Gość Anulkazabulka11 Napisano Marzec 12, 2016 Witajcie! Mam pytanie pisalam do ceneo w sprawie zawieszenia dnia 4 marca ich informacje o tym pojawiła się później ją pisalam do nich 9 marca. A wchodzilam na ich stronę codziennie i daje głowę urwac że 4 tej informacji nie bylo. Czy wy też to zauwazylicie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Gość4567 Napisano Marzec 12, 2016 Ja jestem z okolic Bielska-Białej. W poniedziałek idę na policję z kompletem całej korespondencji ze sklepem. Ktoś jeszcze z oklicy? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Marzec 12, 2016 A co z odpowiedzialnością CENEO??!!!! czy oni nie powinni ręczyć za firmy które się u nich pojawiają, w jaki sposób sprawdzają ich wiarygodność. Przez to tracę całkowicie zaufanie do ceneo. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość rayroth Napisano Marzec 12, 2016 Ceneo jakby umywa ręce, bo już wielu z nas do nich pisze a oni nie odpowiadają... Proponuję wystosować jeden wspólny mail/list do nich, że w razie gdy się na tę wiadomość nie ustosunkują w ciągu x dni, to wytoczymy przeciwko nim pozew zbiorowy jako współpracujących z przestępcą. Czy jakoś tak.. Nie znam się na tym od strony prawnej.. :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Marzec 12, 2016 Ceneo to część większej firmy, więc na pewno się zabezpieczyli przed takimi akcjami, bo inaczej by zbankrutowali na odszkodowania. Z tego co wiem, to część sklepów jest objęta ochroną (coś jak na Allegro) ale ten na 100% nie był, więc nie widzę najmniejszych szans, żeby dostać jakąkolwiek kasę od nich. Tak samo od tpay, to tylko pośrednik i zapewne też jest zabezpieczony przed takimi akcjami. Jedyna nadzieja w tym, że namierzą sprawców. Tylko skoro akcja była tak dobrze zorganizowana, to pewnie konta są na jakieś słupy, a jak nawet dojdą do sprawcy, to się okaże, że nie ma żadnego majątku i tak nie ma skąd odzyskać kasy :/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Marzec 12, 2016 gość dziś Nie wiadomo czy to była dobrze zorganizowana akcja czy może też tylko kilka "januszy" postanowiło szybko dorobić i zostawili po sobie pełno śladów, po których łatwo się ich namierzy.. Takie rzeczy ustalić musi policja, jeśli ruszy tyłek do pracy. Nie rozumiem też dlaczego jeśli złapie się złodzieja a on nic nie ma to nie można na niego komornika złapać, żeby ten hajs po prostu ze swojego majątku oddawał... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Marzec 12, 2016 Cała nadzieja w tym, że właśnie zostawili jakieś ślady. A co do majątku, to właśnie cały pic polega na tym, że profesjonaliści nie mają majątku. Wszystkie samochody/domy są własnością żony/konkubiny, a oni nie pracują, więc nie ma skąd ściągać. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Marzec 12, 2016 Czyli wina w tym wszystkim, jak zwykle, dziurawego prawa... Ale przecież, z tego co mi wiadomo, w czasie ślubu dochodzi do połączenia majątków i jak np. mieszkanie zapisane jest na męża i nie płaci on czynszu, to komornik przychodzi i zabiera co jest wartościowe, a nie pyta czy przypadkiem ta komórka należy do żony.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Pestka123456 Napisano Marzec 12, 2016 Na maile firma ceneo nie odpowiada, mamy jeszcze FB :) może się jakoś ustosunkują do sprawy. Jak myslicie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Anulkażabulka11 0 Napisano Marzec 12, 2016 Myślę, ze trzeba wysłać listem poleconym za zwrotnym potwierdzeniem odbioru. Bo jak wysyła się do nich wiadomość meilem to tylko informacja, żę wiadomśsć została przyjęta . Jest pewne ja zgłaszam na policję w poniedziałek. Nawet jak nie ma kasy a złapią to będzie siedział w pace na wiele lat.O tyle sprawa jet poważna , żę osoba podszyła się pod dane innej firmy i dokonała wyłudzeń z tego tytułu. Wyrok będzie większy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Marzec 12, 2016 współczuję, ale niestety tego typu akcja w internetowych firmach krzakach to nie jest taka żadkość, ja się wolę przejść do jakiegoś media experta i przynajmniej wiem, bez problemu wymienią towar jak będzie trzeba trzymam kciuki, żeby udało Ci się rozwiązać problem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Marzec 12, 2016 Ja nigdy nie miałem z takimi mniejszymi sklepami, zawsze towar do mnie dochodził i nie było z tym problemów. A wolę właśnie takie małe sklepiki niż media eksperty gdzie musisz więcej zapłacić za towar z samego faktu że to jest media ekspert.. Robię zakupy w internecie w ten sposób od kilku lat i to jest mój pierwszy takiego typu przypadek.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Marzec 13, 2016 Ja również zgłosiłam sprawę na policję, fakt za głupotę trzeba płacić, na pewno już będę zamawiać drogie zakupy za pobraniem, mam nadzieję, że złapią złodziei i odpowiedzą za oszustwa. