Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Żywienie noworodka

Polecane posty

Gość gość

Mój synek skończył tydzień temu 3 miesiące, od pewnego czasu przelewało mu się w żołądku i bardzo płakał z kupkami też mieliśmy problem.Pediatra kazał wprowadzić marchewkę już teraz i problem od razu znikł.Chyba mleko już nie wystarczało.Jak myślicie można zagęścić mleko jedną łyżką kleiku?Teraz wsypuję trochę więcej mleka niż pisze na opakowaniu

Gość gość
Niemowlaka :D pomyłka taka

Gość gość
Po pierwsze 3-miesieczne dziecko to nie noworodek!!!!! Po drugie Dodając więcej mleka niż zalecono na opakowaniu, robisz dziecku krzywdę, a dokładnie jego nerkom Po trzecie Ciarki człowieka przechodzą, że tacy, jak ty się rozmnażają...

Gość gość
Spytaj pediatry. Nie można zagęszczać mleka mlekiem!

Gość gość
Po pierwsze poprawiłam w komentarzu noworodka na niemowlaka po drugie zanim mogliśmy podać marchew wsypałam kilka razy więcej mleka i pomogło więc chyba każda matka chce pomóc

Gość gość
Wiesz co jesli sypiesz wiecej mieszanki to niestety ale problem z kupami powroci bardzo szybko po drugie kleik wskazany jest id 4 m-ca zyci tez do kogos kto napisal o zageszczaniu mleka mlekiem- kleiki są bez dodatku mleka chyba ze mowimy o kaszkach ryzowych. po trzecie i marchewka i kleik dzialają lekko zapierająco wiec nie syp wiecej mieszanki jesli chcesz dawac kleik i marchewke a jesli dziecku nie wystarcza taka porcja jaka dostaje to zamiast ( na przykladzie bebiko 1). 120 ml gdzie wsypujesz 4 plaskie miarki zrob 150 ml i wsyp 5 tyle ile jest wskazane na opakowaniu a nie ze sypniesz na 120 ml 5-6 miarek to wszystko obciaza nerki, watrobe i na pewno spowoduje zaparcia i kolejna rzecz dlaczego chcesz zrobic samowolke idz do lekarza zapytaj czy mozesz pidac kleik i czy mozesz sypac wiecej mieszanki niz jest zalecane

Gość gość
1. nie wsypuj więcej mleka niż na opakowaniu!!! 2. zapytaj lekarza o zagęszczenie mleka 3. pomysl nad zmianą mleka na AR

Gość gość
Marchewka w wieku 3 miesiące cy??? Co to za pediatra

Gość kamikaze11
Hm akurat dużo pediatrów zaleca marchewkę ws 3 miesiącu my też podajemy :) Ale słuchajcie się etykiet na słoiczku nie lekarzy

Gość gość
Nie trzeba czytać etykiet na słoikach , wystarczy odgórne zalecenie ministerstwa do spraw żywienia dzieci i niemowląt lub instytutu matki i dziecka. Lekarze są przeróżni ale zalecenia odgórne jednakowe. Znam wielu pediatrów którzy popełniali cholerne błędy, włącznie z wypisywaniem leków na wyrost czy w sprawach błędnych decyzji. Są dobrzy , średni i źli lekarze, dlatego słuchać należy odgórnych ustaleń . Marchewka w 3 miesiącu życia nie jest groźna ale niekonieczna bo wystarczyłoby zmienić mleko inaczej Problem szybciutko się ponowi. Mleko nalezy podawać ściśle według instrukcji bo zbyt duża ilość minerałów na ml wody obciąży nerki .Spokojnie można zagęścić mleko kleikiem ryżowym lub kukurydzianym pomimo że wskazane jest robienie kaszek dopiero od 4 miesiąca to łyżeczka kleiku wsypana do butelki wogóle nie zaszkodzi trzymiesięczniakowi.

Gość gość
A dlaczego nie karmisz piersią tylko dajesz dziecku taki syf jak mleko modyfikowane wyrób mlekopodobny, sama byś tego nie piła a dajesz dziecku to bomba z opoznionym zapłonem. Sam syf fuj.

Gość gość
gisc 13:37 jezeli dziewczyna tak wybrala to jej sprawa nie twoja jak karmisz piersia to karm a innym swojego zdanua nie narzucaj. ja swoje dziecko od pierwszegi dnia karmilam mm dzis ma rok i jest puekna zdrowa silna dziewczynka wiec swoje opinie mizesz zostawic dla siebie chyba ze tak bardzo frustruje cie karmienie piersia i zazdroscisz tym co nie mają tego problemu typu karmienie piersia odpusc sobie bo ty tez żresz jedzenie z supermarketu i twoj pokarm tez skladem pewnie przypomina syf ktorym karmisz dziecko

Gość wiwien123
I znowu walka matek karmiących piersią i podających mieszankę. Tylko po co? Najważniejsze żeby dziecko było najedzone, zdrowe i szczęśliwe. Ja karmiłam i tak i tak. Potem została sama butelka. Nie było problemów z brzuszkiem bo do jednego z karmień dodawałam probiotyk ffbaby. Piszemy tu aby sobie pomóc a nie osądzać, która jest dobrą a która złą matką.