Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mleko mamy rzadzi facebook

Polecane posty

Gość gość

Ludzie jak czytam historie o 5 letnim dziecku ssacym cyca albo o matce co jednym cycem karmi noworodka drugim 3 letnie dziecko to włosy mi dęba stają na głowie. A najlepsze matki co leżą odlogiem w nocy i czekają aż tatuś wstanie i im dziecko do cycka przyniesie!! Nie no naprawdę matki Polki są aż tak głupie i leniwe?? Przecież to jest chore, a potem czytam że dziecko półtora roczne nie chce i nie umie jeść łyżeczka bo tepa mamusia uważa że rozszerzenie diety po 6 miesiącu to wymysł firm które produkują słoiczki i kaszki. Normalnie patologia ;/

Gość gość
A jakie są z siebie dumne i sobie poklaskuja że karmią po 5 lat jedno dziecko. Potem mężowie się wstydzą bo żonie połowę zębów wypadła i jest szczerbata. I nie mówię tego bo karmię mm karmię piersią Ale są jakieś granice, karmię do roku a potem stop.

Gość gość
a po co te stereotypy? widziałaś kiedykolwiek matkę karmiąca np 3 latka? Masz swoją opinie i tyle, ale moze troche tolerancji do opinii innych. Ja karmię raz dziennie 3 latke i jestem w ciązy i pewnie bede karmic obie chyba ze sie starsza odstawi do tego czasu. I wcale nie mam problemu z uzebieniem, mezowi nie kaze przynosic dziecka do cycka. Corka normalnie mając półtora roku obsługiwała sztucce i kubek. Więc w czym widzisz problem? Może w sobie że Ci nie pasuje coś co Ciebie w ogóle nie dotyczy? Idź znajdz sobie życie.

Gość gość
Karmisz 3 łatkę cyckiem i jesteś w ciąży? Puknij się w głowę

Gość gość
A czemu mam się puknąć w głowę? Bo ty tak twierdzisz? :D

Gość gość
Nie boisz się ze poronisz ?

Gość gość
A jak będzie mieć 6 lat i pójdzie do szkoły i nadal będzie chciała cyca to co zrobisz ?

Gość gość
Takie matki lubią "czuć się potrzebne" każdy lekarz przystaje przy tym aby dziecko karmić piersią do 6-12 mieś. Później jest to wymysł matki !!!!!! Dziecko się przyzwyczaja i tak może nawet do 7 roku życia albo i dłużej...a to jest chore żeby dziecko wracało z przedszkola i wyciągało cyca matce! Nikt nie zabrania ci kp tylko zastanów się po co to robisz ??? Dla dziecka...? Opóźniasz je w rozwoju dla jego dobra??

Gość gość
a czemu mam poronić? Zresztą nie mam już co poronić tak naprawdę, bo jestem w 30 tygodniu ciąży. Ciąża nie oznacza od razu że trzeba przestać karmić piersią. Jedynie gdy ciąża jest zagrożona i jest np zakaz seksu. A córka je zazwyczaj raz dziennie, wątpie aby za 3 lata chciała w ogóle, bo widzę jaka jest tendecja spadkowa jej ssania. Po za tym dzieci często się odstawiają same gdy przychodzi mlodsze rodzeństwo.

Gość gość
Ta strona to prawie jak sekta wyścig szczurów, im dłużej karmisz tym bardziej cool jesteś

Gość gość
karmisz w tej chwili 3 osoby i wykanczasz siebie

Gość gość
A co na to twój pediatra , albo ginekolog prowadzący ciąże?

Gość gość
po pierwsze jak wraca z przedszkola to nie wyciąga mi cyca. Co to w ogóle za wymysł? po drugie, większość lekarzy nie ma zielonego pojęcia o żywieniu dziecka a co dopiero o karmieniu go piersią. po trzecie, nie ma żadnego badania naukowego i dowodu, że karmienie piersią ma jakikolwiek negatywny wpływ na dziecko. po czwarte, WHO i inne tego typu działalności rekomendują karmienie piersią do 2 lat i dłużej. po piąte, czeu twierdzisz że opóźniam ją w rozwoju? Bo tak, po karmie piersią to na pewno jest niedorozwinięta. I zanim zaczniesz jakąkolwiek dyskusję to może najpierw doucz się cos w danym temacie, a nie piszesz to co Ci slina na palec przyniesie.

Gość gość
9:32 jestes obrzydliwa.To niesmaczne i wzbudza serio okropne skojarzenia.Czy wy nie czujecie obrzydzenia do siebie ze dajecie ssac i mietosic piersi tak duzemu dziecku?:( Jak takie zboczenie zaakceptowac no jak Jak sobie wyobrazilam kobiete i z jednej piersi ciagnie noworodek a przy drugiej...dziecko lat 3..Po prostu masz zryty beret kobieto. Nie czestuj tym widokiem innych uwierz ze dla kazdej normalnej osoby twoje postepowanie jest ohydne. Rozumiem kp do roku max,chodz polroczne dziecko to juz wystarczajacy szkrab do odstawoenia.Jak czytam o dwulatkach a ty dowalilas o trzylatce to normalnie rzygac sie chce no coments

Gość gość
jestem za dorosła aby chodzić do pediatry ;) moich dwóch ginekologów, nie widzi przeciwskazań abym dalej karmiła. Owszem bardzo rzadko spotykają matki długo karmiące, ale żaden gin nie powiedział że musze odstawić. Nawet moja położna złego słowa nie powiedziała. Bo prawda jest taka, że karmienie piersią nie jest zargrożeniem dla ciąży. I tylko niedouczeni lekarze tego nie wiedzą.

