Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Odropaczanie psa a wymioty

Polecane posty

Gość gość

Po dawce 1\2 tabletki na odropaczanie drontal, pies zwymiotował w około 2h po podaniu. Powtarzać czy jednak wchłonęło się?

Gość gość
Pół tabletki* błąd wyszedł :D

Gość gość
OdroBaczenie a nie odroPaczanie Nwm, nie mam psa. Ale moze pozbywa roBakow z ukladu pokarmowego w ten sposob, jak czlowiek zje jakies byle co to tez pozniej rzyga. Na chlopski rozum

Gość gość
Na chłopski rozum, może i tak, ale na babski nie pasuje mi takie szybkie wydalanie. Szczenie ma 2 miechy i przebywa w domu z dzieckiem, więc zależy mi na porządnym odrobaczeniu.

Gość gość
Jak podałaś na pusty żołądek to nic dziwnego, że haftnął. Po co psa faszerujesz drontalem, czy nie lepiej podać aniprazol przez 3 dni ciągiem?

Gość gość
Dawka środka na odrobaczenie psa jest określona jego wagą . Ilość tabletek i sposób podania określa weterynarz . Psy są różne ale jeśli to szczeniak to prawdopodobnie chcesz go otruć bo mój 40- to kilogramowy labcio dostał na wizycie CZTERY tabletki .

Tak, zdecydowanie! Chcę otruć i zakopać w ogródku. Drontal przepisał mi wet, 3 dni ciągiem po pół tabletki. Rozumiem jednak, że nikt nie potrafi odpowiedzieć na pytanie.

Gość gość
takie wątpliwości wyjaśni dobra przychodnia weteryjna i weterynarz, który dobierał tabletki dla psa. Ja korzystałam z pomocy http://medi-vet.com.pl/ jesli chodzi o odrobaczanie psa, ale żadnych skutków ubocznych nie było, zresztą wypytałam veta o wszystko.

Gość gość
Zgadzam sie, zdecydowanie powinnas skonsultowac sprawe z weterynarzem. Ze swojej strony mogę polecic ci sprawdzona klinike http://lecznica.pila.pl/ Na pewno otrzymasz tam fachowa porade