Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jestem księżniczka bo zmieniam mieszkanie!

Polecane posty

Gość gość

Tak stwierdziła.. moja ciocia która żyje na kupie w kawalerce z mężem i dwójką dorosłych (ale niezaradrnych) dzieci. Haha ona miała czelność mi tak powiedzieć bo zmieniamy z mężem mieszkanie dwupokojowe na czteropokojowe. Jej słowa 'a co ty z siebie taka księżniczkę robisz? Mało ci dwa pokoje? Salonów się zachciało? Później będziecie płakać bo na długi pieniędzy wam nie starczy' haha normalnie żal nawet nie zapytała o nic tylko z grubej rury.. stać nas staramy się o drugie dziecko wiec chyba normalne że chcemy większy metraż ale nie najlepiej kisic się w jednym pokoju.. zapomniała jak przyszła pieniądze pożyczać bo jej światło odcieli..

Gość gość
My z mężem (nie mamy dzieci) mam y 3 pokoje i ciągle wysłuchuje, ze niepotrzebna mi taka powierzchnia :) Ale też zmieniamy, bo zamierzamy mieć dziecko i ono będzie potrzebowac pokoju i dodatkowego pokoju gościnnego. W sumie będzie 5 pokoi.

Gość gość
A ja mam dom 2-piętrowy. Na parterze pralnia, 2 pomieszczenia gospodarcze/magazyny/graciarnie (niepotrzebne skreślić ;)), garderoba i garaż. Na pierwszym piętrze duży salon i duża kuchnia niewiele mniejsza od salonu, kibelek i mała łazienka. Na drugim piętrze 3 sypialnie, kibelek i większa łazienka z wanną. Mieszkamy tu z mężem i niemowlęciem. Hehe... to ja jestem dopiero księżniczka na pałacach ;)

Gość gość
Ech damesy:)

Gość gość
Następnym razem jak ciocia przyjdzie skamleć o pożyczkę to pokaż jej drzwi...Boże, nie trawię takich ludzi, u mnie miałaby już przes/ra/ne na całej linii, całą rodzinę bym postawiła na nogi po takim tekście :O Gratuluję zdrowego podejścia, autorko. Powodzenia w staraniach o drugiego dzieciaczka. My mieszkamy na 40 metrach i nie ma na razie mowy o rodzeństwie dla córki, te warunki które mamy to maksymalnie wystarczają na jedno dziecko. Oczywiście w opinii niektórych moja córka wyrośnie na zimną egoistkę :P

Sami mamy aktualnie dwa pokoje jedno dziecko i kolejne w drodze i uważamy, ze to stanowczo za małe mieszkanie... jak dzieci podrosna chcemy kupić 4 pokoje albo nie duży domek. Ciocie najwidoczniej zazdrość zzera bo osobiście nie wyobrażam sobie tak dużej rodziny w kawalerce. Sami jesteśmy źli ze nie poczekalismy jeszcze trochę na wynajmie i nie kupiliśmy minimum 3 pokoi no ale mądry Polak po szkodzie

Gość gość
A my mamy jedno dziecko i dom 140mkw... To pewnie królowa jestem :D

Gość gość
moje ciotki nawet nie wiedza gdzie mieszkam także niech gadaja ile wlezie ,i tak nie usłysze,to jest wolnosc

Gość gość
a ja mam dom 110m2, na dole mamy salon, kuchnię, łazienkę i mały pokój, a na górze jest łazienka i trzy pokoje i jestem w pierwszej ciąży, bliźniaczej :) czy pretenduję przynajmniej do miana hrabianki?

Gość gość
Ja w sumie jestem kotarianką (2 pokoje, 1 dziecko drugie w drodze), ale za 3-4 lata będę mogła pretendować do tytułu księżniczki ;-)

Gość gość
Ja to chyba królową jestem. W rok po ślubie zamieszkam w domu 165m2 z ogrodem i niemowlęciem.

Gość gość
Nie osraj sie autorko z tym mieszkaniem

Gość gość
A' le DAMESY:-P bą tą pierdą pełną gębąąąą:-P

Gość gość
09:15 zamknij pysk je'b'a'na suko, pewnie, az c****ana leci z mordy z zazdrosci ty pi'e'r'd'o'l'o'n'a wywloko

Gość gość
2 WARIATKI ZE SOBA GADAJA I NAKRECAJA TEMAT....

Gość gość
A ja siedzę w klitce 30 m z konkubyntem i piątką bachorów,bzykamy sie codziennie za kotarką:-D a bachorki w tym czasie na klatce schodowej czekają:-P

Gość gość
Autorko, skoro się na to mieszkanie zadłużasz, to cóż, może być różnie. Mnie troche dziwi, że ludzie tak łatwo podpisują cyrograf na kilkadziesiąt lat. Ale to nie moja sprawa. Co innego zarobić i kupić, a co innego zadłużyć się.

Gość gość
ocho już sie zaczęły przechwałki która ma większy metraż

Gość gość
Tu autorka. Nie zadluzamy się mamy gotówkę na mieszkanie i ja nie mówię o sobie 'księżniczka' tylko tak zostałam nazwana przez ciocie która po prostu zazdrości. Oczywiście kontaktu juz z nią nie mam więc po pieniążki napewno nie przyjdzie

Gość gość
A to jak się nie zadłużasz, to inny temat, ale wcześniej napisałaś, że ci ciotka to właśnie zarzucała. Coś kręcisz.

Gość gość
Ja nigdzie nie wyczytałam, że ona się zadłuża wnioskuję, ze szanownej cioci chodzi o utrzymaniu tych jakże obszernych dwóch dodatkowych komnat :P bo wiadomo czynsz i ogrzewanie gdy 2 dorosłe osoby pracują i mają jakąś w miare normalną pensję to jest przecież nie do ogarnięcia :P lepiej siedzieć w kawalereczce :P

Gość gość
Tak właśnie.. ciotce chodziło o rachunki ze nie wyrobimy na 4 pokojach i nie starczy dla niej na pożyczki

Gość gość
gość dziś Autorko, skoro się na to mieszkanie zadłużasz, to cóż, może być różnie. Mnie troche dziwi, że ludzie tak łatwo podpisują cyrograf na kilkadziesiąt lat. Ale to nie moja sprawa. Co innego zarobić i kupić, a co innego zadłużyć się. xx nie jestem autorką ale coś ci owiem niekiedy nie sposób uzbierać na to mieszkanie. ja nie byłabym w stanie wynajmować mieszkania za 1500zł tak jak wynajmowałam, żyć i odkładać pieniądze na mieszkanie, bo chyba bym za 100 lat odłożyła. Zarabiamy z mężem łącznie 5500 miesięcznie i dla mnie nie było dziwnym podpisać ten cyrograf uzbieraliśmy na niezbędny wkład i raczej dziwnym byłoby płacenie za coś co moje nie jest w przypadku wynajmu, a teraz przynajmniej ratę kredytu mamy dużo mniejszą niż płaciliśmy za wynajem. Mieliśmy kredyt na 15 lat i zostało nam jeszcze 4 lata. Myślisz, że jak ludzie zbierają na mieszkanie to w tym czasie nie jedzą, nie płacą za wynajem? Pewnie że jakby odkładać te 5500 co miesiąc to byłoby ekstra ale gdzie w tym czasie mielibyśmy mieszkać i co jeść? Nie każdy mieszka i je u rodziców za darmo.

Gość gość
Przebijam stawkę dom 240 m tylko my , 4 psy i ślepy kot. Już nie słucham ,ze żyjemy jak nieludzie:)No proste jesteśmy ufoludkami, w końcu nas ktoś zdemaskował;)

Gość gość
14:06 Reptilianie! ;)

Gość gość
ślepy kot......... pewnie cyborg 0_0

Gość gość
Wchodzę i podwajam Góra Apartament duplex 4 sypialnie i kitchenette Dół salon , kuchnia , pralnia służbówka 2 garaże podziemne Widok na morze 360 sa.m :p Jestem cesarzowa :p

Gość gość
Jeżeli bierzesz na to kredyt to ma ciotka racje , ze tak Ci pwoiedziala. Zyjesz ponad stan a jak nagle stracisz prace ty albo maz, jakas choroba, nieszczęście itd. to będzie placz , ze nie am z czego spalccac.

Gość gość
A ja to a ja tamto.Baby ...

Gość gość
gość dziś pisała już że nie bierze kredytu najpierw poczytaj, a potem wal kazania osruski kazania walą jedna przez drugą :o won za kotarki!