Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Martwica skóry

Polecane posty

Gość gość

Miałam niegojącą się ranę po ugryzieniu, są początki martwicy. jak można leczyć? Słyszałem coś o terapii tlenem, ale nie wiem jak to działa. To chyba moja ostatnia deska ratunku.

Gość gość
A słyszałas o tlenoterapii? Nie wiem, z jakiego jesteś miasta, w Warszawie mają komorę hiperbaryczną na Siennej. Tlen pod ciśnieniem właśnie doskonale pomaga na takie rzeczy, rany szybciej sie goją i w ogóle! A co to za ugryzienie było?

Gość gość
Potwierdzam! W ATAmedzie na Siennej można się zapisac na zabigi do komory hiperbarycznej. Moja mama korzystała, miała rany cukrzycowe na stopie i nic nie pomagało. A po tlenie - wszystko zaczęło sie ładnie goić.

Gość gość
A czy na te zabiegi w komorze hiperbarycznej to trzeba ze skierowaniem lekarskim, czy można bez? Czy w ATAmedzie są długie kolejki na zabiegi?

Gość gość
W ATAmed nie ma długich terminów z tego co pamiętam. Zależy w jakich godzinach możesz chodzić na zabiegi. Większy luz jest z pewnością w ciągu dnia i przed południem. Ja chodziłam bez skierowania lekarskiego, ale moim problemem były przewlekłe migreny i ogólne zmęczenie.

Gość gość
No ja właśnie tez mam problem z bólami głowy i znajomy polecał mi tlenoterapię. Musze się wybrać do atamedu. Zawsze to alternatywa do łykania chemii....

Gość gość
A w temacie martwicy - mój znajomy został pogryziony przez psa, cały palec mu zsiniał, był z tym u lekarza, ale było coraz gorzej. Jakieś zakażenie mu się wdało, w ogóle chyba było zagrożenie amputacją. I właśnie na zabiegach w komorze hiperbarycznej na siennej był. Poprawiło mu się, chyba te bakterie pod wpływem tlenu wyginęły. Więc to działa.

Gość gość
Tak, to centrum tlenoterapii hiperbarycznej na siennej jest bardzo znane. Fajne maja te komory. Wyglądają trochę kosmicznie! Tu sa zdjęcia: http://www.atamed.com.pl/