Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pytanie do kobiet

Polecane posty

Gość gość

Tym razem zada je wam kobieta. ;) Powiedzcie jak sobie radzicie z tym, że na każdym kroku są atrakcyjne kobiety? Co robicie by się z nimi nie porównywać na swoją niekorzyść?

Gość gość
Któraś z pań odpowie? ;)

Gość gość
Ja jestem atrakcyjna więc się nie wypowiem :)

Gość gość w trampkach
Wiadomo ze zawsze beda atrakcyjniejsze ale co z tego, wazne zeby byc zadbana i ubierac sie do swojego wieku, chodzic na silownie. Trzeba czuc sie atrakcyjna w swoim ciele wtedy nie mysli sie o takich glupotach. Ja nie mam czasu myslec o babach bo mysle o facetach

Nie mam z tym problemu:)tyle ile mezczyzn na swiecie,tyle gustow,kazdy lubi cos innego:-P

Gość gość
Fajnie, że macie takie podejście. Ja niestety mam tak, że ciągle czuję się gorsza od innych kobiet. Myślałam, że to się zmieni wraz z tym, jak zacznę pracować nad sobą, ale okazuje się, że nie. Może i ciut moja samoocena wzrosła, ale też nie na tyle, by przestać się porównywać się z innymi.

Gość gość
To proste. Nie porównuję się do innych kobiet.Nie boli mnie że są atrakcyjniejsze. Niech sobie będą co mi to w życiu przeszkadza? Uroda to nie wszystko. Raczej porównuję się do kobiet silniejszych i zaradniejszych i taką chciałbym być.

Gość gość
Zadając to pytanie, nie miałam na myśli tylko wyglądu. Brałam pod uwagę też siłę charakteru, intelekt, zaradność itp. Ja właśnie głównie pod tym względem czuję się gorsza.

Daj spokoj:Dszkoda sie zadreczac :-P,uwierz w Siebie a samoocena wzrosnie:)Badz piekna kazdego dnia nawet tylko dla Siebie:)

Gość gość
Próbuję pokochać siebie taką, jaką jestem, ale coś kiepsko mi idzie. O ile wygląd zdążyłam już zaakceptować, o tyle z resztą mam duży problem. Nie jestem zadowolona z tego, jak wygląda moje życie. Mam dwadzieścia sześć lat, a do tej pory tak naprawdę niewiele osiągnęłam. Przez to, że przez kilka lat cierpiałam na depresję i fobię społeczną mam poczucie straconego czasu i mam wrażenie, że przegapiłam wiele szans. Rzecz jasna staram się nadrobić ten czas i już jest znacznie lepiej niż było, ale kompleksy są nadal. Przez to też odsuwam się od facetów i źle mi z tym, bo mam ogromną potrzebę miłości.

Gość gość
Zastanawiam się czy kiedykolwiek będzie inaczej. Czy mam szansę przestać tak się czuć?

Gość gość
Nie porównuję się z innymi kobietami, bo i po co.

Gość gość
Wiem, że to niczemu nie służy, ba, jeszcze bardziej mnie pogrąża, ale non stop tak robię. Z tego też powodu odpuściłam sobie fajnego chłopaka, który bardzo mi się spodobał. Widziałam, że nie jestem taka jak jego koleżanki i źle się z tym czułam.

Gość gość
No to siedzisz w zamkniętym kręgu i nie możesz z niego wyjść. Na własne życzenie. Nie ma dwóch takich samych osób, poza blizniakami, które charakterologicznie są różne. Zastanów się, czemu masz taką potrzebę stałego porównywania się? Może powinnaś pracować w wojsku, policji, gdzie wszystko jest zuniformizowane. Przebywać w takim środowisku, gdzie nie liczy się indywidualność, ale dyscyplina i podobieństwo.