Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy jest sens brać "rozwod koscielny" ??

Polecane posty

Gość gość

Hej . Powiedzcie mi czy jest sens brac rowów koscielny jeśli może się stać że dostanę go ale nie będę mogła wziąć kolejnego kościelnego ślubu. . ?? Czy jak mam dziecko jest realne dostać rowów koscielny? ?

Gość gość
Ilez hipokryzji ukazuja twoje pytania...

Gość gość
ludziom sie wydaje , że za pieniądze można WSZYSTKO ...

Gość gość
W sumie nie dowie się że ktoś i to pyta wiele jest związków że on jest po ślubie a ona nie wiem chcieli by coś wspólnego KAŻDA każda kobieta marzy o ślubie kościelnym. . Pytanie trafne dołączam się do pytania..

Gość gość
Jest realne ja jestem właśnie w trakcie rozwodu kościelnego. Jezeli masz jakies pytania postaram sie odpowiedzieć.

Gość gość
Czy rozwod jest możliwy jak w trakcie związku urodziło się dziecko???

Gość Mmmmmmmmmmmhm
Po pierwsze: Przykro mi ale rozwodów w kościele (katolickim) nie ma... Jest tylko możliwość unieważnienia małżeństwa. Aby unieważnić małżeństwo musisz mieć mocne dowody, tj. spełniać jak najwięcej warunków umożliwiających uzyskanie unieważnienia, takich jak: potwierdzony przymus do ślubu przez osobę postronną, np. członka rodziny (wtedy musisz mieć osoby, które potwierdzą, że faktycznie przymusiły Cię do tego ślubu), niedojrzałość (jeżeli braliście ślub za zgodą rodziców kiedy Ty nie osiągnęłaś 18 lat bądź Twój mąż 21) czy nieskonsumowanie małżeństwa (skoro macie dziecko ten powód odpada)... Najlepiej poszukaj na forach już istniejących wszystkich powodów, bo nie pamiętam pozostałych, a jeszcze kilka było ;)

Gość gość
Nie przeszkadza ze masz dziecko. Ja tez mam. U mnie powodem jest zatajenie przez byłego męża uzależnienia od hazardu i zdrada zaraz po ślubie. Powodem moze byc ze ktos zataił, że ma dziecko, że jest uzależniony od czegoś, kłamanie przed ślubem. Ważne sa fakty które były przed ślubem lub świeżo po ślubie. Moze byc powodem takze ze jedna ze stron zawierała związek małżeński pod wpływem alkoholu. I fakt nie ma rozwodów ale unieważnienia małżeństwa natomiast wiele osób potocznie tak mówi. Teraz po zmianach po 8 grudnia można dużo szybciej dostać unieważnienie małżeństwa.

Gość gość
Hej, katoliccy hipokryci, czym w praktyce różni się rozwód od unieważnienia małżeństwa?

Gość sabina24
Oj jest i to zasadnicza, choćby w procedurze. Ja bym przez nią sama nie przebrnęła. Jeśli chcesz, znam naprawdę bardzo dobrego specjalistę w tej kwestii. Facet ma takie doświadczenie, że wymiękam... Był przez lata sędzią w sądzie kościelnym i zna to "od kuchni"... Do tego, w porównaniu z innymi, całkiem przystępny cenowousmiech.gif Jest też bardzo miły i budzi zaufanie. Poszukaj w necie suprema-lex com pl