Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wymioty biegunka 10 miesieczne dziecko

Polecane posty

Gość gość

Witam co podac dziecku na wymioty buegunke? Bylam w szpitalu nic nie poradzili wypisali nas do domu :/ jestem bezradna

Gość gość
Moja mając 6 miesięcy złapała rotawirusa (wróciliśmy z 3 dniowego pobyty w szpitalu ) Podawałam smektę , nie chciała przez butelkę to po troszku co chwila łyżeczką (saszetka na 25 ml wody przegotowanej chłodnej)

Gość gość
Nic wam nie zalecili? Nie wierze.. Podaje sie flore, smecte lub orsalit czy jakiekolwiek elektrolity i duuuzo picia, tzn male ilosci ale co chwilke.

Gość gość
wypisali niemowlę z wymiotami ze szpitala baju baju baju :D

Gość gość
No nic a nic nie zalecil dal syrop clemastinum gdzie on nawet na wymioty nie jest a do tego od 6 lat dopiero!! Brak slow! A on biedny sie meczy

Gość gość
weź idz z tymi bajkami do sąsiadki :D tylko znajdz taką upośledzoną

Gość gość
To ze u ciebie kretynko noemalne szpitale sa to nie znaczy ze u mnie i jak mowie ze tak bylo to bylo nie wypowiadqj sie!!

Gość gość
Oj przesadzilas autorko, lek na alergię na objawy pokarmowe. W jakim Ty szpitalu byłaś z tym dzieckiem? Psychiatrycznym?

Gość gość
Pozatym w szpitalu bylam z wymiotami teraz doszla biegunla jak wrocilam!

Gość gość
Nawadniaj koniecznie,do minerału wsyp orsalit,smecta,dieta na kleiku ryzowym,mleko potęguje mdłości. Gorączkę ma? To ibufen podaj,możesz gorzka herbatka albo miete zaparzyc lekko oslodzic

Gość gość
Klac na boczku,bo może się zakrztusic buedactwo :o bądź i glaskaj dziecko bardzo potrzebuje bliskości w chorobie.

Gość gość
Taki niestety mam szpital obok sqojej miejscowoaci kazdy na niego narzeka! I na prawde mnie wypisali i nie przesadzilam bo ja pisze prawde a jakies babsko mnie obraza ze wymyslam! Na naszym terenie taka wlasnie pomoc! Dziekuje za komentarze pomocne smecte mam podalam ttoszke zwymiotowal teraz spi.

Gość gość
Probiotyk tez koniecznie podawaj odstaw mleko i kaszki ewentualnie kleik ryżowy. I podawaj pić często ale małe porcje najlepiej woda lub gorzka herbata tylko nie soki i elektrolity do picia

Gość gość
ja podawalam dierol na biegunke. W skladzie ma elektrolity. Dziecko wymiotowalo,goraczkowalo i do tego ta cholerna biegunka. Co 2 minuty lecialo. Tulic,glaskac,nawadniac. Ktos tu dobrze pisal,dziecko w chorobie potzrebuje bliskosci. Polecam kupic masc do pupy,bo moze sie odparzyc,a wtedy przy kazdej kupie bedzie dziecko wylo z bolu.