Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nanena

Szantaż emocjonalny, czy to juz?

Polecane posty

Gość Nanena

Próbujemy z byłym partnerem się zejść, ale zaczynam mieć wątpliwości. Rozstali my się, bo miałam wrażenie, że moje życie zniknęło i żyłam jego sprawami zapominając o sobie. Doszły do tego tez inne problemy, takie jak zazdrość, zdrada i kłótnie, ale nie w tym rzecz. Kilka dni temu rozmawialiśmy o spotkaniu, ale nic nie ustaliliśmy. Luźno padły jakieś propozycje. Wczoraj powiedziałam, że wstępnie zaproponowany termin mi nie odpowiada, bo musze się przygotować do spotkania, które mam kolejnego dnia. Zaproponowała druga z proponowanych dat, ale wtedy on powiedział, że jemu nie pasuje, bo wtedy on ma coś innego i znowu to mi proponował, żebym poświęciła swoje sprawy dla niego. Powiedziałam mu, ze moje spotkanie wiąże się z rozwojem mojej kariery, a jego dotyczy treningu, wiec skoro mi zależy na pracy to powinien to zrozumieć, ale uparł się, bo podobno ja ciągle wymyślam mało konkretne wymówki. Czy to juz jest szantaż emocjonalny?

Gość gość
Tak to szantaz. Nie chce zebys sie rozwijala bo wtedy on zacznie tracic nad tobą kontrolę. To taki zawoalowany przekaz byś się nie rozwijała nic nie osiągnęła a on mogł mieć nad Tobą przewagę i nadal być Panem. A swoją drogą nie bądź głupia chcesz wrócić do faceta ktory traktował cie jak nic w przeszlosci i nawet teraz szczegolnie nie kryje się z tym że dalej tak jest i bedzie? Przejrzyj na oczy on cie nie szanuje on Tobą manipuluje.