Gość gość
9:51 pominę Twoją nic nie znaczącą opinie. Ale jak chcesz pisać coś po angielsku to najpierw się go naucz ;)

Gość gość
dziecko może sie urodzić z małą wagą urodzeniową, albo z jakimiś niedoborami, bo starsze dziecko zabiera mu pokarm, witaminy

Gość gość
No widzisz, lekarze nie zakazują kp nawet do 3 roku życia...tylko po co ty to robisz??? Ani to dla zdrowia dziecka,ani nie służy jakoś szczególnie rozwojowi??dziecko przyzwyczajone do piersi ssie ci sutki i co to jej daje?na je się?? Więc odpowiedz po prostu zgodnie sama ze sob po co???

Gość gość
autorko, w pl to juz w ogole matki sa zawsze ekspertkami od zywienia dzieci, i te ktore karmia piersia 3-4 latki i te ktore od pierwszego dnia zycia podaja mm. dla wiekszosci matek pediatra to idiota, bo one wiedza lepiej. kazda ma swoj "jedyny najlepszy" patent na dziecko, a wszystkie inne metody zywienia to albo wyraz glupoty, albo spisek (koncernow spozywczych, lobby laktacyjnego, itp.) a wystarczy zajac sie swoim nosem i swoja rodzina i dac innym swiety spokoj.

Gość gość
ale co facebook ma z tym wspólnego? twoje znajome tak robią i to zamieszczają? czy o co chodzi?

Gość gość
Ja tam uważam, że im dłużej się karmi tym lepiej. Poczytajcie trochę o karmieniu piersią, a nie zachowujcie się jak kompletne ignorantki.

Gość gość
Czym dłużej tym lepiej..ok. ale prosto z piersi??? !!! 3 latka serio? Moja 19 m. Córka jak widzi panią karmiącą dziecko mówi "dzidziuś je i się śmieje" dziecko to tak małe rozumie że dzidziuś pije mleczko z cyca a pani nie...masakra.Takie kobiety karmią 3 latków dla własnej potrzeby bliskości i utrzymania figury i żeby zachować pełne piersi ale nigdy do tego się publicznie nie przyznają robią to dla "dobra dziecka" no właściwie dziecka nie dzidziusia...zamiast rozwijać prawidłowe zachowania zacofają dzieci do poziomu niemowlaka!!! I wmawiają że to normalka

Gość gość
A co was tak interesuje rozwój obcych dzieci? I nie rozumiem- pod nos wam ktoś tego cycka podstawia, wasze dzieci karmi? A mnie obrzydza, że ktoś daje dziecku parówki i co- mam o tym tematy zakładać i pochylać się nad losem tych biednych dzieci? Dobra rada- zajmijcie się swoim życiem i rozwojem własnych dzieci, bo jeszcze wam coś umknie;-)

Gość gość
ja poroniłam przy karmieniu piersią 7 miesięcznego dziecka, chcielismy rok po roku więc nie pytaj,,czemu masz poronic'"-poczytaj o stężeniu hormonów odpowiedzialnych za laktacje

Gość gość
mleko spoko chcecie dawajcie nawet do 18stki, ale na Boga ! odciągnijcie laktatorem, a nie z piersi-te wasze przedszkolaki mają zęby, mówią, sa komunikatywne i tak uwstecznianie dziecka polega na tym, że traktuje się przedszkolaka jak noworodka-równie dobrze możesz dac mu pieluchy, robić papki i karmić z łyżeczki chcesz podawaj sobie swój drogocenny pokarm-ale jak na etap rozwojowy dla przedszkolaka przystało....bo to jest uwstecznianie:/

Gość gość
W glowie mi sie nie miesci jak jestescie zacofane i jeszczd powielacie mity i stereotypy! :) biedne, ubogie kafeterianki. Dobrze ze sa matki ktore jeszcze chca i im pasuje zycie w zgodzie z natura. Szkoda tylko ze musza swoje zdanie na ten temat ukrywać. Zeby nie spotkac sie z hejtem. To swiadczy tylko o was. Mzoecie sie produkowac ile chcecie. Ale faktow nie zmienicie. Nie podważycie praw natury, nie bedzie madrzejsze od niej nigdy. A wpasc na genialny pomysl ze matka karmiaca w ciazy szkodzi sobie i nienarodzonemu dziecku? Wow moze nobla kiedys za to dostaniesz? Tylko usiasc i plakac.

Gość gość
W żadnej naturze matka nie karmi tyle swojego młodego -geniuszu ...ale róbcie co chcecie i krzywcie dzieciom mózgi i molestujcie swoje 3 letnie dzieci nawet!jak można dla własnej potrzeby dziecku ryć psychikę....

Gość gość
A ja karmię już bardzo długo i dziecko nie daje się odstawić. Masakra. Nie polecam. Lepiej odstawić wtedy, kiedy można zastąpić butelką z mm. U nas już się tak nie da.

Gość gość
moja 18 m corka jest na kp i zadziwie was, potrafi sama jesc lyzeczka i pic z kubka:)

Gość gość
A moja robi prawko i doktorat