Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

odrzucenie mleka

Polecane posty

Gość gość

Witam. mam problem z moją Blanka 1 marca 5 mscy skonczyla ...a problem wslasciwie z jej piciem mleka... jest na nutramigenie i pije 500 max 600 ml na dobę. Z każdym mlekiem jest wojna nie chce butli... muszę ja najpierw trochę przyspac i wtedy może 100 max 130 wypije... Już nie wiem co mam robić... przybierać przybiera jo od szczepienia do szczepienia po kg przybrała wyniki zrobine i ok nawet tarczyce badalam i ok nie wiem czy tyle jej wystarcza czy coś innego

Gość gość
Powód może być banalny, mianowicie taki że dziecku mleko nie smakuje. Nic nie zrobisz, musiałabyś poszukać jakiegoś smaczniejszego odpowiednika a o taki trudno ....(mleko sojowe ? ). Mój syn pił nutramigen i kilka innych bezbiałkowych mlek firm których w Polsce nie ma i co kolejne to gorszy smak, na końcu za decyzją lekarza przeszliśmy na sojowe ale jak lekarz zalecił, nie dłużej niż dwa lub trzy miesiące .

Gość gość
Może też być powodem za mała dziurka w smoku. Mogą też dziąsła szczypac przed zabkowaniem, stąd niechęć do ssania. Powiększ troszkę dziurki lub wymień na szybszy przepływ