brak propozycji pracy hahah

Gość gość
Pani z urzedu dzwonila na telefon, ze ma taka propozycje. To nie byla propozycja na miejscu, ze przykladowo bylam wezwana do urzedu i babka przedstawila mi oferte pracy a ja na miejscu odmowilam. Po prostu przez telefon powiedzialam jej , ze szukam na miejscu, bo jednak problem z dojazdem no i koszty za dojazd, ktorych pracodawca nie zwroci. Mam zalozony profil 2. Mam nadzieje, ze nie przyjdzie mi list, ze juz jestem wyrzucona z urzedu :( Do pan, ktore odmawialy podjecia oferty pracy na miejscu w urzedzie: Czy musialyscie cos podpisywac?

Gość gość
up