Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

167 wzrostu

Polecane posty

Gość gość

Jaka waga jest odpowiednia by nazwac mnie szczupla?

Gość gość
Nie ma takiego wyznacznika. Zalezy od budowy ciała, on rozmieszczenia tkanki tłuszczowej, od ilości mięśni.

Gość gość
jeśli nie masz kreski w poprzek pupy, to znaczy, że jesteś szczupła. To najprostszy sposób oceny.

Gość Liwaj
52 kg. Ja mam 171 i ważę 53 czuję sie super, nie jestem wychudzona, mam mięśnie, jest drobnej budowy ciała. Wyglądam bardzo dobrze i wkurzają mnie docinki, że jestem "chuda" bo to bzdura. Co jest fenomenem przy tych docinkach, padają one z ust koleżanek z nadwaga lub prawie nadwagą... przemawia przez nie zazdrość. Przy Twoim wzroście uważam że waga 52 kg będzie ok, zakładając, że nie jesteś skórą i kośćmi tylko jednak mięśnia trochę masz (ale nie tłuszczu). Basen i brzuszki, w lecie bieganie 30 min, poza tym regularna dieta, jedzenie co 4 godziny, małe porcje, zróżnicowane i uwierz mi można sobie powzolić na wszytsko. Ja nigdy się nie odchudzałam i nie byłam na diecie, ale nie jem śmieci i myślę o tym kiedy i jak jeść.

Gość Liwaj
Mam 32 lata.

Gość gość
54-58 kilogramów.

Gość gość
Dzieci rodzilas? Domyślam się, że nie masz piersi góra miseczka B

Gość gość
Ok 60 kg nie więcej niż 63

Gość Liwaj
54-58 kg przy tym wzroście to jest waga niby odpowiednia z BMI, jednakże jest to za dużo, nie bedzie przy wadze 58 kg szczupła... nie ma takiej opcji, chyba ze zamieni to wszytsko na mięsnie. Mam miseczkę C. Rozmiar 70C. Nie rodziłam, ale jestem po dwóch cyklach in vitro, więc gadka o hormonach i zmianie w ograniźniżmie po ciąży jest słaba. 1 cykl stymulacji i VF dorównuje zmianom podczas ciaży. Zresztą ciąża nie ma znaczenia, mam koleżanki które urodziły, wyglądaja lepiej niż przed i dorównują mi sylwetką. Więc komentarz który tu padł jest typowym stereotypem i tłumaczeniem się kobiet które jednak nie mogą wrócić do stanu przed ciążą, co oczywiśie też się zdarza i nie jest o niczyja wina, jak tylko samego organizmu i predyspozycji. Ale błagam nie wrzucajcie każdej kobiety do jednego wora i nie umiejszajcie tym które nie rodziły. Nie rodziła to dlatego ma ciało jak modelka- bzdura i jeszcze raz bzudra. Mozna rodzić i wyglądac jak gwiazda. Nawet w warunkach Polski bez abdominoplastyki. Ale trzeba się postarać i mieć odpowiednie predyspozycje.

Gość gość
Ja mam 55 przy 169 i tez czuje ze powinnam schudnąć. 1,5 roku temu wazylam 65 (po lekach sterydowych) i wygladalam okropnie grubo wiec nie mowcie ze to dobra waga!!

Gość gość
Liwaj masz niedowage ,ktora moze doprowadzic do anoreksji i innych chorob wiec wsadz sobie w dope swoje porady pewno nie mozesz przez to zajsc w ciaze lekarz nie kazal Ci przytyc kilka kilo ?

Gość gość
gość dziś Dokładnie, popieram.

Gość gość
Liwaj dziś 60kg ale zalezy od różnych czynników takie są bardziej kobiece a nie sylwetka wychudzona

Gość gość
Kobieta powinna wyglądać jak kobieta a nie jak wieszak.

Gość Liwaj
Nie mogę zajść w ciążę bo mam niedrożne jajowody.... moja waga nie ma z tym nic wspólnego, ale to przecież takie polskie dowalić,byle co i byle jak... Nie jestem wychudzona, jestem kobieca, ale nie mam nadmiernej tkanki tłuszczowej, tzn wałków na brzuchu czy na udach masy tłuszczu... to wszystko mam zamienione w mięśnie, mam pośladki, uda, ramiona i biodra ładnie podkreślone i nie ma to nic wspólnego z chudością, jak tu się wypowiadacie. Jestem zdrowa, wyniki mam bardzo dobre, żaden lekarz nie miał nigdy zastrzeżeń do wagi. Śmiem twierdzić, że Ci kt tak mnie atakują mają sobie wiele do zarzucenia względem wagi. Ludzie więcej wyobraźni i wyrozumiałości, a nie tylko atak. To że wg wskaźników mam niedowagę nie ma to najmniejszego znaczenia, o ile zdrowo jem, dobrze wyglądam i wszystkie parametry mam w normie a nawet wyżej. Wskaźniki są po to aby mieć jakiś wyznacznik względem wagi i masy ciała, nie jest nigdzie napisane, że przekroczenie lekko w któraś stronę jest mordercze dla ciała. Jesteście niewyedukowani, w dodatku złośliwi.. jak można tak wytykać brak ciąży, nie mając żadnej innej informacji jak tylko moja waga??? To nieludzkie.

