Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak pomóc swojej Mamie, która uzależniła się od gry sieciowej.

Polecane posty

Gość gość

Jak pomóc Mamie, która: -uzależniła się od gry sieciowej (2,5 roku to trwa) -przestała dbać o siebie. Tata już to do mnie komentuje, a i ja sama widzę -nie chce wychodzić z domu (już nie pracuje -jej wybór, sama odeszła). Nie da sie jej nigdzie wyciągnąć, ani na spacer, ani na zakupy. -poważnie podupadła na zdrowiu, nie chce się leczyć, tylko narzeka, że słaba, że boli... -ma coraz większe kompleksy odnośnie swojego wyglądu -NIC jej nie cieszy oprócz gry. N I C. -Jej dni wyglądają tak, że na zmianę gra i drzemie przed TV. Na razie zadziałałam tak: -zadzwoniłam po poradę do psychoterapeuty -ja się do jego porad na ile mogę stosuje, ale Tata nie chce się zastosować, wypiera problem, chociaż z drugiej strony to temat nr 1 w naszch rozmowach i wiem, że źle mu z tym. Ale on zdecydowanie nie zadziała, boi się jej reakcji -a on najwięcej moze zrobić w tej kwestii. -zarejestrowałam Mamę na echo serca (ale jeden termin już trzeba było przesunąć, bo kolidował z grą). -Namawiam na fryzjera, spacer, zakupy (bez efektu). Nie wiem co jeszcze mogę zrobić. Jakieś porady?

Gość gość
Podaj tytuł gry i jej lvl. Może uda mi się ją tak zniszczyć że da sobie sobie spokój :D

Gość gość
co to za gra?

Gość gość
gość dziś Podałabym, ale nie znam Cię -pokażesz jej później ten topik i co?

Gość gość
Daj jej grindowac w spokoju.

Gość gość
gość dziś Jakaś taka, że walczą w drużynach, umawiają się na wojny, są elfy, smoki itp.

Gość gość
gość dziś Chyba nie wiesz o czym mówisz. Wiesz, że taki nałóg kończy się rozwaleniem więzi rodzinnych, coraz bardziej zrujnowanym zdrowiu, a na końcu śmiercią? Gdyby sprawa nie była poważna, a ona po prostu lubiła sobie pograć, nie szukałabym pomocy.

Gość gość
Zależy jaka to gra a dokładnie jaki ma charakter. Czy to jest tylko granie dla grania czy jest tam jakaś społeczność i gra dla towarzystwa. Jeżeli to opcja pierwsza to zdecydowanie łatwiej będzie wyrwać ją z tego nałogu. Opcja druga nie wróży łatwej drogi rozwiązania. To zastępstwo świata realnego w każdym aspekcie. Są różne drogi od mniej drastycznej do postawienia sprawy na ostrzu noża. Najwięcej ma do zrobienia mąż. Po pierwsze może spróbować odciągnąć osobę uzależnioną od gry. Jak najczęściej zapraszać gości do domu. Zawstydzać osobę grająca. Szczera rozmowa bez pretensji. Niestety ale to uzależnienie i jakieś podstawy miało. Trzeba znaleźć przyczynę. Jak wyglada podział obowiązków, kto gotuje, kto sprząta. Niestety to nałóg i często osoba uzależniona musi osiągnąć dno, żeby mogła się odbić.

Gość gość
Dzisiaj wychodzi nowy dodatek do Path of Exile :D Będę nak****ał dzień i noc. Jak p******y :D Kto jest ze mną?

Gość Autorka001
gość dziś -tam jest społeczność. Czyli najbardziej powinnam teraz pracować nad Tatą zeby odpowiednio postępował?