Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość gość

Stopa cukrzycowa

Polecane posty

Gość gość

Moja mama ma powikłania po-cukrzycowe, zrobiła jej się rana na stopie, lekarze rozkładają ręce. Rana nie goi się od ponad roku. Znacie jakieś metody na to? Ktoś to wyleczył?

Gość gość
A może warto spróbować tlenoterapii? mam na mysli komorę hiperbaryczną. To bardzo dobrze działa na tego typu sprawy, przyspiesza gojenie ran. Z tego co wiem to sa takie komory w centrum rehabilitacji na Siennej i w szpitalu(ale tylko chyba w jednym w Warszawie).

Gość gość
Organizm ludzki ma fantastyczne zdolności do samoleczenia tylko trzeba dać mu szansę. Proponuję lepsze kontrolowanie cukrzycy na początek.

Gość gość
Akurat tlenoterapia świetnie się sprawdza przy takich schorzeniach. Bardzo dobre jest to centrum terapii hiperbarycznej właśnie na Siennej. samoleczenie i kontrola poziomu cukru - przecież wiadomo, że to podstawa. Ale mimo kontroli bardzo często sa różne powikłania i tlen jest świetny w takich przypadkach.

Gość gość
A czy tlenoterapia jest dobra na blizny? W sensie czy lepiej się goją blizny po operacji? ta komora hiperbaryczna na Siennej to w którym miejscu jest?

Gość gość
Rehabilitacja hiperbaryczna jest świetna na blizny, tlen przyspiesza gojenie! Sprawia, że wzrasta liczba komórek macierzystych, które odpowiedzialne są za procesy gojenia. Regeneracja po zabiegach i operacjach przebiega dużo szybciej. Najlepiej wybierz sie do takiego centrum (polecam to na Siennej 72a) i pogadaj z nimi.

Gość gość
Ja mam zagrożenie stopą cukrzycową i na przykład dużą wagę przwiązuje do obuwia i skarpet, które noszę. mam specjalne kupione w sklepie rehabilitacyjnym http://www.cezmed.com.pl/, które mnie nie uciskają i nie usprawniają krązenie.

Gość gość
Tak dla poczytania, może kogoś zaciekawi, bo mnie zainteresowało: Wszystkie dolegliwości ciała fizycznego, są skutkiem braku harmonii ciał subtelnych. Jeśli często opanowuje człowieka nienawiść, smutek, żal, zazdrość i inne negatywne myśli, uczucia, czy emocje, to za każdym razem, coraz bardziej niszczy swoje ciała subtelne. Po pewnym czasie te zanieczyszczone energie, znajdujące się w ciałach subtelnych, schodzą na ciało fizyczne, poprzez różne dolegliwości. Nieprawidłowe działania, myśli, negatywne emocje i uczucia, powodują dolegliwości i tylko sam człowiek jest za nie odpowiedzialny. Duża różnorodność dolegliwości, spowodowana jest przez różne przyczyny, jakie człowiek wywoła. Inne dolegliwości odczuwa kiedy, nie może komuś wybaczyć, inne kiedy jest ciągle pełni zazdrości, a jeszcze inne kiedy na przykład. źle się odżywia. Najistotniejsze w tym wszystkim jest to, że to sam człowiek tworzy je sobie i sam jest za nie odpowiedzialny. Również i sam może się ich skutecznie pozbyć. Powinien to jednak chcieć zrobić sam. Nie jest to proste, ale do wykonania. Jeśli dolegliwości ma małe dziecko, oznacza to że rodzic powinien popracować nad sobą. Zaczerpnięte z bloga: http://przygoda-z-duchowoscia.blog.pl/

Gość gość
Cytat: "Rehabilitacja hiperbaryczna jest świetna na blizny, tlen przyspiesza gojenie! Sprawia, że wzrasta liczba komórek macierzystych, które odpowiedzialne są za procesy gojenia. Regeneracja po zabiegach i operacjach przebiega dużo szybciej. Najlepiej wybierz sie do takiego centrum (polecam to na Siennej 72a) i pogadaj z nimi. " Byłem tam, pedantycznie podchodzę do sprzątania i odniosłem wrażenie, że jest tam lekki nieporządek. Kurze nie wiem czy są tam myte raz w miesiącu

Gość gość
Chodzę do ATAmedu 2 razy w tygodniu i niczego takiego nie zauważyłam. Komora jest czyściutka, zawsze sprzątana przed następną osobą, papierowe jednorazowe ręczniki, woda w oddzielnych butelkach dla każdego, kto potrzebuje.

Gość gość
Ja tez chodziłam z babcia do atamedu - za każdym razem po kolejnym pacjencie kabina była sprzątana, wymieniany ręczniczek na którym się leży, osobna butelka z wodą jeśli ktoś potrzebuje żeby łatwiej przełykać ślinę. Bez zarzutu.

Gość gość
Zdecydowanie polecam. Czy na blizny czy na inne zmiany skórne tlenoterapia działa rewelacyjnie. Jeździłam ze swoją babcią na terapie, bo bardzo bolały ją stawy. Musiała odbyć 20 zabiegów, ale bardzo cierpiała, a później jak ręką odjął.

Gość gość
Tlenoterapia jest bardzo dobra, bo po pierwsze działa, a po drugie nie jest męcząca, mogą z niej korzystać nawet starsze osoby. W Warszawie zdecydowania najłatwiej dostać się do Atamedu.

Gość gość
Tak, moja mama zapisała dziadka własnie do ATAmedu, Dziadek ma bliznę po operacji, nie chce to sie goić, a dziadek ma juz 80 lat, więc takie rany sa groźne w tym wieku. Ten zabieg jest nieinwazyjny i dobrze się podczas niego odpoczywa.

Gość gość132
dobrze jest wybrać się do podologa, ja mogę ci polecić w Tarnowie centrum Podologiczne mają tam dobrze wyszkolonych pracowników

Stopę cukrzycową oczywiście można wyleczyć - polecam takie miejsce jak Przychodnia Leczenia Ran i Pielęgnacji Stóp. Moja babcia też miała mieć amputowaną stopę przez chirurga. Na szczęście udaliśmy się do tej przychodni i to był nasz ostatni ratunek. Okazało się, że nie miała zrobionych podstawowych badań, które mogłyby stwierdzić, że stopa musi być amputowana... Oczywiście w Przychodni zajęli się nią tak jak należy, dzięki czemu udało się nie amputować stopy i babcia po kilku miesiącach może chodzić normalnie.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować