Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy wasze kilkulatki spia same w swoich pokojach prosze o szczera odp tak lub ni

Polecane posty

Gość gość

Dziekuje. Moje nie.

Gość gość
Tak i nie. Usypia u siebie ale jesli w nocy sie budzi to przychodzi do nas.

Gość gość
Teoretycznie-tak,ma swoj pokój i swoje łóżko-teoretycznie przychodzi do nas co noc a odprowadzanie jej w środku nocy kończy sie rykiem i nieprzespana nocą . Ma 2,5 roku

Gość Jedynaczka4
Mam dwoje dzieci i każde ma swój pokój i swoje spanie.

Gość gość
Moje dzieci spia w swoich pokojach od skonczenia dwoch lat sporadycznie przyjdą w nocy jezeli cos boli lub sa chore do naszej sypialni ale z nami nie spia :)

Gość gość
Zasypia zawsze w swoim pokoju, ale w nocy przychodzi do nas.

Gość gość
Moja czterolatka tak.

Gość gość
Tak, spia w swoich pokojach praktycznie od urodzenia. Nie przychodza w nocy.

Gość gość
mój 5 latek spi sam

Gość gość
Spia w swoim pokoju i juz nie przychodza do nas. Chyba,ze sa chore. 6 i 4 lata.

Gość gość
W sumie to nie, co noc przychodzi do nas do łóżka, ma 3 lata

Gość gość
moja ma dwa lata i dwa miesiace i nawet w swoim łóżku niechce spac zasypia ale co gorsza co noc placze i to ja musze wstac i ją wciagnac na nasze łóżko bo sama nie przejdzie.łóżko ma w naszej sypialni nie wiem jak ja nauczyc przesypiac cala noc w swoim łóżeczku nie mowiac juz o swoim pokoju.....

Gość gość
Synek jak skończył siedem miesięcy to zaczął sam spać w pokoju. Polecam. Zarówno on jak i my lepiej śpimy:-)

Gość gość
Mój ma 2 lata i 2 miesiące i śpi w swoim łóżku, w swoim pokoju. Tam zaczął spać jak miał 4 miesiące i tak już zostało. Na szczęście nie ma problemów, śpi ladnie i nie wędruje nocami :-) a jak coś mu przeszkadza w nocy to i tak nie przychodzi tylko my musimy iść, poprawić, przykryć i śpi dalej :-)

Gość gość
tak-syn 8 miesiecy-od poczatku nie bralismy go do siebie, mimo karmienia piersia

Gość gość
Tak. 7 lat. Spi u siebie od 5 roku

Gość gość
tak śpią w swoim pokoju, córkę "wynieśliśmy" do oddzielnego pokoju jak miała 3 miesiące, syna jak miał niecały rok i od tamtego momentu śpią same przychodzą w nocy jak są chore najwyżej z obserwacji znajomych widzę że im dziecko starsze tym większy cyrk i histeria jak rodzic próbuję oduczyć dziecka zasypiania z rodzicem bądź z nim spania w klasie moich dzieci są dzieci które nie zasną bez rodziców :-o a teraz okres wycieczek i biwaków się zaczął i histeria matek bo mój 8 , 9 latek nie zaśnie bez mamusi, uważam że 2latek już powinien zasypiać sam w swoim łóżku nie wiem czy to jest norma ale daje się zauwazyć że dzieci które zasypiają z rodzicami są bardziej nieśmiałe tak przynajmniej wynika z moich obserwacji

Gość gośćja
Moje dwie córki śpią w jednym pokoju. Na piętrowym łóżku. 6latka i 4latka. 4latka od zawsze śpi cała noc i nie pamiętam kiedy w nocy by wstała lub co gorsza do nas przychodziła. Natomiast starsza to kosmitka. Jak prześpi 3noce w tyg bez przychodzenia do nas lub wołania nas to święto po prostu. Niestety notorycznie budzi się po północy lub o 3w nocy i wolą mnie lub męża. Ze niby się boi. Nie wiemy jednak czego. Ale czasem już padam na twarz ze zmęczenia.

Gość gość
Moje dziecko od kiedy skonczylo 9 miesiecy spi samo w pokoju

Gość gość
Zasypia u siebie a w nocy zazwyczaj przychodzi do nas. Ma prawie 3 lata.

Gość gość
Mój ma tydzień i tez spi sam

Nie ciesz sie za wcześnie :D każdedziecko będzie spało samo jak mu nie dasz wyboru...tylko nie wiadomo jak długo Tobie będzie się chciało wędrować po nocy między pokojami :)

Gość gość
Moje spaly od 6 miesiąca same ale starszy syn 6lat od jakiegoś roku w nocy przychodzi do nas nie boi się ale chcę spać z mamusia jak to mówi ... a najlepsze ze nie jest jakiś mamisynek. Ostatnio mowie mu ze jak nie przyjdzie to kupię mu lizaka chipsy i wtedy nie przychodzi ale na dłuższą metę tak nie może byc

Gość gość
Mój syn ma 3,5 roku. Śpi we własnym łóżku od urodzenia. Wzięłam go do siebie raz jak wymiotowal. Bałam się, ze się zadlawi a ja nie będę słyszeć. Miał rok wtedy.

Gość gość
Spią w jednym pokoju - córka i syn, bo córka nie chce zasypiac sama w jednym i nad ranem przychodzi do mnie.

Gość gość
Tak, pięciolatek, od dwóch lat we własnym pokoju, wcześniej w swoim łóżku od urodzenia ale w nocy przychodził do nas często. Odkąd ma swój pokój, do naszej sypialni przychodzi tylko rano się poprzytulać.

Gość gość
nasz od urodzenia spał w swoim łóżeczku. teraz ma 6 lat i jest problem. rok temu się przeprowadziliśmy do nowego domu i nie dość ze nie chce spać w swoim pokoju to na dodatek pakuje nam się do łóżka... :(

Gość gość
Syn spal sam w swoim pokoju od 2 roku zycia nie bylo wędrówek . Za to mlodsza corka do 5 roku zycia przychodzila do nas jak sie obudzila w nocy .teraz juz spokój

Gość gość
moja 3 lata -spi osobno w swoim pokoju od urodzenia