Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zdrowe przetwory bez sztucznych konserwantów

Polecane posty

Gość gość

Gdzie kupie zdrowe przetwory bez sztucznych konserwantów i polepszaczy? Chodzi mi o jakieś powidła czy dżemy, ale bez tej całej chemii? Ktoś w ogóle jeszcze produkuje takie rzeczy?

Gość gość
W każdym sklepie, wystarczy poczytać składy. I nie próbuj tu reklamować żadnego badziewia.

Gość gość
W składach też wciskają kit i nie zawsze piszą co faktycznie jest w środku.

Gość gość
A swoją droga czy to jest legalne, żeby nie pisac wszystkiego na etykiecie? ja juz od jakiegos czasu kupuję tylko polskie przetwory i soki. Jest kilka firm które robia fajne rzeczy. Moim faworytem jak narazie sa powidła sliwkowe etrno. I sliwki w czekoladzie mają pyszne.

Gość gość
odkąd mam problemy z jelitami a moja córeczka z zaparciami po których muszę podawać jej dicopeg junior, wiele rzeczy robię sama. Najlepsze jest to że okazało się iż przetwory nie sa takie trudne by zrobić je samemu. Wystarczy odrobina chęci i wszystko da się ogarnąć ;)

Gość gość
Musisz poszukać w osiedlowych sklepach ze zdrowa żywnością. fajne produkty ma Eterno, oni robię bez konserwantów, takie receptury jak za czasów dziadków. Uwielbiam ich śliwellę. I soki.

Gość gość
A ja nie słyszałam o Eterno. To jakaś nowa firma jest? Gdzie można kupić?

Gość Magnol
nie kupuj tylko zrób sama! przepis na konfiturę np. z truskawek znajdziesz tu http://agnieszkamaciag.pl/cudowne-wlasciwosci-truskawek-oraz-przepis-na-najprostszy-i-najszybszy-dzem-z-truskawek-z-wanilia/ - to naprawdę proste (w końcu ileż tych truskawek jest w danym sezonie?) i z innych owoców w podobny sposób można zrobić takie konfitury - przeszukaj necik

Gość gość
A ja nie znałam eterno. Dzięki za info! Widziałam na ich stronie tyle pyszności, że chyba też się skuszę.

Gość gość
Kupuję od eterno już kilka miesięcy, zamawiam kilka słoiczków rożnych smaków, a teraz wprowadzili masło bananowe, na które czekam z niecierpliwością ;)

Gość gość
popatrz sobie na produkty od http://www.altoria.eu/ mają zdrową żywność produkty bio i bez konserwantów. Sprawdź na stronie listę sklepów, w których dostaniesz ich produkty. Ja od dłuższego czasu kupuję i nie dość że sprawdzają się świetnie, to cała rodzina je uwielbia :)

Gość mokasynka
Podpisuję się pod tym co napisał ktoś parę postów powyżej, najlepszym wyjściem jest przyrządzanie swoich własnych przetworów, przynajmniej zawsze będziesz wiedzieć co jest w środku. Ja już od paru lat robię własne weki i mam wprawę, pozatym nie męczę się ze wszystkim sama tylko sobie pomagam multicookerem szczególnie przy dżemach.

Gość gość
Nie wiem jakie półki kupić doi spiżarni. Może ktoś z was poradzi. Znalazłam takie regały metalowe do piwnicy ale nie wiem czy są ok http://www.e-regaly.pl/

Gość Samosia821
Nie wiem, ale ja od dawna jestem fanką Ogródka Dziadunia. Mają mnóstwo przetworów i są to rzeczy naprawdę ekologiczne i smaczne. Niektóre, jak na przykład Cytrynki z dodatkami, idealnie nadają się na prezent na jesienne dni