Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy szczepienia na pneumokoki będą za darmo?

Polecane posty

Gość gość

Podobno coś dziś w tv było ale nie oglądałam. Jeśli tak to dla wszystkich czy tych dzieci urodzonych w 2016?

Gość gość
Dla tych urodzonyc h od stycznia 2017. Wejdą pneumo meningo i rota do obowiązkowej karty szczepień tak jak jest w innych krajach

Gość gość
gość dziś - w jakich dokładnie krajach? Wg mojej wiedzy w tych bardziej cywilizowanych jest właśnie mniej obowiązkowych szczepień i nie są tak skomasowane jak u nas (np. w Skandynawi)

Gość gość
w Holandii i pneumokoki i meningokoki oraz wszystkie inne szczepienia, które mamy w Polsce, są również obowiązkowe

Gość gość
A szczepcie nawet co dwa dni na wszystko co możliwe, tylko nie płaczcie potem, że Wasze dziecko za ileś tam lat będzie miało nowotwór od tych wszystkich toksyn i substancji konserwujących szczepionki. Nic nie jest czarne lub białe, szczepionki także mają swoje dobre i złe strony. Tylko nie zapominajcie o swoich własnych szczepieniach, przecież wirusy czają się wszędzie, stanowicie zagrożenie dla swoich dzieci, jeśli same się nie szczepicie :) Szczepienia OK, jak najbardziej, ale tylko te niezbędne i nie taka masakryczna ilość w wieku niemowlęcym!

Gość gość
ciebie rodzice też szczepili, bo wtedy szczepienie były obowiązkowe i nikt głupot nie wymyślał- już umierasz, czy jeszcze poczekasz?

Gość gość
Jednakże skandynawskie społeczeństwo jest dużo zdrowsze niż ludzie żyjący w Holandii i to wiadomo nie od dziś :) Rozsądniej podchodzą do szczepień, nie ładują tylu toksyn w organizmy dzieci, nie zanieczyszczają tak środowiska, w któtrym żyją. Nie, to co motłoch szczepiący bez refleksji na wszystko co się da, zażerający się gównem i zanieczyszczający świat wokół siebie. Więcej rozsądku, a świat byłby piękniejszy, ludzie zdrowsi i szczęśliwsi.

Gość gość
tak, no popatrz, Holendrzy jakimś cudem bardzo długo żyją i na zdrowie też raczej nie narzekają, ale przecież Skandynawia to wyrocznia, prawda?

Gość gość
gość dziś -mylisz się :) Odrę, świnkę i różyczkę przechorowałam zanim zdążyli mnie zaszczepić. Obowiązkowych szczepień było ZNACZNIE mniej niż teraz, a same szczepionki nie były tak mocno konserwowane (ich okres przydatności był dużo krótszy). Jak myślisz, skąd teraz tyle nowotworów u dzieci? Do wszystkiego trzeba podchodzić z rozsądkiem, a nie na hura.

Gość gość
to nie szczep, ale po co wypowiadasz się w temacie, który kogoś interesuje i chce szczepić swoje dzieci, czy jak ja nie lubię szpinaku, to mam zmuszać wszystkich, żeby też go nie lubili? weź się zastanów- na szczęście każdy z nas ma wolną wolę, więc nie musisz obrażać tych, którzy myślą inaczej, niż ty

Gość gość
Po pierwsze nigdzie nie napisałam, że w ogóle na nic nie szczepie. Szczepienia - tak, ale nie wszystkie, nie od razu po urodzeniu i z większymi odstępami czasu. Temat mnie interesuje, skoro moje dziecko ma być na coś obowiązkowo szczepione. Dlaczego mam się nie wypowiadać, skoro to obowiązkowe szczepienie? Niech refundują, ale niech nie zmuszają! To nie ja zmuszam, lecz ja jestem zmuszana. Mam siedzieć cicho, bo ktoś nie potrafi obiektywnie spojrzeć na obie strony medalu i ślepo wierzy w dobre intencje władzy i koncernów rafmaceutycznych? Temat dotyczy wszystkich dzieci, więc wszyscy rodzice mają prawo i obowiązek zabierać głos w tej sprawie.

Gość gość
Moja córka miała w tym roku szczepienie na hpv - a raczej miała mieć, były to szczepienia ze szkoły. Z początku chciałam, by córka została zaszczepiona, jednak ta ukrywała temat, a gdy juz sie wydało - nie i koniec. Podawała mi w sumie logiczne argumenty, podobno w Japonii wycofywali ta szczepionkę, a tymczasem Polska ma byc tylko rynkiem zbytu. Termin szczepień minął, córkę rownież to ominęło, w przeciwieństwie do niej zaszczepiły sie wszystkie dziewczynki z jej klasy. Wtedy wyszło na jaw, ze jedna z nich nie chodzi do szkoły, bo kilka minut po zemdlała i leży w szpitalu, a druga co prawda chodzi, ale zrobiło jej sie słabo :o i komu tu wierzyć? Nieraz zbyt zwariowanym teoriom spiskowym czy koncernom farmaceutycznym?

Gość gość
Tak ta cudowna i madra Skandynawia niedlugo zaniknie bo nawpuszczali tylu uchodzcow, ze rodowici Szwedzi juz uciekają ze swojego kraju

Gość gość
Szczepienia będą finansowane dla dzieci urodzonych od 1 stycznia 2017 r. A co z maluszkami grudniowymi 2016 ? Czy one są gorsze? Wielka szkoda, że nie skorzystają :( ale wszystkich nie da się zadowolić.

Gość gość
Ja właśnie często wchodzę na facebooka szczepimy i widziałam tam wiele komentarzy, że to niesprawiedliwe, że wszystkie dzieci powinny mieć refundowane a nie tylko te z 2017 roku....

Gość gość
Podobno tylko trzy kraje w Europie ( w tym Polska) ma płatne szczepienia przeciwko pneumokokom. W końcu więc dobrze wydostać się z tej niechlubnej listy.

Gość gość
I co zabawne. Te chamskie zlosliwosci wobec chudych maja spoleczna aprobate. Idz i powiedz 5 osobom w towarzystwie, ze maja patyki zamiast nog. Ktos Ci zwroci uwage? Maloprawdopodobne. A powiedz 5 innym, ze maja balerony zamiast nog - natychmiast znajda obroncow, a Ty bedziesz nieczulym chamem bo "one moga byc chore, to od nich nie zalezy" Osoby grube zwykle sa wyzywane w necie, za plecami, po cichu. Chudzielce dostaja wszystko na twarz. Czasem jako "zabawne zarciki" czasem jako bezczelne szpile.

Gość gość
Sory, zly temat :P mozecie to do usuniecia zglosic

Gość gość
Tak, będą, jupppppiiii!!!!! Bardzo mnie to cieszy :)

Gość gość
ale czy naprawdę warto szczepić dziecko? w internecie można przeczytać bardzo różne opinie i ja już sama nie wiem co robić, szczepić czy nie....

Gość gość
Nigdy nie zaszczepie dziecka tym syfem. szczepienie na Penumokoki otwiera droge innym bakteriom. Natura nie znosi próżni. Poczytajcie