Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

hej czy lekarz ginekolog

Polecane posty

Gość gość

przy przepisywaniu tabletek antykoncepcyjnych będzie mnie badał? w październiku rodziłam, teraz chcę isć do gina (tego samego który prowadził ciążę) po tabletki (nigdy wcześniej nie brałam) i tak się zastanawiam czy będzie mnie badał czy przepisze bez badania? jak to jest?

Gość gość
Moja mnie zawsze bada, to chyba standard...

Gość gość
Moja zawsze bada, chodze raz w roku to robi tez cytologię. Przed wypisaniem pigułek zleciła najpierw morfologię, proby wątrobowe. Intak co roku kieruje na badania.

Gość gość
Od porodu nie bylas badana?I chcesz zeby tak od razu bez niczego przepisal ci tabletki?W sumie dobrze robisz chcac sie zabezpieczac,lepiej zeby taki ktos sie nie rozmnazal dalej.

Gość gość
le to pytasz bo nie wiesz czy czyste majtki ubrac czy jak?

Gość gość
21.32 pyta bo nie wie czy się podmyć :D Jak lekarz nie bada to po co wodę marnować :D

Gość gość
Idiotki na górze już mają uciechę. Ginekolog nie musi badać przy przypisaniu tabletek antykoncepcyjnych. Ważne są inne badania. Badanie ginekologiczne stwierdza głównie czy nie masz infekcji. Podkreśl przy wizycie, że będą to twoje pierwsze tabletki, jeżeli chorujesz na coś lub przyjmujesz inne leki też to powiedz. Dodatkowo pamiętaj, żeby się zapytać: od kiedy jesteś zabezpieczona jak zaczniesz brać tabletki, jakie mogą być skutki uboczne i co powinno cie zaniepokoić, jeżeli zapomnisz wziąć tabletke co powinnaś zrobić.

Gość gość
Pewnie Cię zbada aby wykluczyć infekcję i inne dolegliwości kobiece, mnie lekarz bada przy każdej wizycie, często robi usg. Może zlecić tez badania krwi. Biorąc pod uwagę fakt, że pierwszy raz będziesz brała tabletki, powinien Ci gruntownie zbadać, jednak to silne hormony.

Gość gość
To chyba logiczne ze bylam po porodzie na kontroli ale wtedy karmiłam piersia i nie chxialam tabletek.