Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy roczniak powinien nosić buciki w domu?

Polecane posty

Gość gość

Ja zakładam swojemu synkowi narazie rajstopki i skarpetki, bo wszystkie buciki mu spadają albo sam je zrzuca, ale chce zeby nóżka mu sie dobrze kształtowała. Czy powinnam go męczyć z tymi butkami?

Gość gość
ostatnio oglądałam program w tv i było, żeby dziecko po domu, kiedy jeszcze uczy się chodzić, nie nosił butów, aby stopami czuł podłoże.

Gość gość
najlepiej stopa się kształtuje, kiedy jest bez żadnych butów, po co mu zakładasz 2 warstwy? mróz masz w domu? wystarczą albo rajstopy albo skarpetki, a najlepiej kiedy dziecko ma gołą stopę, no ale to za zimno póki co

Gość gość
mam gołe podłogi drewniane, nie mam dywanów, dodatkowo ciągnie od garażu, w samych skarpetkach jest za zimno

Gość gość
Nam lekarz zalecił butki ortopedyczne, ale mały od początku koślawił stópki. Jeśli dziecko nie ma problemów to najlepiej bose stopy zostawić. Najgorsze są te miękkie kapcio-skarpety (szkodliwe).

Gość gość
nie przesadzaj z tym zimnem, bo dziecko jest w ruchu

Gość gość
Nie. Idz do ortopedy jak zaczal chodzic.

Gość gość
sa w rossnanie takie skarpetki buciki szmaciaciaczki takie u nas sie super sprawdzaja

Gość gość
Nam dobry ortopeda mówił że boso najlepiej. Mój miał mimo chłodnych podłóg tylko skarpetki. Przynajmniej był zahartowany

Gość gość
Mi mama truje cały czas że jak będzie chodził w samych skarpetkach to będzie chory i zaraz katar bedzie miał i jeszcze, że reumatyzmu sie nabawi. my wszyscy chodzimy w łapciach aby mały bez

Gość gość
buty? chyba o kapcie ci chodzi? ja zakładam befado od roku do 1,5 roku, ale jak zaczął sprawnie chodzić, to już tylko skórzane paputki, albo bez...tak najzdrowiej...

Gość gość
tak, reumatyzmu, lumbago i miliona innych strasznych chorób się dziecko nabawi od drewnianej podłogi, bambosze mu zakładajcie najlepiej

Gość gość
Buty? masz na myśli jakieś normalne zwykłe buty? Bez przesady.. Takie dziecko powinno chodzić w skarpetkach z ABS, albo w skórzanych PAPUTKACH. Jak dla mnie one są rewelacyjne!!! Starszy syn chodził w skarpetkach, ale to tragedia.. skarpetki ciągle się zsuwają, spadają.. męczyłam się z tym.. Teraz mój dziesiącznomiesięczny syn nosi w domu skarpetki i właśnie paputki. Rozmiar XS. Możńa kupić na paputki.pl lub allegro.

Gość gość
Wiecie co, jak nie wiecie, że podłoga może być zimna, to się nie wypowiadajcie.. ja nie pozwalam dzieciom (10m i 3 lata) chodzić w samych skarpetkach. Moje podłogi (panele) są lodowate!!! Ja mam zimne stopy, gdy chwilę przejdę w skarpetkach.. mieszkam na parterze, klatka nieogrzewana, pod nami piwnica. Budynek ocieplony beznadziejne, bo tylko do poziomów podłogi. Ciągnie po nogach strasznie. Więc nie każdy ma takie mieszkania, że sobie na bosaka latać może.