Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość121212

Pomocy, swędzi mnie tatuaż!!!

Polecane posty

Gość gość121212

hej, tydzien temu w srodę zrobiłam tatuaż na ramieniu, strupek już zszedł ale teraz mnie strasznie swędzi i jest trochę wypukły, dodam że smaruje alantanem. Czy coś jest z nim nie tak czy to normalne???

Gość gość
Nie dobrze. To wygląda na nowotwór złośliwy skóry. Powinnaś zgłosić się jutro do lekarza ogólnego i poprosić o skierowanie do onkologa.

Gość gość
Kazda rana swedzi jak sie goi...ale fakt, ze mialaa strupa sugeruje, ze cos poszlo nie tak. Moze uczulenie

Gość gość
znaczy nie był to strupek tylko skóra mi się złuszczyła

Gość gość
To poswedzi i przestanie :)

Gość gość
WALNIJ SOBIE NA NIM DRUGI Z REKLAMY NA ŚWIEŻBICE

Gość gość
widzisz zmieniło się tylko miejsce najpierw swędziała dupa no to walniem tatuaż może przestanie no i przestała ale przeniosło się swędzenie dobrze że nie na mózg bo by się trzeba chorcować bierką abo widelcem jak nie urok to sraczka jak nie sraczka to biegawka może w końcu skończy się tylko na czkawce???

Gość Katarzyna ze SkinProject

Tatuaż swędzi? To normalne na początku podczas gojenia, podobnie jak złuszczanie skóry. Ważne, żeby swędzącego tatuażu nie drapać, bo to może prowadzić do stanu zapalnego oraz ubytków w tatuażu w wyniku wydrapywania tuszu wraz ze strupkami. Dobrze zastosować preparat niwelujący swędzenie - np. https://skinproject.tattoo czyli wygodną emulsję w sprayu. Tworzy na skórze warstwę ochronną i działa natłuszczająco oraz higroskopijnie. Substancje czynne zawarte w emulsji mają właściwości przeciwzapalne i antybakteryjne. Tatuaż jest wypukły? To zależy, co rozumiemy przez takie określenie. Lekka opuchlizna jest dopuszczalna, większa - może być niepokojąca. W przypadku wątpliwości warto skonsultować się z tatuatorem i na żywo pokazać mu stan gojenia tatuażu, a jeśli objawy nasilają się bądź towarzyszy im osłabienie czy wyższa gorączka w pierwszej kolejności pilnie udać się do lekarza.

Gość lejla88

mnie też swędziało tylko w trakcie gojenia, potem już nie. Najważniejsze to trafić w ręce doświadczonego tatuażysty, który zna się na rzeczy. Ja polecam tych pracujących w studiu jah love tattoo w Warszawie. Mają pasję, doświadczenie i widać, ze kochają swoja pracę.