Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ile przytylyscie w pierwszej ciazy

Polecane posty

Gość gość

Tak jak w temacie ile dziewczyny przytylyscie w pierwszej ciąży i czy z waszej winy czy przez wodę w organizmie ??? Długo wam po ciąży zajęło zagubienie tego ? . Pozdrawiam

Gość gość
25 kg Zatrucie ciazowe i bylam spuchnieta. Po 4 miesiacach wazylam 27 kg mniej. Druga ciaza 22kg Miesiac po porodzie waze tylko 9 kg mniej. Nie mialam zatrucia ciazowego niezbyt spuchlam.

Gość gość
A bo tak trochę myślę jestem w pierwszej ciąży w 33-34 tygodniu jeszcze do końca ciąży trochę czasu a ja przytylam już 17 kg wydaje mi się bardzo dużo ale przestałam też palić papierosy plus ciaza - chociaż moja wina podjadam słodycze . Nie jestem opuchnięta ani nic ... Okropne rozstępy

Gość gość
12 kilo w pierwszej 15 kilo w drugiej ciąży

Gość gość
Równe 20 kg przytyłam ale to przyznaje dużo jadłam slodyczy. Minał rok a ja schudlam dopiero 8 kg masakra.

Gość gość
A na którym etapie tylyscie najszybciej i najwięcej? Ja 29 tc i 6 kg na plusie. Niby spoko ale boję się że najgorsze przede mną i w ostatnim trymestrze dojdzie mi 10 kg albo i więcej. Jak u was wyglądały ostatnie miesiące?

Gość gość
Pierwsza ciąża około 20 kg, jadłam normalnie, rozstępów brak.Zrzuciłam wszystko w około pół roku, spacery z wózkiem swoje robia.Aktualnie druga ciaza 34 tydz i 12 kg na plusie.Nie przejmuje się bo wiem, że też szybko zrzuce

Gość gość
14kg i bardzo szybko wrocilam do wagi sprzed ciąży bez jakichkolwiek starań. Jestem szczupła osoba

Gość gość
6 kg

Gość gość
W obu ciazach około 12 kg.

Gość gość
Z 42kg do 62kg m-c po porodzie 45kg

Gość gość
Pół roku temu urodziłam moje pierwsze dziecko przez cc. W ciąży przytyłam 9 kg. Wychodząc ze szpitala ważyłam już tyle samo co zachodząc w ciąże:) a synek ważył prawie 4 kg. Odżywiałam się zdrowo i uprawiałam umiarkowany wysiłek fizyczny. Brzuch wrócił do formy po jakiś 3 miesiącach od porodu (ćwiczenia miałam ustalone przez fizjoterapeutkę i wykonywałam je w domu jakieś pół godziny dziennie).

Gość gość
W piwerszej ciazy przytyłam 25 kg;) Dwa miesiące po porodzie wróciłam do wagi sprzed ciaży. Waga wyjsciowa 53 kg, waga w dniu porodu: 78kg. Po wyjściu ze szpitala miałam -16 kg mniej.

Gość gość
13 kg. Jadlam slodycz raz na dzien rano do kawy. Po trzech dniach mialam juz 5 kg mniej. A po miesiacu na minusie 5 kg. Ale teraz 15 miesiecy po porodzie waze tyle co przed ciaza

Gość Mama jedynaka
25 kg, spuchnieta byłam jak balon. Moze nie uwierzycie ale wszystko zrzucilam w 4 msc.

