Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy można podawać Pulmicort z Pulneo

Polecane posty

Gość gość

Czy można jednoczesnie podawać te 2 leki? Dziecko ma infekcje lekarka przepisała wziewy z Pulmicort 100, do tego pulneo oraz Clemastin na noc. Mam watpliwości czy nie zaszła pomyłka ponieważ Pulneo wydaje sie byc wykrztuśnym lekiem a wziewy raczej maja wyciszyć kaszel, no chyba że sie myle ? Mąz twierdzi że własnie tak kazała lekarka podawać, ale czy któraś mama wie czy te leki stosuje sie razem???

Gość gość
pulneo nie jest czasem lekiem przeciwzapalnym?

Gość gość
Pulneo jest przeciwzapalny Pulmicort rozszerzajacy oskrzela?

Gość gość
i wziewy mają za zadanie odkażać o tez ułatwiać odkrztuszanie, a nie blokowanie wydzielania poza tym, zawsze lekarz nam mówi, ze jak dziecko kaszle podczas kataru w nocy, to dobry znak, bo nie zejdzie na oskrzela, wiec kaszleć musi poza wiadomo zapaleniami płuc czy oskrzeli gdzie już antybiotyk jest potrzebny

Gość gość
ja podawałam dziecku przy zapaleniu oskrzeli pulmicort ventolin i syrop wykrztuśny po to aby dziecko usunęło wydzielinę z oskrzeli i podziałało

Gość gość
Pulneo- moja córka dostala okropnego uczulenia po tym świństwie. Czytalyscie sklad tego gowna?? Mi pediatra odradza pulnego za każdym razem. Poczytajcie tez troche na necie co inne mamy piszą.

Gość gość
a sprawdziłaś poziom zatrucia powietrza wokół swojego domu? nie? to na co czekasz?

Gość gość
Dzieki za wpisy.

Gość gość
tak autorko można moja córka tak miała nie raz przepisane ale ja wole elofen niż pulneo niby to to samo ale u nas elofen bardziej się sprawdził