Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy to ężczyzna jest winny choroby downa dziecka czy kobieta?

Polecane posty

Gość gość

czy to z mężczyzny plemnikami jest coś nie tak ,czy wina leży po stronie kobiety?

Gość gość
*mężczyzna

Gość gość
Wina w większości należy do mężczyzny,

Gość gość
czyli jeśli mężczyzna ma dziecko z z.downa to istnieje prawdopodobieństwo ,że z inną kobietą też spłodzi chore dziecko?

Gość gość
dwa genotypy łączą się czyli łańcuszek kobiety i łańcuszek mężczyzny tak jak jest ekspres do zapinania, zapinasz i dwie linie zaklamrają się i są połączone przy downie jest za dużo chromosomu i powstaje człowiek down, ale od kogo to zależy nie wiem

Gość gość
I ja też nie wiem ale wiem jedno.Takie dziecko,można urodzić,w KAŻDYM wieku.Chociaż ryzyko rzecz jasna,wzrasta po 35 roku życia.

Gość prawictwo pospolite 152
kobieta jest winna dlaczego ? Bo kobiety maja w sobie komórki jajowe od urodzenia a męzczyzni produkują plemniki nieustannie co to oznacza ? Ze jak facet 40 letni zostaje ojcem - to zarodek powstaje z plemnika który był wyprodukowany kilka dni wczesniej. a komórka jajowa kobiety 40 letniej ma 40 lat dlatego jest narazona na znacznie wieksze mutacje genetyczne niz plemnik A to oznacza ze dla kobiety rodzenie dzieci po 35 roku zycia moze byc grozne jak facet ma 40 lat to ryzyko ze dziecko urodzi sie z downem jest małe . Dlatego ze jego plemniki sa cały czas produkowane .. Sa młode

-jezeli na przyklad kobieta ma 20 lat i facet 20 lat zostaną rodzicami to szansa ze dziecko bedzie miec downa jest mniejsza niż 1 % -jesli facet ma 45 lat , a kobieta 20 lat to , dziecko ma 7 % szans na zespol downa jesli kobieta ma 45 lat , a jej mąż 20 lat - to mamy 30 % na zespol downa a jesli oboje rodzice maja 45 lat to mamy 50 % szans na zepol downa tak to mniej wiecej wygląda

kobiety nie produkuja komórek jajowych . .Rodza sie z kilkoma tysiącami komórek jajowych a w czasie zycia uwalniają je stopniowo

juz w chwili urodzenia kobiety mają w jajnikach komórki jajowe * 40 tys w kazdym jajniku http://npr.blogerki.pl/2012/04/20/czy-liczba-komorek-jajowych-jes_cgjhj.html chłopcy rodzą sie z pustymi jądrami dopiero jak osiagna kilkanascie lat to rusza produkcja plemników wiec nawet taki dziadek 70 letni moze miec plemniki , które zostały wyprodkukowane dzien wczesniej,, Nie maja wiecej niz tydzień ale nawet jesli jego plemniki sa mlode to i tak sa narazone na mutacje genetyczne .. Bo w wieku 70 lat plemniki nie maja takiej jakosci co w wiekui 20 lat

Gość JUNKIE DEVIANT PSYCHOPATH 666
A ja jestem alkoholikiem i narkomanem!

Gość gość
jakość plemników też zależy od zdrowia i wieku pokazywali na discovery jak wyglądają plemniki młodego - ruszają się szybko, są kształtne i mkną do przodu a u starego faceta , chorego, alkoholika na przykład plemniki są mało *****iwe , dużo jest niekształtnych takich kalekich pokrzywionych które nie mkną do przodu tylko kołują się wokół siebie, jakieś rozdwojone ogonki, łebki krzywe więc bzdura że facet ma cały czas młode plemniki - jakieś swoje teorie sobie w mózgu tworzysz debilu