Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

swojskie życie w miejscie

Polecane posty

Gość gość

Przepraszam,jesli powtarzam się z tematem,ale nie znalazlam tu nic podobnego. Jak w temacie chciałabym powrócić chociaż troche do zdrowego życia jednak w mieście. Szukam blogów, stron internetowych gdzie znajde praktyczne porady i przepisy o zdrowym gotowaniu, pieczenia chleba, robienia masła :) - tak jestem przerażona ilością chemii w nich zawartych i postanowiłam zrobić to samodzielnie! Byc moze tu pod postem ktos chce się podzielić swoimi dokonaniami - bardzo proszę :) Z góry dzięki za odpowiedź !

Gość gość
W mieście to będzie trudne do zrealizowania:( mleko syfiaste,w kartonach,folii,plastikowych butelek- z niego śmietany nie zbierzesz,a i śmietana pewnie czymś nafaszerowana:( my na wsi to polecimy do gospodarza i kupimy mleko prosto od krasuli,karmionej ekologicznie,nie to co co z dużej hodowli,premixy,pasze itp mamy kurki biegasjące po łące i od nich zdrowe jajka,mamy własne ogrody warzywnę i sady bez chemii.ale zawsze możesz upiec własne mięsko na kanapki,zrobić smarowidełko na chleb,chlebek też można upiec,bułki orkiszowe lub kukurydziane,staraj się nie kupować warzyw w marketach tylko na bazarkach od rolników,choć i ci już oszukują:(

Gość arletta555
Bardzo fajny temat :) Sama już od jakiegoś czasu staram się żyć bardziej ekologicznie, mimo mieszkania w mieście. Wiadomo, że wymaga to trochę wysiłku, ale moim zdaniem warto. Na pewno to nie jest bez wpływu na nasze zdrowie. Ostatnio chodzi mi jeszcze po głowie postawienie w ogrodzie szklarni, takiej jak ta: http://ogrodosfera.pl/szklarnia-z-poliweglanu-harmony-silver-1-85-x-2-5-m-palram i hodowanie własnych warzyw w ogródku. Przynajmniej faktycznie będę wiedziała, co w nich jest.

Gość AnnTyler
A masz własny ogród? Wtedy warto zainwestować też w basen. Taka domowa oaza spokoju tuż obok :) Mamy taki z PoolsFactory i jest super! Sprawdź promocje na www.poolsfactory.pl

Gość Ogrodniczka_pierwszaklasa
Dlatego ja sama zaczęłam hodować warzywa. Nie sądziłam, że będzie to dosyć trudne.. nigdy nie mieszkałam na wsi więc nie mam aż takiej wiedzy na ten temat. Czy ktoś z was mógłby polecić mi dobry nawóz? Czytałam, że dobre są nawozy dolistne żeby dobrze odżywić roślinki. Znalazłam takie nawozy http://www.ziarnpol.pl/pl/oferta/agro/nawozy/nawozy-dolistne.html , czy ktoś z was korzystał i może przybliżyć temat? Byłabym wdzięczna :)