Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

krew pępowinowa, czy zdecydowałyście się na przechowywanie

Polecane posty

Gość gość

Chodzę do szkoły rodzenia i ostatnio była Pani, która pracuje przy przechowywaniu krwi, wiem, że to jej praca, więc musiała zachwalać i mówić same dobre rzeczy. Oglądaliśmy film jak to ludzie zostali uratowani dzięki krwi. Ogólnie to jakbym miała się na podstawie opowieści tej pani zdecydować, a wiadomo, że zdrowie dziecka najważniejsze to bym wydała te kilka tysięcy na wstępie, a potem za przechowywanie roczną opłatę. Ale wróciłam do domu i chciałam dowiedzieć się czegoś nie od konsultantów, ale od zwykłych ludzi, którzy wzięli, albo nie brali. Czy polecacie, czy to jest kolejny sposób na zarobienie pieniędzy, czy wasze dzieci skorzystały, czy pobieranie jest bezpieczne? (wiem, że pobiera się z pępowiny już odciętej, ale podobno odcinają ją wcześniej niż w zwykłych przypadkach i dziecko nie dostaje z powrotem swojej krwi tyle ile powinno). Rodzę za 3 tygodnie, więc muszę się już decydować.

Gość gość
Tak , co do dwojga dzieci. Taka polisa jakby co. Oby nigdy się nie przydała. Jak masz pieniądze to się zdecyduj.