Gość gośćGD Napisano Marzec 4, 2016 Jest tu ktoś z tzw. wschodniej ściany? W mięsnym wypatrzyłem słoninkę, taką grubą na cztery centymetry. Nie mogłem się jej oprzeć i kupiłem kilogram. Podzieliłem na trzy części. Jedną przygotowałem po rosyjsku, drugą po białorusku, trzecią po ukraińsku. Różnią się tylko przyprawami. Trzymam to już kilka dni w lodówce i zastanawiam się czy nie popełniam jakiegoś błędu. Ma to leżeć jakieś dwa tygodnie do miesiąca. Tylko w jakiej temperaturze? Gdzieś wyczytałem, że w takiej ok. 20 st. w innym miejscu z kolei, ze ok. 8-10st a jeszcze w innym było powiedziane wręcz o zamrożeniu. To gdzie ja tą moją "sołę" mam trzymać, żeby właściwie dojrzała? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach