Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy mozna 3 latke wyrzucic z przedszkola bo nie potrafi zawolac Pani

Polecane posty

Gość gość

Ze chce siku

Gość gośćdidi
A czemu nie woła?

Gość gość
Nie wiem czemu jest straszny uparciuch i sika w majty caly czas

Wyrzucić nie. Ale ewentualnie mogą delikatnie zasugerować, ze córka nie komunikuje potrzeb. Zważywszy na to, iż wszyscy jesteśmy różnymi ludźmi panie powinny wziąć to pod uwagę i same pytać córki czy chcę siku skoro wiedzą iż mała ma z tym problem. Pracują w takim miejscu, że kto jak kto ale one powinny wiedzieć ze ile dzieci tyle różnych charakterów i przypadków. Porozmawiaj z paniami co może być tego powodem moze córka sie wstydzi, albo panie jej nie slysza. Może córka jest nie śmiała. A w domu jaj to wygląda? Wolą czy sama idzie i robi

Gość gość
Nie wola smieje sie ze zrobila w majtki a ja ja po 10 razy dziennie przebieram do przedszkola ma. isc od wrzesnia ale boje sie czy sie cos zmieni i nagle zacznie wolac

Gość gość
3 latka nie wola, ze chce siku? A gdzie ty autorko bylas jak byl czas zeby ja tego nauczyc?

Gość gość
A ty gdzie)powinnas byc teraz?heheh

Gość gośćdidi
Moze sie cos zmieni do września. Moja bratowa dla przykładu darla się na syna jak sie zmoczył...i cóż z biegiem czasu przestał to robić. Tyle w tym temacie. Pokazuje Ci, ze moze zrobi siku w majtki i to robi. Moze jakos pedagog na forum pomoże.

Gość gość
19:56 Ja? Teraz odpoczywam po calym dniu pracy. Ale w miedzyczasie zdąrzyłam nauczyc dzieci, ze siku robi sie do nocnika lub sedesu, a nie w gacie.

Gość gość
A po co ja przebierasz od razu? Niech pochodzi chwile mokra. I niech nikt z nia sie nie smieje z tego. Skoro sie śmieje tzn. ze ktos mogl ja nauczyc, ze to zabawne

Gość gość
Ale nie "zdąrzyłaś" nauczyć się ortografii.

Gość gość
Ja nie nauczylam sie ortografii a twoje dziecko jest obszczancem 3 letnim, bo matke bawi to, ze dzieciak zleje sie w gacie.

Gość gość
To znaczy że po prostu nie potrafi korzystać z toalety? U nas w statucie był zapis że przyjmowane są dzieci samodzielne, które potrafią korzystać z toalety, myć zęby, jeść i ubrać się. Rodzicom którzy mimo braku takich umiejętności wysyłali dzieci do przedszkola, na zebraniu wytknięto zatajenie informacji. Weź się porządnie za małą. Nie, nie wyrzucali dzieci, po prostu przebierali raz, drugi a potem telefonowali do rodziców z prośbą o natychmiastowe zabranie zasikanego dziecka które nie ma już suchych spodni i bielizny.

Gość anka franka
U nas w przedszkolu nigdy nie robili problemu jak dziecko zrobilo siku czy kupe. Dokladnie 3 dzieci na poczatku mialy snoczka do spania w dzien. Te ktore nie chciały jesc same mogly liczyc na pomoc pan . Przedszkole panstwowe , panie mlode , bardzo mile , spokojne, cierpliwe Czesto tez przytulaja dzieci dzieki czemu zadne dziecko nie idzie z placzem do przedszkola:)

Gość gość
Naleje w majtki i się śmieje, i tak raz po raz? Kobieto, przecież ty opisujesz dziecko upośledzone. Wypadek, to się może trzylatkowi zdarzyć ale regularne moczenie się, bez prób opanowania, brak kontaktu w opiekunem, to szczególna sytuacja. Takie dzieci można umieścić ale w przedszkolach specjalnych.

Gość gość
Ja nie jestem za przemocą, ale musisz kazać jej chodzić w mokrym przyodziewku i opierd. .. To sikanie to pokłosie korzystania z pampersów. W tetrze jednak było bardziej mokro jak sie kto zlał. No a inna sprawa, ze dziecko trzeba sądząc na nocniku. Ja mojego syna sadzam od 7 miesica w pieluszce, dla zabawy, ale zeby wiedział że tak trzeba. Hak wie zrobi cieplej to pampers out/nocnik on.

Gość gość
To chyba ty autorko miałaś nauczyć dziecko załatwiania się do nocnika , toalety a nie panie z przedszkolu...? Nie powinnaś jej tam posylac skoro nie komunikuje swoich potrzeb. Swoją drogą to trochę dziwne, 3lata i nie robi do toalety? Rozumiem , że dziecko czasem nie zdąży czy zabawi się i zapomni, może nawet nie wie kogo ma zawołać w tym przedszkolu ale tak...?

Gość tamara93
No nieźle..Trzylatek nie umie się załatwiać? Mam nadzieję że już nie karmisz piersią :O. A tak na serio to w przedszkolu mojej córki (http://www.dolina-krecika.edu.pl/) też się zdarzyło takie dziecko i co ma przedszkolanka zrobić jak ma do upilnowania reszte dzieci? Wynajmij opiekunke na miesiąc i niech nauczy za ciebie a dopiero potem do przedszkola..

Gość gośćwiewiora
Skoro zostawiam dziecko w placówce a obowiązkiem pan jest załatwianie potrzeb