Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zdrapuję strupki we włosach

Polecane posty

Gość gość

Po prostu nie mogę tego opanować i zatrzymać, uwielbiam wynajdywać i zdrapywać strupki na głowie, wśród włosów. To jakaś nerwica chyba, ale mam to od wielu lat. Podczas szczotkowania włosów wyszukuję też łuski łupieżu pośród włosów i wyciąganie ich to dla mnie relaks...no piertolnięta jestem. Ma też ktoś tak, czy tylko ja jestem tak szurnięta ?

Gość gość
Nie mam chorej skóry głowy i nie generalizuj..rzyg, najpierw pomyśl, o czym czytasz, a potem sie wypowiadaj ! Specjalistko od wszystkiego na kafe !

tak. tylko łupież i zaschnięta krew to z pewnością oznaka zdrowia masz szczęście, że kolację jadłam bardzo dawno

Specjalistko od wszystkiego na kafe ! x za takie głupie pyskowanie policzę Ci normalną stawkę, choć aktualnie jest promocja.

Gość gość
No faktycznie mam szczęście ! Dawno takie szczęście mnie nie dotknęło..o ja szczęściara...nie schlebiaj sobie ! PS. napisz, o której jutro będziesz jadła kolację, może też szczęście niepojęte mnie spotka !

hoho, na jutrzejszą kolację przygotujesz coś specjalnego.... wolę nie wiedzieć, człowiek ma wiele otworów, z których wyciąganie strupków może być relaksem dla psychopatów.

Gość gość
To nie kwestia dermatologa, skóra ok, sama prowokuję te strupy, durna ja.

Gość gość
Może nie do krwi, do czasu, aż pozbędę się strupka, a to wiadomo stymuluje powstanie kolejnego i tak w koło Macieju, to musi być coś z nerwicy, tylko nie wiem dlaczego mnie to odpręża.

ja gryzłam pazury i zjadałam wargi. w końcu mi przeszło i ograniczam się do miętolenia co mam aktualnie w łapach.

Gość gość
Właśnie czytałam ten temat i robiłam w tym czasie to samo. Też niestety mam taki nawyk, który trwa bardzo dlugo juz, kolo 10+ lat. W sumie to non stop to drapię.

Gość gość
Też to robie

Gość gość
Tak, rosną normalnie,to nie są duże ilości tych strupków u mnie, 3- 4 i tak je gnębię.

Gość gość
Mnie się też zdarza, teraz może to jest o mniejszym nasileniu, ale podczas nauki do egzaminów, to bardzo.

Gość gość
Właśnie w stresie nasila się ten nawyk i często nawet nie kontroluję, że dłubię.

Gość gość
strupki na głowie to i się kojarzą z łojotokowym zapaleniem skóry.zamiast je drapać to lepiej idź do dermatologa dopóki za bardzo się nie rozwinie.

Gość gość
Ja łupieżu nie mam i nigdy nie miałam, drapałam głowę podczas nauki. Masowałam głowę, znalazłam jakąś krosteczkę i dalej ją rozdrapałam, co podeschła, strupek się zrobił to znów drapałam. Miałam jeszcze tak, że jak się uczyłam lubiłam siedzieć na podłodze, albo kanapie, jedną nogę miałam podwinięte pod dupcię, drugą wolną i buch zaczynałam zarywać paznokcie u stóp. Tak się nimi bawiłam, że w końcu je urywałam( nie całe oczywiście). Chore ale tak było. Natomiast nigdy nie ogryzałam paznokci u dłoni, a wiem że dużo osób to robi, jak się denerwuje.

Gość gość
Skóra głowy w porządku, to są pojedyncze strupki, trwa to u mnie ze 20 l.