Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego w Polsce nie szanuje się prawników?

Polecane posty

Gość gość

Nie ma poszanowania tego zawodu jak przed wojną. Poza tym zarobki są bardzo niskie. PO studiach pracowałem przez rok za 1300 zł, dopiero wtedy zaproponowamo mi podwyżkę do 2 500. Nie chodzi mi o to, żeby obrażać innych, ale wykonujemy bardzo ważny zawód, faktycznie najważniejszy, bo od niego wszystko inne jest zależne i nie ceni się naszej ciezkiej pracy.

Gość dd_reporter
bo rynek sie juz dawno nasycil, ile co roku wychodzi z murów uczelni absolw. prawa?

Gość gość
bo w tym kraju jest bezprawie

Gość srebrneusta2013
bo najciemniej pod latarnią. większość tych szui za kasę sprzedałaby dusze diabłu.

Gość gość
Przed wojną lekarze, prawnicy byli autentyczną elitą. Dla prawników zgubne okozało się dziedziczenie zawodu, często niezależnie od posiadanych kwalifikacji. Czy nie mylisz szacunku z piedestałem?.

Gość gość
a jakie są objawy braku szacunku do prawników?

Gość gość
lekarz to rozumiem, że szanowany zawód. Ale prawnik? No bez kitu... Bardziej szanuję elektryka, mechanika czy stolarza niż jakiegoś tam prawnika co nota bene na niczym konkretnym się nie zna.

Gość gość
Prawnicy i lekarze oraz nauczyciele to są goooowna teraz w tych czasach! Światem rządzi roooochacz dooooop!

Gość gość
namnożyło się tego prawniczego badziewia co zresztą widać w zalewie przepisów i regulacji jakimi jesteśmy bombardowani wszystko musza opisać i zamknąć przepisowe ramy tak aby na każdego znalezli haka gdy zajdzie potrzeba