Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość edytka9090

Krwawienie

Polecane posty

Gość edytka9090

Cześć dziewczyny, mam pewien problem ;/ Mam 20 lat i problem z okresem mam odkąd pamiętam. Chyba nigdy nie dostałam miesiączki regularnie, a jak już dostanę to w odróżnieniu od moich koleżanek jest tego tyle co kot napłakał i trwa od 2 do nawet 10 dni.. Byłam u ginekologa jakiś czas temu, nie wykrył nic konkretnego i dostałam tabletki na bazie jakichś ziół, ale co to dało? Wielkie NIC. Odżywiam się zdrowo, próbuję uprawiać sport, dużo chodzę. No i kolejny problem - pojawiły się krwawienia po wysiłku. Zaczęłam miewać irytujące wzdęcia.. Jeżeli chodzi o wagę, to chudnę, ale to raczej kwestia tego, że jestem na studiach i po prostu jem regularnie małe porcje i ćwiczę. Co ja mam robić? Nie mam już siły iść do ginekologa, bo jak zwykle niczego nowego się nie dowiem. Czy któraś miała podobną sytuację?

Gość gość
Krwawienia przy wysiłku, plamienia i inne zaburzenia cyklu występują głównie przy osłabieniu organizmu, on wtedy wariuje. Może powinnaś wiecej jesć i bardziej wyluzować. A co do unormowania okresu, aby był zwięzły i o czasie to najlepiej zaczac brać tabletki antykoncepcyjne. Poczytaj o tym. Ja biore od 15 rż., bo miałam bardzo bolesne i rozbite cykle.