Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Olkaaaxd13

Moja mama ciągle się ze mną kłóci.

Polecane posty

Gość Olkaaaxd13

Mam 13 lat. Moja mama od pewnego czasu ciągle się ze mną kłóci. Nasze kontakty są coraz gorsze. Mama często na mnie krzyczy, wyzywa mnie. Mówi mi różne przykre rzeczy. Gdy przychodzi z pracy w ogóle się mną nie interesuje, tylko po 10 minutach wychodzi z domu. Ja nic jej złego nie zrobiłam. Jak mogę poprawić kontakty z mamą? Gdy się do niej odezwę, od razu krzyczy, a ja nie wytrzymuję i płaczę.

Gość gość
Idź na Policję i powiedz że mama znęca się nad tobą psychicznie. Nie powinna cię tak traktować. Jesteś jeszcze dzieckiem. Potrzebujesz troski i opieki.

Gość gość
krzycz tak samo, tylko glosniej i ordynarniej. Moze sie opamieta.

Gość gość
Zazwyczaj w czasie kłótni wypomina mi to ze nie jestem już dziewica. Mówi że ma skaranie boskie ze mną.

Gość gość
Zadzwoń do kogoś z rodziny, tak nie może być twoja matka to głupia i nieodpowiedzialną kobieta, pewnie ma faceta i do niego tak lata zamiast Ci zrobić obiad i odrobić lekcje. Mi jako matce bardzo Ciebie żal, tak nie powinno być.....nie masz taty?

Gość gość
09:49 idz ty cnotoidiota do psychiatry

Gość gość
Provo :)

Gość gość
Kochana i Ty i mama przechodzicie zmiany hormonalne. Ty dojrzewasz i z czasem możesz wejść w okres buntu, a Twoja mama może sobie z tym mię radzić stąd ten krzyk i awantury. Nie dochodzi do niej, że jej mała córeczka może mieć swoje zdanie i inne postrzeganie świata niż ona. Mama może mieć też jakieś problemy z którymi sobie sama nie radzi, a nie chce Cię nimi obarczać i z frustracji może nieświadomie zaczynać awanturę. Musicie w końcu poważnie, ale na spokojnie porozmawiać i wypracować kompromis.

Gość Olkaaaxd13
Mam tatę, ale on z nami nie mieszka. Rodzice się rozstali. Nie chcę mu o tym mówić, bo potem mama na mnie nakrzyczy.

Gość gość
Wiesz w czym jest najważniejszy problem? Dzieci z waszego pokolenia wróciły do średniowiecza. Zaczęłaś współżycie zanim do tego dojrzałaś psychicznie. To że miałaś pierwszą miesiączkę nie czyni z Ciebie kobiety, bo psychicznie jesteś jeszcze dzieckiem. Jakbyś teraz zaszła w ciążę, to ani Ty, ani Twoja mama nie poradziłybyście sobie z małym dzieckiem, Twoimi obowiązkami szkolnymi i do tego jeszcze pracą mamy, która musiałaby zmienić wszystko przez Twoje niedojrzałe decyzje. Postaw się w sytuacji swojej mamy. Kobiety jeszcze 10-lat wstecz traciły dziewictwo w wieku 17-20 lat, a w wieku 13-tu bawiły się z rówieśnikami na dworze.

Gość Olkaaaxd13
Do tego powiedziała, a w zasadzie wykrzyczala ze mam usunąć ciążę bo to dopiero drugi miesiąc wiec jeszcze mogę :-/ my z Patkiem się kochamy i chcemy tego dziecka. To nasza decyzja a nie jak czy urodzić :-(

Gość gość
Widocznie to ty się z nia kłucisz. Mama ma rację bo jest mamą.

Gość gość
Zwykła prowokacja :/