Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wady i zalety by mieć dzieci rok po roku

Polecane posty

Gość gość

Wymieńcie prosze doswiadczone w tym temacie mamy wady i zalety co do rodzenia dzieci rok po roku.. :) ja mam syna 6 letniego i 5 miesiecznego szkraba. Moj maz uwaza ze mozemy miec jeszcze 1 dziecko (metraz nam pozwala, dom 170m2, ogrod..) Z gory dziękuje za odpowiedz :)))

Ja osobiście nie mam dzieci rok o roku.u nas bedzie różnica 3 lat :( ale koleżanka ma dwójkę rok po roku i mowi ze ma to jeden jedyny minus. Wieczne zmęczenie. Poza tym same plusy, chłopcy sie dogaduja, razem bawia, jedno drugiego pilnuje, nie ma problemu z ubraniami itd.

Gość gość
JA BYM NIE RYZYKOWALA! zalezy ile masz lat! jesli ponizej 25 roku zycia - to nie rob tego!

Gość gość
bedziesz umęczona do kwadratu, ale jak kto lubi...

Gość gość
hahahha a ile lat maja te dzieci co dzie tak pilnuja?

Gość gość
Ale prosiłam o opinie osób, które mają taki przypadek...

Gość gość
moja bratowa najpier miała bliżniaki a poźniej jeszcze dzieci rok po roku (3 lata po bliźniakach) i mówi że sto razy lepiej mieć bliźnięta niż dzieci po roku

Gość gość
Ja mam dzieci z różnicą 13 miesięcy, chłopiec starszy, dziewczynka młodsza. Powiem tak...pierwsze 3 lata to sajgon, chroniczne niewyspanie i zmeczenie, w końcu to dwójka maluchów. Ale później jest luz. W tym momencie syn ma 10 lat, a córka 9, to już duże dzieci, samodzielne. W jednym czasie rozstalismy się z pieluchami, butelkami, smoczkami. Jak sobie pomyśle, że mając dość duże "ogarnięte" dziecko miałabym znów pchać się w pieluchy itp to chyba bym się nie zdecydowała:-P teraz jesteśmy na etapie szkoły, generalnie jest ok :-) ale tak jak mówię-początki są naprawdę trudne.

Gość gość
Minusy -trudno wrocic do wagi sprzed ciazy bo jak juz zaczyna sie chudnąc to nowa ciaza -zazdrość o mniejsze dziecko (myśle ze mniejsza zazdrość jest jak dziecko jest starsze i moze zrozumiec sytuacje) -wieczne zmęczenie -2x wiecej roboty -dziecko mniejsze wychowuje die jakby przy okazji -dla starszego nie ma tyle czasu w jego najważniejszych latach zycia i wszystko tak o...przelatuje zamiast dac siebie temu malcowi -wydatek na dwa osobne pokoje i wyprawkę (syn i corka) -pozbawienie starszego wózka bo młodsze sie urodziło -oddalenie sie z mezem i swoje potrzeby na drugi albo i setny plan Plusy: -żadne Dziękuje za uwagę, nie silcie sie na hejty

Gość gość
ciaza po ciazy to patologia mega gdzie byliscie pol zycia?/ nic a raptem hurt??????? normali ludzie odczekaja min 3 ,4 lata

Gość gość
Ja w ciazy nie jestem! tylko rozmyslamy z mezem czy czasem nie starac sie o 3. Czytaj ze zrozumieniem.... Ok. dzieki za odpowiedzi ( te normalne ;P)

Gość gość
ja mam dwóch synów rok po roku (w sumie to rok i 5 miesięcy różnicy)- nawet nie byłam strasznie zmęczona, bo w nocy spali, kolek nie mieli ani innych sensacji, tylko w dzień dawali czadu, bo dosyć *****iwe te dzieci miałam,( ale obiad był zawsze i mąż mi pomagał, jak wracał z pracy) plusy- jak skończysz pieluchy i przecieranie zup- to raz na zawsze (bo nie mam więcej dzieci), na jednym urlopie wychowawczym odchowałam dwójkę (drugi na pół roku "chodził" do babci, a później już obaj do przedszkola), bawią się razem, mają wspólnych kolegów, ponieważ drugi się urodził, jak pierwszy był mały- to nie było problemu z zazdrością, bo nie pamiętał, że kiedyś był sam uważam, że jak ma się dzieci, to zmienia się trochę życie, trzeba przyhamować na jakiś czas- ale później droga wolna, dzieci urosły i można znowu szaleć, zamiast siedzieć na imprezie i myśleć, że czas odciągnąć mleko z piersi itp. ma się 3-4 lata zamieszania, a później coraz lepiej minusów nie widzę, obie ciąże przebiegły bez problemów