Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Okres, tabletka po.. czy mogę byc w ciąży?

Polecane posty

Gość gość

Witam. Uprawialam seks podczas okresu, partner skonczyl we mnie. Był to ok 3 dzien krwawienia, mój cykl trwa ponad 30 dni (ok 32-34dni). Krwawienie dochodzi do ok 6-7 dni. Kilka godzin po stosunku zażyłam tabletkę ,,po" ellaOne. Czy jest możliwość zajścia w ciążę?

Pigułki antykoncepcji awaryjnej nie są w 100% skuteczne. Istnieje bowiem możliwość, że do owulacji doszło przed zażyciem pigułki antykoncepcji awaryjnej. Największe szanse powodzenia daje zażycie pigułki antykoncepcji awaryjnej możliwie jak najszybciej po odbyciu stosunku bez zabezpieczenia. Kiedy pojawi się kolejny okres, będziesz wiedzieć, że pigułka ellaOne zadziałała. Po jej zażyciu większość kobiet ma normalną miesiączkę w przewidywanym terminie. Jednak w niektórych przypadkach może ona pojawić się później lub wcześniej niż zazwyczaj.

Gość gość
Każda tego typu tabletka powoduje negatywne zmiany w organiźmie nawet RAKA!

To jest całkowita bzdura. Skąd takie informacje? Octan uliprystalu, który jest głównym składnikiem tabletki po dostępnej bez recepty, stosowany jest również w przedoperacyjnym leczeniu umiarkowanych bądź ciężkich objawów włókniaków macicy.

Gość gość
Również tak słyszałam od znajomego lekarza że szkodzą te i antykoncepcyjne przy spirali masz chorobę beztlenowce!

Chodzi o antykoncepcję hormonalną czy antykoncepcję po, bo to dwie zupełnie różne rzeczy? Jeśli chodzi o tę drugą, to nie ma badań które potwierdzałyby taką zależność, ponieważ na powstanie nowotworów wpływa bardzo wiele czynników. A niektóre badania wskazują wręcz na pozytywny wpływ antykoncepcji. U kobiet stosujących hormony rzadziej występuje rak błony śluzowej macicy oraz jajnika. Więcej w artykule: http://www.forumginekologiczne.pl/artykul/antykoncepcja-hormonalna-a-nowotwory/6432.html