Gość gość
22kg, bardzo spuchłam, jadłam jak przed ciążą, ale nieco mniej miałam ruchu. Większość spadła dość szybko. Jakieś 3-4 miesiące po cc zostało mi na plusie ok. 4kg i od tego czasu waga stoi w miejscu już od 3 miesięcy. Fakt, że ruchu mam tyle, co przy maluchu i niestety apetyt ogromny. Jakbym jadła tyle, ile mi się chce, to pewnie bym tyła zamiast stać w miejscu. Karmię piersią, od 4,5 miesiąca życia maluszek dostaje też stałe pokarmy, więc karmię go nieco mniej. Chyba czas na jakiś fitness :)

Gość gość
12 kg

Gość gość
W pierwszej ciąży 30 kg teraz 18 tydzien i 2na plusie

Gość gość
Przytylam 9kg bylam aktywna cale 8miesiecy wiecoze dlatego tak malo. Zgubilam to w 2tyg po porodzie, obecnie mija 6tydzien i dalej chudne, od wagi wyjsciowej jestem 4kg na minusie, tylko ten brzuch mnie dobija:(

Gość gość
14kg

Gość gość
rodziłam 2 dzieci rok po roku. po ciazzach zostało mi 20kg :( zrzucilam to dopiero po prawie 5 latach . ale ja mam sklonnosc do tycia wiec ciężko było. Aha! kiedy bylam w ciąży nie jadlam słodyczy bo lekarz zabronil.

Gość gość
8,5kg jadlam 5 posilkow dziennie, duzo owocow i warzyw do tego codziennie cos malego slodkiego.Dziecko po porodzie wazylo 4kg i w sumie nie musialam nic zrzucac, waze 2,5kg wiecej niz przed ciaza(55kg przy 171cm).

Aah jestem już rok po porodzie,parę tygodni te!u zaczełam na serio ćwiczyć i jeść zdrowo. Wszelkie diety nie maja sensu na dłuższa metę, jedynie wykoncza organizm. Jedyną droga to 5posilkow dziennie, nie jeść słodyczy, PID dużo wodyni zielonej herbaty. Podczas ciąży na pewno trochę wody zatrzymuje się w organizmie i jest się spuchnieta

Gość gość
23 kg rodziłam 15 sierpnia, w czerwcu następnego roku było 40 kg mniej.

Gość gość
Ja w pierwszej 14kg przy czym wtedy moja waga byla w górnych granicach normy. Po porodzie spadlo 8-9 po czym strasznie przytyłam. W sumie bylam 20 kg na plusie. Drugą ciążę zaczynałam z dużą nadwagą. Prawie 79 kg. Przy wzroście 160. Do20 tygodnia schudłam 5 kg, teraz jestem w 34 tygodniu i ważę 78kg.

Gość gość
Ja przytyłam około 30 ale od razu po porodzie zeszło mi 10…. Ale po miałam straszny brzuch nie mogłam na siebie patrzeć …. Moja znajoma dordziła mi ze musze zacząc chociaż chodzić na basen i się czymś smarować i kupiłam mi w prezencie ten kremik http://www.infoplus24.pl/intensywnie-dzialajacy-krem-na-rozstepy-i-blizny/ . Powiem wamże jestem z niego zadowolona.

Gość gość
Ja przytyłam około 30 ale od razu po porodzie zeszło mi 10…. Ale po miałam straszny brzuch nie mogłam na siebie patrzeć …. Moja znajoma dordziła mi ze musze zacząc chociaż chodzić na basen i się czymś smarować i kupiłam mi w prezencie ten kremik http://www.infoplus24.pl/intensywnie-dzialajacy-krem-na-rozstepy-i-blizny/ . Powiem wamże jestem z niego zadowolona.

Gość gość
W 1szej ciązy przytyłam 11kg. Rok po porodzei byłam już na minusie, chuda jak szczapa. W 2giej ciąży przytyłam już 20kg. Schodziło wolniej i musiałam wspomóc się dieta i ćwiczeniami. Nie obżerałam się, jadłam normalnie, bez szaleństw. Tyle że w 1szej ciązy miałam więcej ruchu, bo sama ćwiczylam i chodziłam na długie spacery z psem (w drugiej ciązy się już nie dało, bo niezbyt się czułam, i już miałam dziecko roczne) :)