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Marzec 13, 2016 Ja otrzymałam odpowiedź od ceneo, że firma nie odpowiadała na ich korespondencję, dlatego została zablokowana i że sprawą zajumują się już służby do zwalczania przestępczości internetowej KWP w Katowicach. Mam nadzieję, że złapią gagatków, sprawę można zgłosić do tv, żeby ostrzec innych pewnie teraz już podszywają się pod jakąś inną firmę, żeby nabrać kolejnych klientów. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Marzec 13, 2016 My też zostaliśmy oszukani. Co prawda na kwotę 150zł, ale jednak.. Jutro idziemy zgłosić sprawę na policję. Jesteśmy z Częstochowy (więc sumie okolice Katowic), w razie podjętych działań proszę o kontakt bozkiewiczmagda@gmail.com Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Marzec 13, 2016 Witam, Ja również kupiłem u nich towar 03-03-2016 za 129 zł i też nic do tej pory czyli brak kontaktu i towaru, niestety też zapłaciłem z góry, jednak jak widzę to jestem mało poszkodowany w porównaniu do innych. Nie zamierzam tego tak zostawić i chociażby dla zasady pójdę zgłosić to na policję może większa liczba wniosków zmobilizuje ich bardziej do pracy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Marzec 13, 2016 Czy jest ktoś z KRAKOWA? Ja zostałam również oszukana i jutro chcę iść na policję i może razem byłoby raźniej? Kasia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
basiako 0 Napisano Marzec 13, 2016 Ja jestem z Piekar i również jutro wybieram się na policje. Miejmy nadzieje, że coś to da:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Oszukana1112 Napisano Marzec 13, 2016 Również zostałam oszukana przez tę firmę. W porównaniu z innymi straciłam niewiele (40 zł). Nie wiem, czy to zgłaszać na policję, ale dla zasady myślę, że tak. Mimo, że długo już kupuję w necie, pierwszy raz mi się to zdarzyło. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Brynek Napisano Marzec 13, 2016 Też zostałem oszukany na kwotę 159 złoty (dysk twardy) Zgłaszam to na Policję. Pszczyna Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość rayroth Napisano Marzec 14, 2016 Zgłaszajcie, nawet jeśli były to relatywnie niskie kwoty. Im więcej doniesień tym prędzej się policja zajmie i tym bardziej nie będą mogli tego olać. :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość brynek Napisano Marzec 14, 2016 !!!!!! UWAGA NA OSZUSTÓW SKLEP INTERNETOWY: MAXIELECTRO.PL Naciągacze na kasę, sklep nie istnieje!!!!!! Polecany przez Ceneo - http://www.ceneo.pl/sklepy/maxielectro.pl-s21232/opinie-3 Przelewy robione przez firmę tpay.com. http://f.kafeteria.pl/…/oszukana-przez-maxielectropl-oszu…/2 Proszę udostępniać to na Fecebook!!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Marzec 14, 2016 A mnie na 1600 zł, fakt sama jestem sobie winna, ale człowiek jest uczciwy i myśli, że wszyscy tacy są... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Marzec 14, 2016 ja na 1100! dlatego każdy powinien to zgłosić bo my - uczciwi nie możemy tego pozostawić Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Marzec 14, 2016 Ja również zostałam oszukana. Złożyłam zamówienie 3 marca, 4 ceneo ich wstrzymało...brak mi słów...zgłoszę to na policję, ale znając realia naszego kraju.Płatnośc zrealizowałam przez Tranferuj.pl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Demonik84 Napisano Marzec 14, 2016 Witam, również zostałem oszukany przez sklep maxielectro.pl. W moim przypadku to tylko 200zł więc policja nie będzie chciała się zainteresować sprawą.Ale jeżeli każdy oszukany złoży sprawę na policję będzie można założyć pozew zbiorowy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Anulkażabulka11 0 Napisano Marzec 14, 2016 Dlaczego policja nie będzie chciała się zainteresować? Ja kiedyś zostałam oszukana na 75 zł i jeszcze oprócz mnie z 20 osób.Policja wszczęła dochodzenie i złapali gagatka i siedzi. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Marzec 14, 2016 Ceneo zaczęło odpowiadać, no przynajmniej ja dostałem odpowiedzi. Choć to co odpisali to brak słów - na dwie moje różne wiadomości dostałem dwa razy to samo, czyli pewnie każdy dostaje od nich ctrl c + ctrl v... Na dodatek nie odpowiedzieli na moje pytanie, a mianowicie jakim cudem niezweryfikowany oszust znalazł się na ich stronie... Na facebooku też wymijająco odpowiadają.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kamirolka Napisano Marzec 14, 2016 #TEMATDLAUWAGI Zgłosiłam już temat do tvn. Czekam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Anulkażabulka11 0 Napisano Marzec 14, 2016 Witajcie ! Byłam na Policji . Jedne z funkcjonariuszy podpowiedział mi, że lepiej jest złożyć doniesienie bezpośrednio na Komendę Policji w Żorach ponieważ będzie szybciej oni już tam sprawę na pewno znają. I tak będą przesłuchiwać mnie w miejscu zamieszkania tzn Świnoujście , ale będą konkretne pytani skierowane z KM Żory. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach