Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćautorkaaaaaaaaaaa

uważam , że za każde dziecko powinni doliczać ilośc lat pracy

Polecane posty

Gość gośćautorkaaaaaaaaaaa

do emerytury czy innych świadczeń . Np za każde urodzone i wychowane dziecko 5 lat . Czyli 10 lat składkowych plus dwoje dwoje dzieci razem 20 lat . Przecież dziecko nie jest tylko dla rodzica ale też dla państwa . Urodzenie i wychowanie to wielka odpowiedzialnośc i mnóstwo pracy !!!!!

Gość gość
jestem za!

Gość gość
Komu powinni doliczyć?? Matce czy Ojcu? I kto się powinien dołożyć do tych składek?? Która grupa społeczna ma być okradziona??

Gość gość
kiedyś tak bylo , może nie 10 lat ale chyba 3 . Jak kobieta miała 2 dzieci już 6 lat była bliżej emerytury .

Gość gośćautorkaaaaa
obojetnie czy ojciec czy matka - oni musza to uzgodnic , zależy kto wiec wkładu dał

Gość gość
jestem za! mam 4 dzieci to już bym miała 20 lat pracy a mam 32 lata hehe jak na razie mam z 5 lat

Gość gośćautorkaaaaa
przeciez praca przy dzieciach jest bardzo ciężka ! i nikt nie zapłaci wiec niech chociaz zrekompensuja to w taki sposób

Gość gość
Nie 6lat blizej emerytury a po prostu te 6 lat mialo epyw na kapital poczatkowy jezeli matka brala urlop wychowawczy czytaj miala wieksza emeryture. Nic nie spowoduje ze bedziesz blizej emerytury bo w pl liczy sie cos takoego jak wiek emerytalny a nie ilosc okresow skladkowych. Co najwyzej mozesz miec wieksza emeryture

Gość gość
A jak policzyć wkład w wychowanie dziecka?? Jakie kryterium?? Finansowe czy czasowe? No i pytam z czyjej kieszeni ma to być płacone. Ale Wy jesteście polaczki- leniuszki. Cofnąć was do XIX wieku to mało. Zrzucać odpowiedzialność na państwo bo pracować się nie chce.

Gość gośćautorkaaaaa
gość dziś A jak policzyć wkład w wychowanie dziecka?? Jakie kryterium?? Finansowe czy czasowe? No i pytam z czyjej kieszeni ma to być płacone. Ale Wy jesteście polaczki- leniuszki. Cofnąć was do XIX wieku to mało. Zrzucać odpowiedzialność na państwo bo pracować się nie chce. x chyab czegos nie rozumiesz , Dziecko nie jest tylko dla rodziców ale tez !!! dla panstwa ! Jezeli mamy rozdic wiecej dzieci to niech obniza nam wiek emerytalny i oblicza emerytury z wychowaniem dzieci . Nikt nie pisze o tym ze nie chce pracowac jesli dzieci juz nie wymagaja naszej opiekI .

Gość gość
Ale jaja! Domagać się doliczania do emerytury za wychowanie własnego dziecka!! Jeszcze za karmienie cyckiem zażądajcie kasy.

Gość gośćautorkaaaaa
gość dziś Ale jaja! Domagać się doliczania do emerytury za wychowanie własnego dziecka!! Jeszcze za karmienie cyckiem zażądajcie kasy. xd nie no bede rozdic dzieci które beda pracowac na twoja emryture za friko > heh

Gość gość
nie no . leiej dawać kasę na uczelnie - prywatne !!! - Rydzyka niż swoim obywatelom

Gość gość
gość 14:36 Czyli jednak Matkom mają doliczyć do emerytury. Tatuś może się zaharować, żeby mamusia mogła zrzucić z siebie odpowiedzialność i schować się pod jego skrzydełka. Ile rzeczy można pod macierzyństwo podciągnąć i sie usprawiedliwiać z własnej nieudolności.

Gość gośćlolll66
zmienila sie ustawa i babcie dzisiejsz czy mamy ktore urodzily sie po 1949pobieraja rente lub emeryture na nowyh zasadach udac sie trzeba do zusu po druk ZUS ER WPS-02 DODATEK NALEZY SIE ZA KAZDE DZIECKO..moze grosze ake zawsze cos, zaponieli naglosnic

Gość gośćautorkaaaaa
gość dziś gość 14:36 Czyli jednak Matkom mają doliczyć do emerytury. Tatuś może się zaharować, żeby mamusia mogła zrzucić z siebie odpowiedzialność i schować się pod jego skrzydełka. Ile rzeczy można pod macierzyństwo podciągnąć i sie usprawiedliwiać z własnej nieudolności. x nie rozumiesz a wymyslasz zapracowany tatusiu . Zal

Gość gość nowy
Taaak. I dac order z.ziemniaka za wychowanie;-) nikt nie kaze ci rodzic dzieci, nikt nie zabrania pracowac w chwili kiedy masz dzieci. Malo jest przywilejow dla kobiet? 100% platne zwolnienie, platny roczny urlop macierzynski, teraz wchodzi swiadczenie wychowawcze, ochrona po ppwrocie do pracy przerwy na karmienie. I jeszcze chcialabys zeby za wychowanie dzieci ktos ci obnizyl wiek emerytalny. Pisze to jako matka 2 dzieci - zeby ktos ci cos dal musi komus zabrac. Komu proponujesz?

Gość gość
dopiero by zaczal sie rozplod dziki jak w irlandii

Gość gość
ale przecież tobie nikt nie broni wyjśc za nieśmiałego , bezrobotnego misia i ochraniać go swimi skrzydełkami . a wtedy będizesz żyła w podwójnej odpowiedzialności za dziecko i misia :)

Gość gość
Na moją emeryturę odkładam sama poprzez pracę, inwestycje w nieruchomości i lokaty. Nie jest mi potrzebny cudzy dzieciak żeby zapieprzał na moja starość. Strach wo ogóle puszczać Twoje dzieci do pracy, bo mając taka leniwą matkę z durnymi pomysłami to lepiej niech siedzą w domu.

Gość gośćautorkaaaaa
gość dziś Na moją emeryturę odkładam sama poprzez pracę, inwestycje w nieruchomości i lokaty. Nie jest mi potrzebny cudzy dzieciak żeby zapieprzał na moja starość. Strach wo ogóle puszczać Twoje dzieci do pracy, bo mając taka leniwą matkę z durnymi pomysłami to lepiej niech siedzą w domu. x aha ty pewnie w pracy na kafeterii oszukujesz pracodawce i państwo :P

Gość gość
Tez czekam na propozycje komu zabrać, żeby mamusie mogły pielęgnować swoją nieudolność życiową.

Gość gość
gośc 14:33 a skąd wiesz ze oszukuję i jestem w pracy??

Gość gośćautorkaaaaa
gość dziś gośc 14:33 a skąd wiesz ze oszukuję i jestem w pracy?? x aa od ciebie :P

Gość gość
W takim razie dzieciom tym powinno się zakazać opuszczania kraju. (podobnie jak tym, które dostaną po 500 zł na miesiąc).

Gość gość
che, che chyba nie umiesz czytać ze zrozumieniem

Gość gośćautorkaaaaa
gość dziś W takim razie dzieciom tym powinno się zakazać opuszczania kraju. (podobnie jak tym, które dostaną po 500 zł na miesiąc). x dokładnie i ci wyjechali zakaz powrotu do kraju

Gość gośćautorkaaaaa
gość dziś che, che chyba nie umiesz czytać ze zrozumieniem X dobrze , że " chyba "

Gość golonka spod ogonka
MARNE PROWO... ale dam sie sprowokowac i napisze: a kto wam każe tyle bachorów klepac? nie dosc ze 500+ kosztem innych, nie dosc ze darmowe obiady, tansze bilety i inne zapomogi to jeszcze lata pracy za siedzenie w domu bo jedna z druga mysli C/i/p/ą a nie glowa i jest leniwa krowa rozplodowa!!! oco to to nie! do roboty sie wezcie smierdzace lenie!jak zaczniesz chodzic na 8-10 godzin do pracy potem zajmiesz sie domem i dzieckiem wtedy mozesz powiedziec ze to JEST CIEZKIE ZAJECIE. ot paszteciarstwo coraz wiekszych praw sie domaga!

Gość golonka spod ogonka
gośćautorkaaaaa dziś gość dziś Ale jaja! Domagać się doliczania do emerytury za wychowanie własnego dziecka!! Jeszcze za karmienie cyckiem zażądajcie kasy. xd nie no bede rozdic dzieci które beda pracowac na twoja emryture za friko > heh xxx glupia babo, wbij to sobie do glowki-makówki ze na moja emeryture pracuje sobie sama! twoj****chory niech sobie pracuja na swoja..choc jak podadzą sie na ciebie to beda kolejne pasozyty do wykarmienia, i to "moje" dzieci beda rpacowac na twoje, wiec zamknij sie juz !