Gość Liwaj
Anoreksja to zaburzenia odżywiania, jadłowstręt i choroba psychiczna. Mam się świetnie, lubię jeść, wymyślam z gotowaniem, patrzę na jedzenie ze smakiem, więc ten komentarz to oczywiście wyolbrzymianie. Czytać chyba nie potraficie... napisałam, że jedzenie jest bardzo ważne, ale zależy co i zależy jak. Nie odżywiam się samymi warzywami i nie liczę kalorii, nigdy tego nie robiłam, nie mam takiej potrzeby, lubię zdrowe jedzenie, ale zupy tajskie na melku kokosowym, czy pad tahi, lub sushi też zjem, wręcz uwielbiam, słodycze również.... za wszelką cenę chcecie mi udowodnić, że mam problem i jestem ZA CHUDA. Przemawiają przez was okropne stereotypy, niczym babcia mająca 90 lata- a śmiem twierdzić, że młodzi w Was ludzie.... Powtórzę więcej wiedzy, potem wymądrzanie się.

Gość gość
Liwaj idz lepiej cos zjedz :D

Gość gość
Liwaj komu próbujesz się tłumaczyć? Nam, czy sobie chcesz wmówić, ze nie masz niedowagi?

Gość Liwaj
Chcę Wam tępi ludzi wytłumaczyć, że to nie ma znaczenia, ale widzę że grochem o ścianę, więc kończę z tym.

Gość gość
ja mam 167/168cm i ważę około 55-56 kg, czuję się za gruba; najlepiej się czulam jak wazylam 49-50kg choć pewnie uznacie, ze to już anoreksja, ale przy tej wadze czulam sie najfajniej; jednak ciężko mi schudnąć teraz. Mam 31 l.

Gość gość
w ogóle może uznacie, że jestem dziwna, ale najlepiej sie czulam jak mialam takie szczuplutkie cialo nastolatki (czyli waga 50 kg), a teraz mam cialo kobiety, duzy biust, szerokie biodra, czasem bym wolala byc szczuplejsza, sama nie wiem... moze przesadzam

Gość gość
55 kilo ??Boszee ale ty jestes gruba ,schudnij co najmniej do 45 locho !

Gość gość
Schudlam do 45 kg jak bylam w liceum, mialam poczatki anoreksji... potem bulimia, kilka lat mialam zaburzenia odzywiania.

Gość Liwaj
Można być szczupłym ale z głową, jeżeli ktoś kiedyś miał jakieś zaburzenia odżywiania nie powinien się sam odchudzać. Ja piszę przede wszystkim o zdrowiu, jeżeli wygląda zaczyna zahaczać o pogarszające sie zdrowie trzeba odpuścić, lub poszukać pomocy.

Gość gość
Ja waze 45 kilo I mam 169 wzrostu I czuje sie swietnie mam duze piersi i wyniki lepsze niz 55 kilowe grubasy :)

Gość gość
ważę 57kg przy tym wzroście i jestem szczupła więc to zależy od budowy ciała :)

Gość Jeszcze raz zabierz mnie
Każda kobieta ma inną budowę ciała. Jedna ważąc, np.60kg przy tym wzroście będzie wyglądać idealnie, dla innej - delikatnej budowy, drobnej kobiety ta waga będzie zbyt duża. Nie ma reguły :-) W takich sprawach najlepiej skonsultować się ze specjalistą :-)

Gość gość
"delikatnej budowy, drobnej kobiety " znaczy jak delkatnej ?Grube kosci?

Gość gość
Ja mam 166 cm wzrostu i 41 kg i szczerze nie cierpię jeść! Przed bliskimi udaję, że jem, a tak naprawdę jedzenie wyrzucam i wiem, że to już choroba! Leczę się, ale jest ciężko, bo ciężko jest mi się przełamać by coś zjeść. Ja czuję wstręt do jedzenia! Nawet leki pobudzające apetyt nie dają rady. To jest okropna choroba!

Gość gość
Jam mam 168 cm wzrostu i jakieś 58-58 kg i mam sporo tłuszczu niestety........