Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Olcia23101992

Wysypka u niemowlaka

Polecane posty

Gość Olcia23101992

Witajcie dziewczyny. Mam pytanie otóż mój synek ma 2 miesiące ostatnio pojawiła się wysypka. Najpierw na udach potem szyja teraz jeszcze trochę na brzuchu i rączkach. Jest drobniutka prawie niewidoczna ale czuć chropowate jak dotykam. Co to może być.?

Gość gość
Pytanie 1 czy karmisz piersią jeżeli tak to pomyśl co takiego jadłaś ostatnio a potem go wysypało.

Gość gość
Uczulenie na mleko. Często tak się objawia skaza białkowa, właśnie koło 2 m- cy. Mi lekarze wpierali, że to potowki :-o tak, kurna, potowki na czole i policzkach :-o Przeszliśmy na Babilon pepti - przeszły problemy skórne.

Gość gość
Skoro wiesz lepiej, to po co pytasz. U mojego syna tak właśnie wyglądało. Drobne, jakby podskorne krostki. Po zmianie mleka na,, bezmleczne "-ustąpiły wysypki. Tyle. A jak wg ciebie wygląda skaza? Ciekawa jestem ogromnie twojej diagnozy

Gość gość
U nas wyglądało to właśnie tak. No to może na kosmetyki lub proszek /żel do prania

Gość gość
Smaruj tą wysypkę Dermaveelem i najlepiej idź do pediatry. My ci tu nic lepszego nie doradzimy.

Gość gość
Przyczyny mogą być różne: od skazy białkowej, poprzez alergię a na atopowym zapaleniu skóry kończąc. Lekarz dobierze odpowiednie leki, a ty kup emolienty i kąp w nich dziecko, do nawilżania wspomniany Dermaveel. Dziecko jest za małe aby eksperymentować na własną rękę.